Nadajnik - Turnigy 9x / 9xR

Dział Małego Radiotelegrafisty...
Awatar użytkownika
kwiatek
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 16
Rejestracja: 16-12-2016
Lokalizacja: solec kujawski

Postautor: kwiatek » 11 lut 2017, o 10:41

Panowie rozebrałem ponownie pobujałem pokręciłem poprzyciskałem poruszałem zapiełem zasilanie i .....................działa :banana: jak długo zobaczymy może poprostu zasniedział :D
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 lut 2017, o 10:45

to znaczy, że tak samo gwałtownie wysiądzie :) Wymień albo zdiagnozuj
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 617
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 13 kwie 2017, o 11:36

Panowie potrzebuję Waszej rady dotyczącej konfiguracji 9XR z CF aby na mikro minimum OSD poprawnie był wyświetlany sygnał RSSI. Używam odbiornika frsky v8fr, a w quadzie Naze 10 DOF, wersja 6.
Poniżej mam taki konfig zrobiony:
MW OSD
Obrazek
https://images81.fotosik.pl/505/2ba165e4135bb77f.jpg

CF
Obrazek
https://images81.fotosik.pl/505/312e61eccf54c21a.jpg

Pomysł z netu na koniguracje kanału w radiu
Obrazek
https://images84.fotosik.pl/504/8a85f7ace6e47da0.jpg

Efekt jest taki, że moc sugnału nie zmienia się, stoi jak zabetonowany, a wartość jest jedynie zależna od tego co ustalę w MW OSD w opcji RSSI max i min. Próbowałem też wykorzystać w CF wolny 8 kanał, wybierajac RSSI i przypisując w apce przełącznik AIL na tym kanale w pozycji górnej, przy wadze -100 - oczywiscie sygnał RSSI ma cały czas wartość 100. Chyba, że ustawię wagę na inna wartosć niż -100.
Nie wiewm czy problemem jest źle dobrany zakres syganłu w MW OSD, źle skonfigurowany CF lub apka.
Może ktoś zwalczył ten problem u siebie i zechce się podzielić ustawieniami.
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
Khargulec
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 7
Rejestracja: 09-10-2017
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: Khargulec » 15 paź 2017, o 19:00

Jaki multi - moduł wybrać do turnigy 9x (wersja z antenką na stałe)? Latam sobie v911 póki co ale będę polował w black friday na XK 110/ v977 i wolałbym bez stockowego radia :)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13336
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1329 razy
Podziękowano: 590 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 paź 2017, o 19:09

Model wybrałeś fajny, ale z podłączeniem do innego radia to chyba nie będzie łatwo...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2720
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 316 razy

Postautor: Artu » 15 paź 2017, o 19:25

Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2720
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 316 razy

Postautor: Artu » 16 paź 2017, o 08:38

Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Khargulec
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 7
Rejestracja: 09-10-2017
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: Khargulec » 16 paź 2017, o 09:27


Właśnie o czymś takim myślałem tylko nie wiem czy to ograne :D Może ktoś miał doczynienia z czymś takim?
Awatar użytkownika
macdos
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 79
Rejestracja: 02-03-2016
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 7 razy

Postautor: macdos » 16 paź 2017, o 15:55

Bierz tę wersję:
https://www.banggood.com/IRangeX-IRX4-2 ... mds=search
Nowsza i od razu w obudowie. Mam taki moduł zainstalowany u siebie w Turnigy 9XR pro i działa z V977 bez problemu.
Awatar użytkownika
Khargulec
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 7
Rejestracja: 09-10-2017
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Postautor: Khargulec » 20 paź 2017, o 13:28

Poczytałem i chyba openTX wgram i tego IRangeX. Teraz tylko mała doktoryzacja jaki usb programator dokupić i zainstalować :D

Wróć do „Aparatury i odbiorniki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości