Devil X360

Devile i inne śmiglaki
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4357
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 419 razy

Postautor: Artja » 6 lut 2019, o 09:47

Jak masz HW, to gov w brainie raczej obsysa, ale kabelek może się przydać np do logów :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 6 lut 2019, o 10:00

Artja pisze:Jak masz HW, to gov w brainie raczej obsysa, ale kabelek może się przydać np do logów :)

Czyli mówisz że lepszy gov z Regulatora hmm
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 1934
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 126 razy

Postautor: windcatcher » 6 lut 2019, o 10:03

Artja pisze:Jak masz HW, to gov w brainie raczej obsysa, ale kabelek może się przydać np do logów :)


Używam gova z braina w kilku heli i radzi sobie świetnie.
Nie wspomnę o wygodzie ustawiania zadanych obrotów a nie na oko lub ucho.
Jak wszędzie jednak zdania są podzielone ;)
iX12, Chase 360, Align 470m, Oxy2 210, Gaui X3-80, Debil 380, Warp 360 na sprzedaż pokretowy i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 6 lut 2019, o 10:09

windcatcher pisze:
Artja pisze:Jak masz HW, to gov w brainie raczej obsysa, ale kabelek może się przydać np do logów :)


Używam gova z braina w kilku heli i radzi sobie świetnie.
Nie wspomnę o wygodzie ustawiania zadanych obrotów a nie na oko lub ucho.
Jak wszędzie jednak zdania są podzielone ;)


I właśnie dla tego zamierzam to wypróbować ;). Potem najwyżej zmienię na reglowy, ale chyba jestem za mało doświadczony żeby wyczuć różnice, więc wygoda wygra :D
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4357
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 419 razy

Postautor: Artja » 6 lut 2019, o 10:17

Bi0ly pisze:Czyli mówisz że lepszy gov z Regulatora hmm

Zależy od regla, no i ogólnie pojętej awaryjności. Zawsze to jeden kabelek więcej od którego coś tam zależy. Gov w brainie spisuje mi się świetnie w spalinach, ale w gauce X3 brain robił mi jakieś dziwne numery z softstartem. Nie pomagało resetowanie, zmiany trybu itd. Przelaczylem gova na regiel i jest spoko. To nie oznacza dyskwalifikacji, polatasz sam ocenisz :thumb:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 1934
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 126 razy

Postautor: windcatcher » 6 lut 2019, o 10:27

Artja pisze:
Bi0ly pisze:Czyli mówisz że lepszy gov z Regulatora hmm

Zależy od regla, no i ogólnie pojętej awaryjności. Zawsze to jeden kabelek więcej od którego coś tam zależy. Gov w brainie spisuje mi się świetnie w spalinach, ale w gauce X3 brain robił mi jakieś dziwne numery z softstartem. Nie pomagało resetowanie, zmiany trybu itd. Przelaczylem gova na regiel i jest spoko. To nie oznacza dyskwalifikacji, polatasz sam ocenisz :thumb:


Nie wiem kiedy próbowałeś ale oni gova w brainie wielokrotnie poprawiali.
Możliwości konfiguracji softstartu a potem bailotu i prędkości kolejnego rozkręcenia awaryjnego są olbrzymie.
Mam regle HW 50A v3, 50A v4, 60A v4 i 80A v4 i w żadnym nie miałem z tym problemu.
Ważne jest aby regiel dać w trybie samolotowym (v3) lub heli linear throttle (v4) a potem powinno już być dobrze.
Czasem trzeba podnieść moc rozkręcania w reglu bo jak jest za niska to może powstać zamuła a potem skok obrotów.
iX12, Chase 360, Align 470m, Oxy2 210, Gaui X3-80, Debil 380, Warp 360 na sprzedaż pokretowy i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 6 lut 2019, o 10:31

windcatcher pisze:Mam regle HW 50A v3, 50A v4, 60A v4 i 80A v4 i w żadnym nie miałem z tym problemu.
Ważne jest aby regiel dać w trybie samolotowym (v3) lub heli linear throttle (v4) a potem powinno już być dobrze.
Czasem trzeba podnieść moc rozkręcania w reglu bo jak jest za niska to może powstać zamuła a potem skok obrotów.


Pozwolę sobie napisać PW jak będę ustawiał Regiel. Może mi podpowiesz co i jak :roll: . :mrgreen:
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4357
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 419 razy

Postautor: Artja » 6 lut 2019, o 11:59

windcatcher pisze:Nie wiem kiedy próbowałeś ale oni gova w brainie wielokrotnie poprawiali.
Możliwości konfiguracji softstartu a potem bailotu i prędkości kolejnego rozkręcenia awaryjnego są olbrzymie.
Mam regle HW 50A v3, 50A v4, 60A v4 i 80A v4 i w żadnym nie miałem z tym problemu.
Ważne jest aby regiel dać w trybie samolotowym (v3) lub heli linear throttle (v4) a potem powinno już być dobrze.
Czasem trzeba podnieść moc rozkręcania w reglu bo jak jest za niska to może powstać zamuła a potem skok obrotów.

Zjawisko wystąpiło u mnie nagle, kolejnego dnia po normalnych lotach. Sprawdziłem kabel rpm, obroty było widać w apce braina więc kabel ok. Kombinowalismy z Aikusem na polu z różnymi ustawieniami regla ale bezskutecznie. Helika obracalo przy starcie mniej lub bardziej w zależności od ustawień, ewidentnie coś się posypalo z softstartem. W desperacji gov został przelaczony na regiel i problem zniknął. Nie drazylem już czy wciąż występuje i jaka jest przyczyna. Może w wolnej chwili pochyle się nad tym, bo gdy działał to działał dobrze
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 1934
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 126 razy

Postautor: windcatcher » 6 lut 2019, o 12:17

Doszły mnie słuchy, że Aikus nie uznaje wyższości GOV-a z Brajana i krok po kroku konwertuje innych pilotów na GOV-a z HW ;)
iX12, Chase 360, Align 470m, Oxy2 210, Gaui X3-80, Debil 380, Warp 360 na sprzedaż pokretowy i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 7964
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 722 razy
Podziękowano: 494 razy

Postautor: aikus » 6 lut 2019, o 12:40

Pewnie! Ciebie też skonwertuje - poczekaj do Wincentowa:D:D
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4357
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 419 razy

Postautor: Artja » 6 lut 2019, o 12:45

Tak tak, Aikus łazi po polu ze scyzorykiem i podrzyna kable sygnałowe. Ale spoko, ostatnio pisał że zgubił ten majcher ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 8 lut 2019, o 00:58

No i miałem zamontować silnik a tu dupa. W x nowie otwory maja różna średnicę. Srobki dodane w kicie pasują do jednych ale rozstaw na płytce zły. A tam gdzie rozstaw jest dobry Srobki wpadają bo są za małe. Wiecie może jakiej średnicy maja być? . Teraz będę czekał na pieprzone Srobki :(.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 8 lut 2019, o 01:28

Już widzę w kicie są M2.5 a ja muszę mieć M3.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 1934
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 126 razy

Postautor: windcatcher » 8 lut 2019, o 08:03

Bi0ly pisze:Już widzę w kicie są M2.5 a ja muszę mieć M3.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka


Nie przesadzaj z tym czekaniem :)
Zwykłe śruby można dostać na allegro lub w lokalnym sklepie ze śrubami.
iX12, Chase 360, Align 470m, Oxy2 210, Gaui X3-80, Debil 380, Warp 360 na sprzedaż pokretowy i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Bi0ly
Domownik forum...
Posty: 458
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Bi0ly » 8 lut 2019, o 08:39

Zamówiłem już u Adama, ale przed weekendem nie przyjdzie. Wątpię że znajdę takie srobki w swoim malomiasteczkowym mieście, ale rozejrzeć się nie zaszkodzi ;)

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s, X360, DX9.

Pozdrawiam bi0ly :)
Awatar użytkownika
TomRar
Domownik forum...
Posty: 427
Rejestracja: 17-07-2015
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: TomRar » 9 lut 2019, o 10:31

Sróbki M3 kupisz w każdym sklepie budowlanym, mrówka, castorama itd. Mają tam takie osobne "stanowisko" gdzie sprzedają po 2,50zł woreczki w różnymi drobnicami, czyli śróbki M3, M4, podkładki, nakrętki malutkie. Rozmiaru M3 mają kilka, łebki stożkowe, płaskie, do wyboru, także lecisz do sklepu, kupujesz i składasz :D
Dokładnie, najlepiej jest po prostu kupić drugi KIT na zapas. Aktualnie jest za 350zł, a można jeszcze trafić na promocje, czy jakiś kupon, więc kupno KITa wychodzi taniej niż osobno każdej części (ale zaskoczenie...) X360 to taniutki kretobijca po prostu.
Awatar użytkownika
gcze
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 80
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: gcze » 13 lut 2019, o 00:26

Chciałbym się upewnić, zalecane SLSy 1450 6c to konkretnie te ?
https://rcmaniak.pl/pl/p/SLS-XTRON-1450 ... -Pack/3310
Powoli się łamię, chyba kliknę X360 Super Combo. Musze tylko coś na allegro wystawić dla znieczulenia sumienia ;-)
edit
kliknięty
Teraz pozostaje czekanie to to całe EU Priority Line. Ponoć trochę to trwa.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2019, o 03:13 przez gcze, łącznie zmieniany 1 raz.
XK K110 | Mini Titan | jumper T12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16132
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1475 razy
Podziękowano: 706 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 13 lut 2019, o 02:15

Tak, te
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Beta 75 Pro 2 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2120
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 153 razy
Podziękowano: 175 razy

Postautor: pkali » 48 min temu

Wczoraj dotarł do mnie kpl. okuć z łożyskami. Wszystko byłoby pięknie, gdyby panowie w alzarcu dodali właściwe łożyska. Zamiast dwóch par kulkowych dali jedną parę, w dodatku za szerokie. Efekt - za krótki szpindel.
W pierwszej głowicy alzarca też był zonk - za grube podkładki dystransowe. Z taką jakością nie zdobędą mojego serca. Dwa podejścia i dwie skuchy.
protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx, dx9

sorry, nie mogłem się powstrzumać, najebany jestem :)

Wróć do „Alzrc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość