Devil X360

Devile i inne śmiglaki
Awatar użytkownika
Carson
Faraon
Posty: 1499
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 49 razy

Postautor: Carson » 9 maja 2020, o 17:24

Tak :)
LOGO 480 / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B // Charging Case
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1938
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 123 razy

Postautor: MacGyverek » 5 cze 2020, o 13:57

Wymieniał ktoś może OWB w x360?? Jest tylko klejone czy wbijane?? Chciałem kupić całe z mocowaniem zębatki ale Adam na sklepie nie ma... :(
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4360
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 349 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 cze 2020, o 14:09

Wyciśnij stare to się dowiesz :).

Jak nie masz prasy to zrób sobie narzędzie ze śruby, podkładek i nasadki na klucz 6-kątny.
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1938
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 123 razy

Postautor: MacGyverek » 5 cze 2020, o 14:13

Mam prasę. Gorzej potem je wcisnąć prosto jak jest na pasowanie mocno ciasne.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4360
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 349 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 cze 2020, o 14:18

Dasz radę :)

Jak Tony sobie poradził to Ty też.
Awatar użytkownika
Maniunio
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 9
Rejestracja: 19-04-2020
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 1 raz

Postautor: Maniunio » 7 cze 2020, o 11:21

Witam,

Panowie, co chwilę mi się ukazuje reklama X360 z Ali ale uwaga marka jest ALGRC a nie ALZRC i zestaw super combo kosztuje 800 PLN. Zastanawia mnie na ile jest to ten sam model o którym jest tutaj wątek.

Link:
https://a.aliexpress.com/_d8OeWPC

Co o tym sądzicie? Warto się w to pchać?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2610
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 218 razy

Postautor: pkali » 7 cze 2020, o 11:34

Serwa nie wytrzymają pierwszego kreta. Jak doliczysz lepsze serwa wyjdzie na to samo co droższe combo.

Tapatalk
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2,
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...
Posty: 583
Rejestracja: 17-07-2015
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: TomRar » 11 cze 2020, o 20:38

Ma ktoś jakieś info kiedy i czy w ogóle ukaże się stretch do 380mm?
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 722
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 7 razy

Postautor: gusto » 12 cze 2020, o 09:18

Wydaje mi się że musisz sam zadziałać jak chcesz latać na 380. Raczej nie mam co liczyć na Alzrc.
Protos 380 | X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Posty: 18406
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1670 razy
Podziękowano: 821 razy

Postautor: Don Mirson » 12 cze 2020, o 09:24

A trochę taśmy albo blaszki od browar puszki nie wystarczy żeby skorzystać z dostępnych belek i pasków dla x3?
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 722
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 7 razy

Postautor: gusto » 12 cze 2020, o 10:00

....no i ten zestawik plus łopaty 380 powinno wystarczyć.
http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=2080
Osobiście serwo zamontowałbym na rurze ogonowej żeby nie szukać popychacza.
Protos 380 | X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
TomRar
Elita forum...
Posty: 583
Rejestracja: 17-07-2015
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: TomRar » 13 cze 2020, o 11:36

W sumie nie ma co kombinować, te 10mm dłuższe łopaty różnicy mi pewnie nie zrobią. Przynajmniej teraz po krecie robię zakupy w jednym sklepie, a jakbym miał stretcha to musiałbym pasek, belke i popychacz kupować osobno. Szkoda zachodu :)
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 722
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 7 razy

Postautor: gusto » 13 cze 2020, o 13:39

Łopaty dłuższe o 10mm coś tam dadzą ale kolosalnej różnicy nie zrobią.
Ja bardziej się obawiam że model będzie mniej zwinny.
Czuję różnicę pomiędzy x360 a Protosem 380. Chodzi o nośności i zwinność.
Mam za dużo części na 360mm więc stretch-a nie zrobię .... przynajmniej na razie. :)
Protos 380 | X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1172
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 62 razy

Postautor: mikegsx400 » 13 cze 2020, o 13:57

A uściślając, 20mm, czyli 40 na wirniku ;)

Czuwaj!
"gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw, żeby na pewno nie było mnie w domu"
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Posty: 18406
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1670 razy
Podziękowano: 821 razy

Postautor: Don Mirson » 13 cze 2020, o 14:44

A uściślając jeszcze bardziej 10 a 20 na wirniku :D
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1172
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 62 razy

Postautor: mikegsx400 » 13 cze 2020, o 15:02

Jak tak? hmm
"gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw, żeby na pewno nie było mnie w domu"
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Posty: 18406
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 1670 razy
Podziękowano: 821 razy

Postautor: Don Mirson » 13 cze 2020, o 17:39

Łopaty stockowo 370
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1172
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 62 razy

Postautor: mikegsx400 » 13 cze 2020, o 18:17

W takim razie łopaty strecz mają 390 :D

Ed:
Pewnie to masz ma myśli:
Screenshot_2020-06-13-19-19-55-988_com.opera.browser.jpg


Czy wszystkie łopaty oznaczone jako 380, są mierzone od początku do końca, czy od otworu do końca? hmm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw, żeby na pewno nie było mnie w domu"
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Posty: 1669
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: dawo » 13 cze 2020, o 21:27

Ja myślę że mają tak samo -od środka otworu do końca, ludziska różnie piszą i różnie biorą punkt odniesienia właśnie :)
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500,Trex 600
Samoloty: Combat, FunCub, EFX racer, Extreme Flight Extra 300 oraz MX-S, Sebart Engel, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt z Mavimodels
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i Rustler 4x4, Summit
DX7S :)
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Posty: 1669
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: dawo » 13 cze 2020, o 21:28

Sorry za post pod postem... przynajmniej mi zawsze wymiar zgadzał się jak wyżej napisałem ;)
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500,Trex 600
Samoloty: Combat, FunCub, EFX racer, Extreme Flight Extra 300 oraz MX-S, Sebart Engel, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt z Mavimodels
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i Rustler 4x4, Summit
DX7S :)

Wróć do „Alzrc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron