FlySky FS-i6

Tanie a działa...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 2 lip 2019, o 08:15

chyba trzy kabelki dasz radę podłączyć nie mając "oryginalnej" wtyczki ...?
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 712
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Carson » 2 lip 2019, o 08:27

Dam dam juz namierzylem temat zaraz po napisaniu posta :D Nie takie rzeczy sie juz robilo! :piwo2:
X360 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 880
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 51 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: mikegsx400 » 2 lip 2019, o 08:44

Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2157
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 204 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 2 lip 2019, o 22:47

Carson. Uwierz, że nie ma latania bez idla. Koniec i kropka.
Chyba, że masz dużą sakiewkę, żeby zapłacić za to, co już wiesz za 'dziękuję'.

To samo dotyczy tzw. dronów. Można latać z autolevelem, ale to NIGDY nie będzie to samo, co swobodne latanie w ACRO.
To pierwsze jest przydatne tylko do latania z kamerą do filmów/fotek. Reszta to w sumie tylko FPV. Innego zastosowania nie widzę. Oprócz może nawożenia pola u Chińczyków.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 3 lip 2019, o 01:01

Sławuś... Ja widziałem na żywo jak Carson lata.
To wszystko co wcześniej widzieliśmy tutaj na filmikach to prawda! On nie ściemnia!
Przyjechał do Wincentował i latał.
On naprawdę umi!
Tylko czasem jakoś się potyka na takich podstawowych pierdołach typu własnie firmwaru w apce sobie nie zmieni (co wiadmo, że każdy robi na dzień dobry jak tylko kupi sobie FlySky FS i6, choćby li i jedynie po to, żeby mieć timer), albo właśnie odkryje kawał świata ustawiając płaską krzywą gazu na normalu i ciesząc się, że ma drugiego idla.

...

Ja Ci podpowiem @CArson więcej!
Możesz mieć i trzy idle!
Musisz tylko wartość HOLDa ustawić na jakąś wartość wyższa od zera.
Potem w failsafe w odbiorniku ustawić wartość gazu na zero i masz:
- hold - wyłączona apka.
- ild1 - włączona apka, włączony hold.
- idl2 - włączona apka, włączony normal
- ild3 - włączona apka, włączony ilde-up.

:D:D
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 3 lip 2019, o 01:01

... autosa już nie poćwiczysz, ale hu kiers...
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 712
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Carson » 3 lip 2019, o 07:18

hahah dzieki! :piwo: Gmeracz latam na idlu od moich pierwszych zawisow mikrusem, Miru mnie namowil za co mu dziekuje i tak juz zostalo. Normala uzylem moze ze 3 razy - do kalibracji gazu :D 3 idle przy moim lataniu to zbedny bajer, ale dwa jak najbardziej sie teraz przydaja. Jeden ultra low i sieczkarnia. A co do softu do fs i6 to plan byl taki zeby na razie latac na oryginale i nie kombinowac (za duzo obcych mi tematow, z ktorymi zapoznalem sie tylko w teorii - wtedy) a za jakis czas zrobic upgrade apki. Tylko tak sie zeszlo od ubieglego lata i nadal mam oryginalny soft a timer odpalam w fonie :vhappy:
X360 / 450 FBL / FS-i6

Wróć do „Flysky, Hisky, Turnigy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość