Devil X360

Devile i inne śmiglaki
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3651
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 303 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 9 lip 2019, o 22:47

Może fota przekłamuje, ale wygląda jakby izolacja przewodu sygnałowego z ESC (biały) była nadgryziona przy wejściu do wtyczki. Sprawdź to, może naderwałeś przewód.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 10 lip 2019, o 06:44

Oki dziękuję. A w brainie mogę tylko gov wyłączyć ?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17512
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 lip 2019, o 07:34

Nie wiem jak się wyłącza bo nigdy nie włączałem
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 10 lip 2019, o 07:35

oki no to pytanie do Reszty Was...gdzie w breinie gova prawidłowo wyłączyć ?
r
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3651
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 303 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 lip 2019, o 08:41

gov.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 10 lip 2019, o 09:12

Dziękuję
r
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 11 lip 2019, o 15:22

Witam,
Wyłączyłem go Brain i korzystam z gova regulatora dzięki temu uzyskałem bez gova braina obroty
1980
2750
3600
Mam ustawione w brainie na
1900
2400
2950
Czy pozmieniać na uzyskane czy też pozostawić jak było bo nie ma to teraz znaczenia?
Ostatnio zmieniony 11 lip 2019, o 15:33 przez flyszman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17512
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 11 lip 2019, o 15:25

Jeśli wyłączyłeś gova w brainie to po prostu o nim zapomnij. A obroty ustaw sobie w nadajniku na pstryku takie jakie sa dla Ciebie najwygodniejsze w locie.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 11 lip 2019, o 15:52

Dziękuję...
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 17 lip 2019, o 20:38

Witam ponownie,
pewnie mam jedno z ostatnich pytań przed oblotem:

Na filmiku instruktażowym Pawła Kruk (RC Heli Polska) mowa jest tuż przed Jego oblotem o ustawieniu gainów. Jak ja powinienem ustawić owe gainy (czy geiny) na Swoim DX7 (patrz foto poniżej) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 821
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 18 lip 2019, o 01:01

Gyro ustawiasz w brain :

Obrazek

Jak włączysz Heading Lock to zmiany będziesz mógł dokonywać tylko w Brain. Ale skoro masz DX9 to możesz do jakiegoś pstyczka przypisać Kanał GYRO i ustawiać go bezpośrednio z apki. Ja preferuje pierwszy sposób :)

Wartość 45 może być wyjściowa, podnoś aż ogon zacznie się wzbudzać. Potem trochę obniż i wstępnie powinno być :piwo2:
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17512
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 lip 2019, o 05:53

Nie nie. Head lock ma być włączone.po prostu. Nie zaznaczaj kratki "set on software". Bo jak klikniesz to nie będziesz mógł ustawiać z nadajnika.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 18 lip 2019, o 06:38

Dziękuję i jeszcze gwoli formalności: jak przykręcałem łopaty główne to już bez kleju bo są tam nakrętki samoblokujące się i loktaila nie trzeba...prawda ?
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3651
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 303 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 lip 2019, o 07:00

Nie trzeba. Tylko co kilka odkręceń wymień nakrętki, bo zaczną się luzować.
Awatar użytkownika
flyszman
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 08-04-2019
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowano: 1 raz

Postautor: flyszman » 19 lip 2019, o 09:01

Witajcie,
od razu bardzo bardzo Wszystkim dziękuję za pomoc w składaniu i regulowaniu mojego helika. Bez Was siłą rzeczy bez tego forum ten dzisiejszy udany oblot by się nie odbył :) ... dawno nie czułem takich emocji związanych z lataniem, więc wielkie wielkie dzięki.

Zrobiłem cztery starty i cztery udane lądowania. Co prawda w trawie, więc łopaty główne mam zielonkawe , ale nie pokaleczone.Pomocny był również symulator, który z pewnością zaoszczędził mi rozczarowania po dzisiejszym locie ;) W realu lata się helikami łatwiej niż na kompie , ale za to są większe emocje i obawy (wartość dodana). Musiałem startować bez kabinki bo ona oczywiście obciera o koło zębate. Przy okazji podpytam u kogo można nabyć takie rozpórki do załatwienia tego niedociągnięcia producenta ?

Nie pozostaje mi nic innego jak ładować pakiet i dalej się bawić. Zobaczymy jak długo uda mi się helikiem nie przy-krecić...

thx
r
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17512
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 19 lip 2019, o 10:05

Wyślij mi adres na PW to Ci wyślę te rozpórki...

Super, że oblot udany! :)
Awatar użytkownika
maxio005
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 8
Rejestracja: 11-07-2019
Lokalizacja: Antwerpia, Zakopane

Postautor: maxio005 » 23 lip 2019, o 12:53

Mozna zdiecie zobaczć jak te rozporki wygladaja?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17512
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 lip 2019, o 12:55

Tak:
aaaaaaaa.jpg


Przy okazji - dodasz lokalizację w profilu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
maxio005
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 8
Rejestracja: 11-07-2019
Lokalizacja: Antwerpia, Zakopane

Postautor: maxio005 » 23 lip 2019, o 13:40

Zrobie później. Nie moge z telefonu nie wiem dlaczego. Dzieki za zdj.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 658
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: gusto » 29 lip 2019, o 23:34

Kupiłem metalowe okucia ogonowe.
Oczywiście śruby od huba (szpindla) były nie posmarowane klejem. Skręcone na luźno.
Jak dokręcam mocniej to okucia ciężko chodzą.
Mieliście tak? Wymienialiście łożyska żeby luźniej chodziły?
| X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE

Wróć do „Alzrc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron