Devil X360

Devile i inne śmiglaki
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3411
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 288 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 cze 2019, o 11:38

gusto pisze:Ta podkładki służą do kasowania luzu. Jak go niema to jest niepotrzebna.


One też utwardzają głowicę. Po kilkunastu lotach gumy się trochę wypracują i wtedy szpindel może siedzieć za miękko w glow icy. W przypadku niektórych (szczególnie streczowanych) helików to może skutkować boomstrik'iem.

Jak się gumy ułożą/dotrą to zazwyczaj trzeba te podkładki i tak dołożyć.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 13 cze 2019, o 08:33

Witam Was,

patrząc mechanicznie mam helika X360 złożonego ... niekłamaną przyjemność sprawiło mi to majsterkowanie! Teraz zabieram się za rzecz dla mnie najtrudniejszą tj. setap i wszelkie z tym czynności. Wspomagam się nieocenionym źródłem czyli filmikami na youtubie (https://www.youtube.com/channel/UC7KIfe ... WEZ48N1Mfw) od Nijakiego Pawła Kruk. Idąc krok po kroku napotykam na niuans: trzeba w programie Brain zaznaczyć odpowiednią satelitkę (DSMX 11 ms czyli tak jak na filmiku) i co za tym idzie w nadajniku Spektrum DX7 zaznaczyć Frame Rate 11 ms. Sęk w tym , że ja mam w swoim nadajniku tylko opcję 22ms (jakoś tego nie mogę zmienić) a satelitkę/odbiornik mam SPM 9645.

Pytam zatem czy na mój rozum powinienem zaznaczyć w programie Brain opcję satelitki 1024/22 ms 7ch i nie przejmować się ustawieniami z filmiku Kruka?
R
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 776
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Bi0ly » 13 cze 2019, o 08:50

Masz apke która nie obsługuje dsmx, czyli robisz tak jak powyżej napisałeś.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 13 cze 2019, o 08:51

thx
r
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 13 cze 2019, o 11:52

Kolejne pytanie bo nie mogę zbindować satelitki podpiętej do Braina z nadajnikiem...czy jeśli mój nadajnik DX7 nie obsługuje dsmx tylko dsm to moja satelitka dsmx (SPM9645) nie będie działać i przez to nie mogę zbinować zestawu ?
r
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1162
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: msheli » 13 cze 2019, o 12:13

Masz Dx7 g1 czy g2?

Tapatalk
Gaui X3 / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 13 cze 2019, o 12:35

Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1162
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: msheli » 13 cze 2019, o 12:52

Musi się dać zbindować, przecież aparatura obsługuje DSMX, spróbuj na 11ms i na 22ms, bindujesz 2 satelitki czy 1?

Tapatalk
Gaui X3 / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 13 cze 2019, o 13:08

Bindowałem jedną tylko...sprawdziłem na dwóch + zaznaczyłem w programie Brain 2048/11 ms i zadziałało tj. zbindowałem...eureka
FYI w instrukcji nadajnika DX znalazłem info "Kompatybilny z EN328 - nie jest kompatybilny z modulacją DSM2 " ...może to ma jakieś znaczenie
r
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 776
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Bi0ly » 13 cze 2019, o 15:56

Masz apke drugiej generacji, czyli obsługuje dsmx i dsm2 też powinna :)

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2397
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 194 razy

Postautor: pkali » 13 cze 2019, o 16:11

Może nie obsługiwać dsm2. Czasami występuje problem z bindowaniem jeśli nadajnik jest zbyt blisko satelitki.

Tapatalk
protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx, dx9

sorry, nie mogłem się powstrzumać, najebany jestem :)
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 902
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 51 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: mikegsx400 » 13 cze 2019, o 16:34

Wersja europejska G2 na pewno nie obsługuje dsm2 i na na stałe 22ms.
Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 776
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Bi0ly » 13 cze 2019, o 21:10

A czym się rożni to 11ms i 22ms >? Bo faktycznie w mojej Byłej DX6i mogło być tylko 22ms a w DX9 mogłem już przestawić na 11ms. W jednym i drugim przypadku działało poprawnie hmm.
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 902
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 51 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: mikegsx400 » 13 cze 2019, o 22:56

22 link szybki, 11 szybki jak skurczybyk :D
Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 776
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Bi0ly » 14 cze 2019, o 01:03

:thumb: :twisted:
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 14 cze 2019, o 09:05

Witam,
to znowu ja. Potrzebuję info o dla tego zestawu, który kupiłem https://m.banggood.com/ALZRC-X360-FAST- ... tatedetail :
...mam tylko info, że jest to Motor: ALZRC 2525 jeśli chodzi o silnik...

-ilość magnesów
-przekładania główna
-przekładnia ogonowa

Czy to są te dane ● 12T 10.91:1:4.69 ?
Poza tym załączam dla upewnienia się czy dobrze zaznaczenie położenia serw i tarczy jak kliknąłem dla tego modelu....(czy jest OK?) :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 776
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Bi0ly » 14 cze 2019, o 18:52

Ilość magnesów to pules. Powinno pisać na silniku ile jest np. 10P , albo gdzieś na stronie producenta. W brain wpisujesz połowę z tego. Co do przekładni to sprawdzę w swoim i Ci napiszę.

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 14 cze 2019, o 21:00

U mnie zatem powinno być:

4
10.91
4.69

...ale jak sprawdzisz to daj znać.
Thx
R
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 77
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 15 cze 2019, o 14:45

Od razu przepraszam za post pod postem bo chyba nie można tak robić ...

Mam kłopot z regulacją/ustawieniami regulatora tzn. nie mogę zaproponować zakresu lewego drążka. Załączam link do filmiku jak to robię i jak na razie to nie wiem gdzie popełniam błąd:
https://youtu.be/yYeGXTH1Yds

+ czy mam dobrze w nadajniku Throttle Curve bo może przez to nie mogę ustawić zakresu gazu?

Druga sprawa to regulator ma dwa wyjścia, jedno oczywiście trzy żyłowe i wpinam je w braina pod CH1 a drugie jednożyłowy przewód i ....tu pytanie...wpinam je w breinie w GOV ? (patrz zdjęcie poniżej):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1162
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: msheli » 15 cze 2019, o 15:08

Krzywa poprawna, podłączenie poprawne, jak regiel zaczyna pikac to od razu Drążek gazu w dół, nie czekaj aż fbl się zaloguje.

Tapatalk
Gaui X3 / FrSky Taranis X9D Plus SE

Wróć do „Alzrc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości