T-Rex 450L

Align, Tarot, Alzrc, HK, CopterX i inne kompatybilne wynalazki
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 23 paź 2013, o 11:50

Witam.
Zastanawiam się czy nie zakupić takiego cudaka: http://www.amainhobbies.com/product_info.php/cPath/2_382_709/products_id/266506/n/Align-T-REX-450L-Dominator-Super-Combo-Helicopter-Kit-w-3GX-ESC-Motor-Servos-CF-Blades
Czy ktoś coś się może bawił tym reksiem ? Jakieś opinie, wrażenia ?
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Posty: 670
Rejestracja: 12-01-2013
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 23 paź 2013, o 12:42

Niestety nie, wydaje mi się że trochę się wykosztujesz, nie lepiej żebyś kupił sobie do treningów tańszy odpowiednik 450tki ?
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 23 paź 2013, o 12:46

Czy ja wiem czy wykosztuje. Cena to 2.000. Czyli tak naprawdę tyle co za aligna 450 pro na 3gx. A ten jest na 6s. 6s na 450 to musi być niezły ogień. W tej cenie chyba całkiem fajnie to wygląda.
Do treningów mam bladzie 450x. Aczkolwiek fajnie by było coś z większą mocą.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, o 12:50 przez Hubi110, łącznie zmieniany 1 raz.
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Posty: 551
Rejestracja: 05-10-2012
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 23 paź 2013, o 12:50

Na Helifreaku jest już sporo tematów które dotyczą tego modelu, jeśli szukasz opinii i wrażeń to chyba najlepiej tam zacząć.

Sam model z opisu wygląda bardzo ciekawie chociaż osobiście nie lubię wersji combo. Dla mnie minusem jest też DFC w standardzie, chyba że wyeliminowali w jakimś stopniu problemy związane z takim rozwiązaniem.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 23 paź 2013, o 12:52

a.no racja co do helifreaka. Dzięki. Poczytam zobaczę co ludzie o tym sądzą. Może się wstrzymam.. chociaż kusi bydlak..
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 980
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 23 paź 2013, o 12:55

Zwróć uwagę, że to nie jest 450tka jaką znamy. Tu są łopaty 360 w porównaniu z 325 do tej pory.
A zwykłą 450 też jest na 6S - jest dedykowany silnik 1700kV od Aligna.
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 23 paź 2013, o 12:59

Ok. Rozumiem. Problem w tym że nie mam na razie wogóle T-rexa. I sumarycznie zakup tego dominatora by wyszedł taniej niż kupno 450 pro 3gx + konwersja na 6s. (mówie o nowym zestawie)
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Posty: 551
Rejestracja: 05-10-2012
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 23 paź 2013, o 13:24

Jeśli zależy Ci na cenie to zakup dobrego klona 450 PRO wyjdzie jeszcze taniej. Różnicę możesz przeznaczyć na przyszłe naprawy lub zakupić porządny system FBL.

Tym bardziej jeśli myślisz o 6S to kupując kit możesz od razu odpowiednio dobrać elektronikę.
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 23 paź 2013, o 13:37

Hmm..no może i macie racje..
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
shacker
Elita forum...
Posty: 578
Rejestracja: 28-01-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: shacker » 23 paź 2013, o 14:14

Tylko, że ten Align to nie jest 450-tka, a "klasa" 480 - odpowiednik tego http://www.rc711.com/shop/alzrc-devil48 ... 65_273_353 bo łopaty ma dłuższe. Znów zamieszanie w oznaczeniach wprowadzają. A propos 6S to nie zdziw się, jak będzie problem z zakupem lipoli do tego, bo wyboru prawie nie ma.
DEVO 8S @ ALZRC 450 Pro V2 FBL (ZYX) / T-rex 600 Pro (MSH Brain)
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 23 paź 2013, o 17:12

shacker pisze:A propos 6S to nie zdziw się, jak będzie problem z zakupem lipoli do tego, bo wyboru prawie nie ma.

Z tegoż to powodu, większość stosuje zasilanie 2x3S łączone w szereg :thumb:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
shacker
Elita forum...
Posty: 578
Rejestracja: 28-01-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: shacker » 23 paź 2013, o 17:28

Artu pisze:Z tegoż to powodu, większość stosuje zasilanie 2x3S łączone w szereg :thumb:


W 450 takie zabawy? Chyba miejsca mało na dwa pakiety z podwójnym okablowaniem...
DEVO 8S @ ALZRC 450 Pro V2 FBL (ZYX) / T-rex 600 Pro (MSH Brain)
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 23 paź 2013, o 18:54

ja tam słyszałem same dobre rzeczy o dominatorze, a z pakietami nie ma problemów, widzialem na yt jak to wymiata- bosko...


edyta daje linka http://www.youtube.com/watch?v=Ieqm1RG7kCY

edyt ponowny, gens ace ma w ofercie 6s 1200mAh 40C i 1400mAh 40C. innych producentow nie sprawdzalem

pozdro
Awatar użytkownika
shacker
Elita forum...
Posty: 578
Rejestracja: 28-01-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: shacker » 23 paź 2013, o 19:54

crash pisze:edyt ponowny, gens ace ma w ofercie 6s 1200mAh 40C i 1400mAh 40C. innych producentow nie sprawdzalem


No ma, próbuje je kupić już ponad miesiąc (te pierwsze). Regiel i silnik leżą, a pakietów nie ma. Ostatnio mi odpisali że będą - w przyszłym miesiącu :vhappy: także tak to wygląda w praktyce. W HK są, ale kształt mi nie pasuje (wyższe niż dłuższe heh). Zostają jeszcze Aligna...których też nie ma (to akurat nie dziwne, bo w align.pl nigdy nie ma tego, co chce kupić).
DEVO 8S @ ALZRC 450 Pro V2 FBL (ZYX) / T-rex 600 Pro (MSH Brain)
Hubi110
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Hubi110 » 24 paź 2013, o 07:50

No ok, ale z tego co widziałem ten Dominator ma miejsce na dolnej półce na dwa mniejsze pakiety 3s. Więc raczej problemu nie powinno być. Ma jednak inna koństrukcję niż zwykła 450.
Spectrumna DX7s
Blade 450x
Multiplex FunCub na 4s :)
Traxxas Stampede 4x4 vxl
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 28 paź 2013, o 16:20

Spin
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 4
Rejestracja: 30-06-2011
Podziękował: 4 razy

Postautor: Spin » 17 lis 2013, o 22:10

Witam Wszystkich serdecznie!
Mam drugiego helika ( pierwszy T Rex 450 pro) tym razem jest o T Rex 450l Dominator . No i tu mam problem. Przy kolejnej konfiguracji, kroczek po kroczku, nie potrafię wyłączyć Gov . Na 3gx świeci na zielono, że aktywny. Po uruchomieniu silnik nie kręci, reszta działa. Apka futaba T8FG, odbiornik Futaba R6303SB, podłączony przez SBus, kanały się zgadzają, tylko jak wyłączyć Gov w 3gx, bo w nim upatruję główny powód z sterowaniem silnika.
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
Spin
T Rex 450 Pro / T Rex 450L Dominator 3S / Futaba T8FG
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 17 lis 2013, o 22:52

pierwsza rzecz przy futabie to rewers dla gazu, bez tego w czasie podłączenia zasilania elektronika mysli ze gaz jest na full i blokuje silnik.
nigdy nie mialem 3gx, więc dalej nie pomoge :dk:
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 980
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 17 lis 2013, o 23:44

GOV w 3GX jest tylko do spaliny i wymaga czujnika obrotów.
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 18 lis 2013, o 02:09

Mam tą samą apkę i ten sam FBL. Więc kolego napisz konkretnie co ci nie działa to pomyślimy. A przedtem zacznij od upgradu softu do wersji 4.0... To chyba najnowsza, z resztą szczegół...
Opisz konkretnie co i jak ci nie działa. Zakładam, że zacząłeś od gołej pamięci modelu?
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo

Wróć do „Align i jego klony”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości