FlySky FS-i6

Tanie a działa...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9667
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 831 razy
Podziękowano: 585 razy

Postautor: aikus » 2 lip 2019, o 08:15

chyba trzy kabelki dasz radę podłączyć nie mając "oryginalnej" wtyczki ...?
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 878
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: Carson » 2 lip 2019, o 08:27

Dam dam juz namierzylem temat zaraz po napisaniu posta :D Nie takie rzeczy sie juz robilo! :piwo2:
X360 / 450 FBL / FS-i6
When you are dead, you don't know you are dead. It's pain only for others.
It's the same thing when you are stupid.
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 921
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 49 razy

Postautor: mikegsx400 » 2 lip 2019, o 08:44

Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2188
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 205 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 2 lip 2019, o 22:47

Carson. Uwierz, że nie ma latania bez idla. Koniec i kropka.
Chyba, że masz dużą sakiewkę, żeby zapłacić za to, co już wiesz za 'dziękuję'.

To samo dotyczy tzw. dronów. Można latać z autolevelem, ale to NIGDY nie będzie to samo, co swobodne latanie w ACRO.
To pierwsze jest przydatne tylko do latania z kamerą do filmów/fotek. Reszta to w sumie tylko FPV. Innego zastosowania nie widzę. Oprócz może nawożenia pola u Chińczyków.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9667
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 831 razy
Podziękowano: 585 razy

Postautor: aikus » 3 lip 2019, o 01:01

Sławuś... Ja widziałem na żywo jak Carson lata.
To wszystko co wcześniej widzieliśmy tutaj na filmikach to prawda! On nie ściemnia!
Przyjechał do Wincentował i latał.
On naprawdę umi!
Tylko czasem jakoś się potyka na takich podstawowych pierdołach typu własnie firmwaru w apce sobie nie zmieni (co wiadmo, że każdy robi na dzień dobry jak tylko kupi sobie FlySky FS i6, choćby li i jedynie po to, żeby mieć timer), albo właśnie odkryje kawał świata ustawiając płaską krzywą gazu na normalu i ciesząc się, że ma drugiego idla.

...

Ja Ci podpowiem @CArson więcej!
Możesz mieć i trzy idle!
Musisz tylko wartość HOLDa ustawić na jakąś wartość wyższa od zera.
Potem w failsafe w odbiorniku ustawić wartość gazu na zero i masz:
- hold - wyłączona apka.
- ild1 - włączona apka, włączony hold.
- idl2 - włączona apka, włączony normal
- ild3 - włączona apka, włączony ilde-up.

:D:D
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9667
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 831 razy
Podziękowano: 585 razy

Postautor: aikus » 3 lip 2019, o 01:01

... autosa już nie poćwiczysz, ale hu kiers...
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 878
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 62 razy
Podziękowano: 24 razy

Postautor: Carson » 3 lip 2019, o 07:18

hahah dzieki! :piwo: Gmeracz latam na idlu od moich pierwszych zawisow mikrusem, Miru mnie namowil za co mu dziekuje i tak juz zostalo. Normala uzylem moze ze 3 razy - do kalibracji gazu :D 3 idle przy moim lataniu to zbedny bajer, ale dwa jak najbardziej sie teraz przydaja. Jeden ultra low i sieczkarnia. A co do softu do fs i6 to plan byl taki zeby na razie latac na oryginale i nie kombinowac (za duzo obcych mi tematow, z ktorymi zapoznalem sie tylko w teorii - wtedy) a za jakis czas zrobic upgrade apki. Tylko tak sie zeszlo od ubieglego lata i nadal mam oryginalny soft a timer odpalam w fonie :vhappy:
X360 / 450 FBL / FS-i6
When you are dead, you don't know you are dead. It's pain only for others.
It's the same thing when you are stupid.

Wróć do „Flysky, Hisky, Turnigy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość