Frsky Taranis X9D

Najlepsze bo ma miruuu
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 7 kwie 2019, o 20:15

Maciej nie odczułeś żadnej różnicy?
Ja w jednej apce do symka mam podstawowe a do latania halle. Na hallach gałka gładko chodzi. Nie ma takich mikro przycięć. Dla mnie różnica jest na plus.
Taki pro jak ty tym bardziej powinien coś poczuć. :)
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1781
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 110 razy

Postautor: MacGyverek » 7 kwie 2019, o 20:22

No właśnie "Taki Pro"
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3087
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 252 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 7 kwie 2019, o 21:45

Dobra, już bez szydery.

Może to dlatego że zmieniłem z mało latanych standardowych na nowe Halle. Jak patrzyłem na to jak stabilne są odczyty z potków i to jak się zmieniają to nie widać różnicy po zmianie hallowe.
Już większą różnicę robi mi ustawienie siły sprężyn i długości drągów.

Generalnie jest tak że jak bawię się na ziemi to jakoś tam jestem w stanie wyczuć jakość gimbali i te naprężenia, ale jak już sobie fruwam to chyba za bardzo się skupiam na modelu żeby to miało znaczenie dla mnie.
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 16 kwie 2019, o 13:16

Mam problem z bindowaniem nowego odbiornika do Taranisa. Radio kupiłem w Polsce a odbiornik w Chinach.
W radio wygrywałem opentx international ( posiadam opcje d8) ale nadal nie chcą się połączyć. Aktualnie latam na odbiornikach v8fr ll .Chciałem zmienić na x6r.
W Taranisie oprócz wgrywania Open tx trzeba zmnieniać soft w module nadawczym ? Sam nie wiem gdzie tu szukac przyczyny problemu. Mieliście podobny przypadek?
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 640
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 127 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: gcze » 16 kwie 2019, o 13:47

Wrzuć też nowy firmware do odiornika. Ja miałem taki problem. Kupiłem X8R i nie chciał się bindować, załadowałem mu nowy firmware i teraz jest ok.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 16 kwie 2019, o 14:32

No tak ale żeby go wrzucić to trzeba chyba mieć jakiś kabel czy coś. Ja niestety go nie posiadam.
Ma ktoś w Poznaniu lub okolicach?
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 640
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 127 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: gcze » 16 kwie 2019, o 14:38

Nie masz żadnego przewodu od serwa? To taki zwykły kabelek z zamienionymi pinami, są instrukcje w necie. Podłącza się go do apki to wtyku na moduł i ładuje plik z jej poziomu.
Ogólnie procedura jest prosta, nie wolno się tylko pomylić z kolejnością kabli, można zjarać odbiornik.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 16 kwie 2019, o 16:03

Gcze to jest ta procedura o której pisałeś?
https://77hobby.pl/uaktualnienie-firmwa ... -n-20.html
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 640
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 127 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: gcze » 16 kwie 2019, o 16:09

Tak to ta procedura, prosta i bezbolesna, trzeba tylko sprawdzić 10x połączenie, żeby nie usmażyć sprzętu.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
angry trex
Domownik forum...
Posty: 441
Rejestracja: 24-05-2016
Lokalizacja: Swaj - beverly hills Poznania
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: angry trex » 16 kwie 2019, o 20:17

MacGyverek pisze:No właśnie "Taki Pro"


Przypadek?
Pozdrawiam, Sławol

Urodzony by latać...
zmuszony do pracy.

.................................
Goblin 700 C, Goblin 570 Full Carbon, Goblin 420, Devil 380
Taranis X9D Plus Special Edition
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16873
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1538 razy
Podziękowano: 746 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 16 kwie 2019, o 20:23

angry trex pisze:
MacGyverek pisze:No właśnie "Taki Pro"


Przypadek?
Jeśli chodzi o cudzysłów- NIE SĄDZĘ :D
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3087
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 252 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 16 kwie 2019, o 23:02

Oesu. W domu na mnie krzyczo, w robocie marudzo, na forum szydzo. Idę się schować do imperium kurzu , podpijać różowy soczek gobasowi i polerować rurę.
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 14 cze 2019, o 23:34

Mam problem. Taranis wysiadł na dobre.
Po włączeniu pojawia się ekran powitalny i tak zostaje.
Nie ma już komunikatu " welcome to Open tx"
Ponowne wgranie Open tx nie daje nic. Mieliście podobny problem? Pozostaje gwarancja czy coś jeszcze można sprawdzić?
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3087
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 252 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 14 cze 2019, o 23:44

Zobacz czy karty SD szlag nie trafił
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 15 cze 2019, o 00:01

Raczej nie. Da radę ja skopiować. Jak wyciągnę ja z radia to ten sam efekt. Wyłączając radio ekran pozostaje jeszcze zapalony z ekranem powitalnym jeszcze przez ok 10 sekund.
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3087
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 252 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 15 cze 2019, o 01:01

Jak masz gwarancję to reklamuj, nie kombinuj sam.
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 608
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: gusto » 15 cze 2019, o 07:41

Będę musiał.
Łudziłem się że coś jeszcze dam radę zrobić. :?
No nic czeka mnie postojowe. :(
T-rex 600 | X360 |

Taranis X9D SE

Wróć do „Frsky”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości