Spektrum DX6 / DX7 / DX8 / DX9

Najlepszy sposób na powiększenie... anteny...
Awatar użytkownika
Maniek
Domownik forum...
Posty: 334
Rejestracja: 27-05-2017
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Maniek » 24 lut 2019, o 10:53

Ma ktoś z Was jakiś sprawdzony pokrowiec na radio? Mam DX8 V2 z aluminiowym kufrem, ale potrzebuje czegoś bardziej kompaktowego, co można wrzucić np. do plecaka.
Gaui X3 | Devil 420 | Oxy 2 | DX8G2
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2293
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 24 lut 2019, o 10:56

Maniek pisze:Ma ktoś z Was jakiś sprawdzony pokrowiec na radio? Mam DX8 V2 z aluminiowym kufrem, ale potrzebuje czegoś bardziej kompaktowego, co można wrzucić np. do plecaka.

Obrazek

Hobbyking ma. Do wyboru do koloru.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 955
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 50 razy

Postautor: mikegsx400 » 24 lut 2019, o 11:41

Mam taki sam, również polecam, łączy 2 rzadkie cechy, jest dobry i tani.
Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17509
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 24 lut 2019, o 19:13

Miałem. Bardzo fajny. Też polecam.
Choć teraz jest sporo też na narodzie które wyglądają ładniej, takie carbon-stajl ;)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2293
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 24 lut 2019, o 19:25

miruuu pisze:Miałem. Bardzo fajny. Też polecam.
Choć teraz jest sporo też na narodzie które wyglądają ładniej, takie carbon-stajl ;)


Narodowcy karbon - nie znam - daj linka plis :)
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 821
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 24 lut 2019, o 20:11

A DX9 do tego wejdzie??

@Maniek - jak by ci się twój kuferek znudził to pisz śmiało, zaopiekuję się nim ;)
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2427
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 197 razy

Postautor: pkali » 24 lut 2019, o 20:22

Wejdzie spokojnie. Ja mam szaro-pamarańczowy, który na hobbykingi zawsze najtańszy.
ObrazekObrazek

Tapatalk
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2293
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 24 lut 2019, o 20:35

pkali pisze:Wejdzie spokojnie. Ja mam szaro-pamarańczowy, który na hobbykingi zawsze najtańszy.
ObrazekObrazek

Tapatalk


Patrzcie Go ile antenek z boku poutykał ;)
Jak stoimy obok siebie to Jego zawsze dalej sterczy ;)
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2427
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 197 razy

Postautor: pkali » 24 lut 2019, o 21:20

Wiesz, baby mają torebkę na każdą okazję, a ja mam antenkę ;)

Tapatalk
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2427
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 197 razy

Postautor: pkali » 24 lut 2019, o 21:34

Jeszcze trzy grosze odnośnie zasięgu na dx9. Po wymianie oryginalnej antenki jest naprawdę dobrze. Do helików zawsze mi wystarczał, ze względu na brak wyświetlanego rssi miałem obawy odnośnie dalszych wycieczek kopterami. Na wbudowanych w whoopy i lizarda odbiornikach potrafiło na dalszych nawrotach zerwać łączność. Po wymianie anteny spokojnie można kurduplami latać na odległość 200 m. W ten weekend polatałem bez przeszkód snapperem po ogródku rodziców. Na początku nieśmiało między krzaczkami, później za budynkami. Ani razu nie stracił zasięgu.

YouTube
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
Maniek
Domownik forum...
Posty: 334
Rejestracja: 27-05-2017
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Maniek » 24 lut 2019, o 22:02

Bi0ly pisze:@Maniek - jak by ci się twój kuferek znudził to pisz śmiało, zaopiekuję się nim ;)

Kuferek zostaje. :P
Futerał potrzebny mi do kompaktowego zestawu z Oxy 2. :D
Gaui X3 | Devil 420 | Oxy 2 | DX8G2
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2293
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 24 lut 2019, o 22:07

Maniek pisze:
Bi0ly pisze:@Maniek - jak by ci się twój kuferek znudził to pisz śmiało, zaopiekuję się nim ;)

Kuferek zostaje. :P
Futerał potrzebny mi do kompaktowego zestawu z Oxy 2. :D


Kompaktowy zestaw do Oxy2 się robi z luzem w torbie od Oxy3 :)Obrazek
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 821
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 24 lut 2019, o 22:08

Maniek pisze:
Bi0ly pisze:@Maniek - jak by ci się twój kuferek znudził to pisz śmiało, zaopiekuję się nim ;)

Kuferek zostaje. :P
Futerał potrzebny mi do kompaktowego zestawu z Oxy 2. :D



Hehe, no nic poluję dalej.

A powiedzcie mi jak ustawić time remening czy jak to się tam piszę. Żeby mi laseczka mówiła ile czasu zostało a nie pikanie. Szukałem tego w ustawieniach, ale się w końcu nie dokopałem.
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 955
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 50 razy

Postautor: mikegsx400 » 24 lut 2019, o 23:37

w Timer ustawiasz "voice" zamiast "tone" :D
Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 821
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 25 lut 2019, o 19:31

Dzięki :D

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
apartament208
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 31-03-2019
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 1 raz
Kontaktowanie:

Postautor: apartament208 » 28 kwie 2019, o 08:32

Cześć , kupiłem trexa 470 L ze spektrum dx 8 i po rozpakowaniu mam , problemik . Podłaczam model i silnik działa tylko zero reakcji serw !!! zbindowałem model i to samo !!! jakaś porada ? ktoś się zna ?
Derek
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 4741
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 461 razy

Postautor: Artja » 28 kwie 2019, o 08:50

Tu się wszyscy znają :) tylko nikt nie wie co ty właściwie podłączyłes i gdzie. Rozlacz to w cholere, rozkręc i poskładaj model i setup od początku. Weź do pomocy filmiki Kruku i powinno zadziałać
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
apartament208
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 31-03-2019
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 1 raz
Kontaktowanie:

Postautor: apartament208 » 28 kwie 2019, o 08:58

rozbindowałem i zbindowałem bez zworki i nie działa silnik serwa z nadajnika ale zalogowały sie potrząsając i przy poruszeniu modelu reagują prawidłowo , taka sytuacja
Derek
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 4741
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 461 razy

Postautor: Artja » 28 kwie 2019, o 09:04

Rozumiem desperacje, ale w ten sposób do niczego nie dojdziesz. Nie da się rozbindowac odbiornika inaczej niż bindujac go z innym. Sprawdź najpierw wszystkie serwa serwotesterem żeby wiedzieć które jest które i czy sprawne. W międzyczasie napisz coś więcej o setupie, model z pretem czy fbl jeśli tak to jaki. Jaki typ modelu masz ustawiony w apce? Odłącz 2 kable silnika od regla zanim zaczniesz potrzachac modelem bez sprawnego radia
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17509
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 28 kwie 2019, o 10:34

Hej
Prośba o nie robienie syfa :D

1. Tytuł wątku powinien wskazywać na zwartość
2. Nie powtarzamy wątków jeśli gdzieś są.

Te w wolnej chwili poprzenoszę, ale w przyszłości rozejrzyj się po forum lub mnie zapytaj to pomogę ;)

Wróć do „Spektrum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość