T-Rex 800

Align, Tarot, Alzrc, HK, CopterX i inne kompatybilne wynalazki
Awatar użytkownika
Scroller
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 53
Rejestracja: 13-05-2010
Lokalizacja: Edinburgh, Scotland
Podziękował: 3 razy

Postautor: Scroller » 21 kwie 2011, o 19:17

No może nie do końca, bo to nie nowy model, ale...

Align wypuścił upgrade do wszystkich 700-tek, pozwalający na powiększenie ich do rozmiaru "800". Upgrade to nowa belka ogonowa oraz wałek napędowy + niezbędne dodatki.

Bardzo fajnie, że to wypuścili ;)

http://www.align.com.tw/shop/product_in ... ts_id=3780
Obrazek
--
Pozdrawiam,
Paweł
T-REX 800 PSO AP | T-REX 500 ESP | GEKO DRONE 900 | SPEKTRUM DX7S & DX9 Black Edition
Awatar użytkownika
Kosmo
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 25-02-2011
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 12 razy

Postautor: Kosmo » 21 kwie 2011, o 19:31

No faktycznie fajnie, tylko gdzie można kupić łopaty do 800 i jakiej długości powinny być ? :roll:
Awatar użytkownika
jedrus
Elita forum...
Posty: 600
Rejestracja: 13-05-2010
Podziękował: 69 razy
Podziękowano: 63 razy

Postautor: jedrus » 21 kwie 2011, o 20:17

Może 800mm :) Są takie na rynku... np. SAB'y http://www.sab-compositi.it/english/indexnews.htm
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 22 kwie 2011, o 21:54

Tia... Niektózy myślą że to przesada, ale powiem że jak się wlatałem w 550-tkę to gdy wziąłem 450-tkę na pole to taka mikrusia mi się wydawała :nw:
Latanie dużymi ma swoje niepodważalne zalety. Wszystko wychodzi łatwiej, chociaż drożej.
Osobiście mnie nie dziwi że tak gonią do większych rozmiarów i wcale nie będzie nie teges, że za rok będą metrowe łopaty.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Posty: 670
Rejestracja: 12-01-2013
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 23 sty 2013, o 14:05

Czy łopaty 800 od Align lub innych marek (najlepiej te o profilu niesymetrycznym ) działały by z głowicą przygotowaną do 700tki, dokładniej czy to bezpieczne ? Bo nie spotkałem się jeszcze z głowicami do 800.


Głowica taka lub podobne
http://www.cnchelicopter.com/servlet/th ... ead/Detail
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 980
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 23 sty 2013, o 15:39

Przy niedużych obrotach powinna prawidłowo działać. Szczególnie, że czytałem w innym wątku o pomyśle na łopaty niesymetryczne.

Będziesz miał trochę zabawy z wyważeniem 5-ciu łopat.
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Posty: 670
Rejestracja: 12-01-2013
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 23 sty 2013, o 15:47

A dlaczego łopaty fabrycznie nie są wyważone ?
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 23 sty 2013, o 18:19

Trudno jest uzyskać identyczną wagę i wyważenie. Proces produkcyjny zależy od warsztatu. Jeżeli np. tkanina węglowa czy szklana jest nasączana żywicą w maglu (te tanie chińczyki) to wyjdą czasem spore różnice, bo gość może kręcić szybciej lub wolniej, przepuścić powtórnie albo mieć kaca. Jeżeli maszynowo to mamy największą powtarzalność wagi. A gdzie rdzeń, odważniki, ułożenie maty, komora ciśnieniowa, grzewcza itd? Wszystko to wpływa na parametry i powtarzalność.
Firmowe łopaty przed sprzedażą są dobierane parami aby były jak najbardziej zbliżone wagowo. Ale nie ma dwóch perfekcyjnie dobranych łopat i wagowo i środkami ciężkości.
Dlatego czasem trzeba kupić więcej i z nich wybrać najbardziej zbliżone, resztę zrobić samemu.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Posty: 670
Rejestracja: 12-01-2013
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 31 paź 2013, o 20:32

Tak to wygląda w roli Reksia 800

YouTube


Natomiast jego większy kuzyn z rodziny Jamachy "R-MAX" robi to sprawniej i szybciej..


YouTube


Tak wygląda z biska ten gigant

YouTube
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7288
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 279 razy
Podziękowano: 418 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 paź 2013, o 20:50

do mojej 450 doczepię zbiorniki i lecę opryskać skrzynki na balkonie
Helikoptery
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 31 paź 2013, o 23:43

mozna myc szyby w autach gdy stoja na czerwonym :vhappy:
na trzy/czteropasmowce mozna zarobic ze trzeba by kase fiskalna zamontowac :banana:
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7288
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 279 razy
Podziękowano: 418 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 lis 2013, o 09:06

Mozna też myć jak jadą a nie stoja
Helikoptery
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 1 lis 2013, o 11:19

wojtekr pisze:Mozna też myć jak jadą a nie stoja


tylko jak kase wyciagnac od jadacych?

ps, potrzebny wspolnik do biznesu - jeden helik pryska piana po szybach a drugi suszy...
Awatar użytkownika
Neomutant
Elita forum...
Posty: 670
Rejestracja: 12-01-2013
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 35 razy

Postautor: Neomutant » 1 lis 2013, o 11:38

A trzeci z zamontowanym karabinkiem paintballowym zbiera haracz po myciu.
Awatar użytkownika
lethe
Elita forum...
Posty: 551
Rejestracja: 05-10-2012
Lokalizacja: lubuskie
Podziękował: 91 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: lethe » 4 lis 2013, o 13:17

crash pisze:tylko jak kase wyciagnac od jadacych?

payWave o ile zadziała przez szybę, tudzież przelewy przez internet z racji tego że smartfony z pakietami danych są na porządku dziennym. Zawsze coś można wykombinować ;)
Experience is something you obtain only after you need it.
This isn't 3D, I am just trying to land.

Wróć do „Align i jego klony”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości