T-Rex 500

Align, Tarot, Alzrc, HK, CopterX i inne kompatybilne wynalazki
Awatar użytkownika
djziolek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 02-06-2016
Lokalizacja: Tarczyn
Podziękował: 1 raz

Postautor: djziolek » 14 cze 2016, o 17:03

O którym Wincentowie mowa? Tym pod Górą Kalwarią?
Pozdrawiam
Łukasz


Zmierz dwa razy, utnij raz.
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2168
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 14 cze 2016, o 17:18

Tak
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
djziolek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 02-06-2016
Lokalizacja: Tarczyn
Podziękował: 1 raz

Postautor: djziolek » 14 cze 2016, o 20:35

Rozmawiałem z żoną i jest chętna pojechać do Wincentowa w sobotę i zobaczyć jak to wygląda(mimo 31 tygodnia ciąży). Zabierzemy też 8 letnią córkę Zosie, niech zobaczą z czym to się co i jak :) Może ktoś znajdzie godzinę czasu by mi ogarnąć sprzęt.
Mam też pytania organizacyjne, dotyczące samego zlotu, ale to już zapytam w odpowiednim wątku.
Pozdrawiam
Łukasz


Zmierz dwa razy, utnij raz.
Awatar użytkownika
djziolek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 02-06-2016
Lokalizacja: Tarczyn
Podziękował: 1 raz

Postautor: djziolek » 5 lip 2017, o 21:11

Ekhm...
Dziś drodzy Panowie straciłem prąd w apce(gupiiiiii, nie zadbał o naładowany pakiet, a i ignorował komunikaty z apki bo przecież 10V to wystarczy). No i Heli wylądował sam, nawet na płozach. Dość mocno i mam do wymiany ramę i kilka innych pierdół.
Teraz pytanie, czy lamiantowa wystarczy? Nie lepiej zainwestować w węglową?
Drugie pytanie, czemu do tak starego modelu węglowa rama kosztuje 260zł? Mam plan zlecić wycięcie tej ramy z płyty węglowej 1,5-2mm ale nie jestem w stanie znaleźć rysunku w DWGu lub czymś dla mnie zrozumiałym, by wysłać to do wyceny, dysponuje ktoś może?

GUPI, GUPI, GUPI!!!
Pozdrawiam
Łukasz


Zmierz dwa razy, utnij raz.
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Posty: 1754
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: dawo » 5 lip 2017, o 21:23

Laminatowa rama do Protosa 500 uchodzi za niezniszczalną, może ktoś ma z forum w "gratach szufladowych" - napisz na giełdzie.
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500, XL POWER 550
Samoloty: Combat, FunCub, EFX racer, Extreme Flight Extra 300 oraz MX-S, Sebart Katana 50E, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt Mavimodels, ASW28 Volantex.
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i Rustler 4x4, Summit
DX7S :)
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7809
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 296 razy
Podziękowano: 448 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 5 lip 2017, o 21:28

To chyba Fusuno miało?
Helikoptery
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Posty: 1953
Rejestracja: 23-10-2014
Lokalizacja: Swarzędz
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 6 lip 2017, o 14:47

djziolek pisze:... Teraz pytanie, czy lamiantowa wystarczy? Nie lepiej zainwestować w węglową?
Drugie pytanie, czemu do tak starego modelu węglowa rama kosztuje 260zł? Mam plan zlecić wycięcie tej ramy z płyty węglowej 1,5-2mm ale nie jestem w stanie znaleźć rysunku w DWGu lub czymś dla mnie zrozumiałym, by wysłać to do wyceny, dysponuje ktoś może?

GUPI, GUPI, GUPI!!!

A może :
http://www.tarot-rc.com/index.php?main_ ... cts_id=991
:?:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
djziolek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 02-06-2016
Lokalizacja: Tarczyn
Podziękował: 1 raz

Postautor: djziolek » 6 lip 2017, o 18:33

Wszystko fajnie, tylko czekać 3 tygodnie dla 20zl oszczędności? Chyba odpuszczę :)
Rama pękła i to obie połowy. Wczoraj pęknięcia skleiłem epoksydem, dziś przykręciłem nową podłogę i pierwsze loty za płoty. Także gra gitara.
Ale do tematu wrócę.

P.S. Rama od protosa to chyba zupełnie co innego?
A może :
http://www.tarot-rc.com/index.php?main_ ... cts_id=991
:?:[/quote]
Pozdrawiam
Łukasz


Zmierz dwa razy, utnij raz.
Awatar użytkownika
dawo
Sknerus
Posty: 1754
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: dawo » 6 lip 2017, o 20:51

No pewnie że rama od Protosa to coś innego bo to inny model :D chodziło mi że fusono robiło też do innych modeli ramy i to właśnie z włókna szklanego - pewnie kupowanie z zagranicy byłoby mało opłacalne dlatego napisałem że może ktoś ma w zapasach - dodaj ogłoszenie na giełdzie to się okaże.
Heli: 450, V922, 2x250, Protos 380, Protos 500, XL POWER 550
Samoloty: Combat, FunCub, EFX racer, Extreme Flight Extra 300 oraz MX-S, Sebart Katana 50E, Skrzydło, 2xF16, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt Mavimodels, ASW28 Volantex.
Drony: quad 250 i QX 90,
Samochodziki: Traxxas Rustler i Rustler 4x4, Summit
DX7S :)
Awatar użytkownika
djziolek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 02-06-2016
Lokalizacja: Tarczyn
Podziękował: 1 raz

Postautor: djziolek » 6 lip 2017, o 21:51

Poszperałem i za cenę samej węglowej ramy z polski, mam ramę, 3szt wału głównego, łopaty główne węglowe 430mm i 5 par płóz bo już się skończyły :)
Czekać na to muszę koło 2-3 tygodni ale że spiny nie ma bo model lata to zaczekam, bo warto.
Pozdrawiam
Łukasz


Zmierz dwa razy, utnij raz.
Awatar użytkownika
kamas
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 82
Rejestracja: 08-06-2017
Lokalizacja: Poznań / Czmoń
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kamas » 8 lis 2020, o 15:10

Mam do Was kilka pytań w temacie upgrade z flybara do Dfc. Otóż posiadam trexa 500 jeszcze z flybarem. Chciałem wymienić flybarowa glowice na Dfc (dostępna u Adama). Wal główny wleci odpowiedni pod dfc (czyli krótszy).

Teraz mam zagadkę, czy konieczna jest wymiana także tarczy sterującej?
Standardowa tarcza jaką aktualnie posiadam (jak na zdjęciu poniżej) ma oczywiście 4 kulki dla snapow.

Obrazek

W Dfc potrzebne są dwie, wiec pozostawiłbym pozostałe dwie niepodłączone. Czy dla dfc jest jeszcze jakaś różnica i czy to ma prawo zadziałać że "zwykła" tarcza?

Ponadto serwa jakie są na cyklice to dziadki Hitec hs225mg oraz ogon ds520. Planuję ogarnac to pod zyx-s2. Nie wiem czy te serwa ogarną temat, ale na helifreak ktoś pisał że są ok.

Pewnie zapytacie po co takie kombinacje i pewnie nie ma sensu wskrzeszać staroci skoro pełno innych nowszych konstrukcji. Niby tak, ale mam sporo części do 500, no i mogę współdzielić pakiety 3s od 450. Ponadto do t500 części są dostępne w PL.

Pozdro :thumb:
Trex 500; QAV250 gps fpv; TZAGI 1.2m; Kyosho Inferno Neo 1:8 Nitro; Tarot 450 Dfc; Kyosho Kobra ep 1:10; vrx2 nitro; Pioneer 1.4m; Arrma Senton 6s blx
Awatar użytkownika
Clad
Elita forum...
Posty: 569
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 56 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Clad » 8 lis 2020, o 15:23

Tarcza może zostać ta co masz. Będziesz musiał jeszcze założyć krótsze popychacze tarcza-serwa bo tarcza będzie osadzona niżej, jak będzie krótszy wał. Robiłem taki upgrade w 450tce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tarot 450 pro, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
kamas
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 82
Rejestracja: 08-06-2017
Lokalizacja: Poznań / Czmoń
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kamas » 8 lis 2020, o 15:32

Dzięki Clad :nw: , oto mi chodziło, dodatkowo fotka rozwiała wszystkie wątpliwości.
Wychodzi na to, że dwie wolne kulki na tarczy będą jako zapasowe hehe
Trex 500; QAV250 gps fpv; TZAGI 1.2m; Kyosho Inferno Neo 1:8 Nitro; Tarot 450 Dfc; Kyosho Kobra ep 1:10; vrx2 nitro; Pioneer 1.4m; Arrma Senton 6s blx

Wróć do „Align i jego klony”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości