Nadajnik - JR 11x Zero

Dział Małego Radiotelegrafisty...
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 6 paź 2011, o 14:57

Witajcie koledzy:)

Czy koś miał do czynienia z tą aparaturką..? Jakie są Wasze opinie? Mam możliwość zakupu za kwotę 2500zł nóweczki sprowadzonej z USA..
Wydaje mi się, że cena jest dość atrakcyjna.. W zestawie odbiornik RD921x.

Każda informacja jest cenna :)
Awatar użytkownika
miszcz_waw
Elita forum...
Posty: 582
Rejestracja: 13-05-2010
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: miszcz_waw » 6 paź 2011, o 15:12

Ja ją jedynie macałem i w ręku tak ot sobie sprawdzałem. Powiem szczerze że większe na mnie robi wrażenie na zdjęciach niż w realu. Brzydka nie jest ale na zdjęciach wychodzi tak ze 2x lepiej. JR ogólnie pasują mi do ręki więc i ta dobrze leżała. Co do funkcjonalności to nic nie wiem ale jak na nowy model przystało powinna mieć wszystko czego potrzebujesz. A czy ty ostatnio apki nie zmieniałeś w tempie ekspresowym? hmm
Piotrek
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 6 paź 2011, o 17:57

miszcz_waw pisze: A czy ty ostatnio apki nie zmieniałeś w tempie ekspresowym? hmm


No tak.. Wydało się :o Niestety za szybko idzie postęp i nawet nie wiedziałem kiedy owe 9 kanałów na których mi zależało - już nie wystarcza.. :wall: Mój MiG-29 potrzebuje minimum 11 kanałów.. To już lekka przesada, ale tak właśnie jest.. Poza tym cena 2500zł za taki sprzęt to nie jest dużo (choć będę musiał zacisnąć pasa ;) )
Czekam na jakieś opinie, bo to sprzęt nowy na rynku i byłoby przykro, gdyby okazał się z dokuczliwymi "chorobami wieku dziecięcego". Póki co miałem okazję się pobawić nadajnikiem i panowie - to już jest taki komputer, że dłuugo nie będzie trzeba czegoś więcej.. Tam można robić wszystko..
Jeśli się zdecyduję na zakup (a wszystko na to wskazuje), to mam nadzieję jako pierwszy tutaj zamieścić recenzję i opis..
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Posty: 500
Rejestracja: 21-02-2010
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Luke Skywalker » 6 paź 2011, o 19:52

Bartoszko pisze:(...)dłuugo nie będzie trzeba czegoś więcej.. Tam można robić wszystko.. (...)

Ja to już gdzieś słyszałem... :mrgreen: I to stosunkowo nie tak dawno temu.

A wracając do tematu:
http://www.rc711.com/shop/jr-dsx11-24ghz-dsm2-11ch-transmitter-rd921-receiver-combo-batteries-p-4750.html?cPath=167_24
Nawet przy dzisiejszym barbarzyńskim kursie dolara wychodzi za 2440 zł... Zaczekasz momencik, dolar się uspokoi i zamkniesz się w 2 kPLN. I co ciekawsze, apka w DSM2 - mógłbyś zostawić wszystkie swoje odbiorniki.
W razie wojny daj znać, jestem zarejestrowany w tym sklepie.. hmm

I druga sprawa: w zeszłym tygodniu kawałek mojej dalszej rodziny z Białki Tatrzańskiej wrócił właśnie z USA. Czemu nic nie mówiłeś... ? Już byś Waćpan miał apę w CK, a na dodatek byłoby "shipping-free" :hammer:

Ech...

Luke
PS.: Paskudztwo ponadprzeciętne. Dobrze, że ma metalową rączkę :vhappy:
Lama 2V3
Outrage 550 ("Stock version")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3346
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 258 razy

Postautor: Ramotny » 6 paź 2011, o 20:00

Luke Skywalker pisze:apka w DSM2 - mógłbyś zostawić wszystkie swoje odbiorniki.
no to akurat marny argument biorąc pod uwagę że DSM2 wychodzi z użycia
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Posty: 500
Rejestracja: 21-02-2010
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Luke Skywalker » 6 paź 2011, o 20:04

Bartka odbiorniki też?! Znaczy że jaka epidemia nastała... hmm
Ł.
Lama 2V3
Outrage 550 ("Stock version")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 6 paź 2011, o 20:44

No dziękuję Wam koledzy..! :evil: Cóż za wspaniała wiadomość.. DSM2 do lamusa.. hmm A ja mam takie zacne odbiorniki i tak bardzo lubę tą modulację..

No to troszkę ochłonąłem dzięki Luke'owi.. Czyli te 2,5k to nie rewelacja..

Kurczę.. Jak ja lubię takie sytuacje.. :gas:

Luke, a jak celnicy doliczą VAT, to juz nie bedzie tak kolorowo.. ;) Cóż.. Trza się napić i przemyśleć.. :grin2:
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Posty: 500
Rejestracja: 21-02-2010
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Luke Skywalker » 6 paź 2011, o 21:13

Bartoszko pisze:DSM2 do lamusa.. hmm A ja mam takie zacne odbiorniki i tak bardzo lubę tą modulację..

No i bardzo słusznie! Do lamusa tylko wg teorii postępu technicznego Inż. Ramotnego. Właśnie na poparcie tej teorii sklep chwali się, że nowoczesna aparatura JR może być w tej modulacji. Kup Bartek DSM2 i odbiorniki będą służyć długo i niezawodnie.

Bartoszko pisze:Czyli te 2,5k to nie rewelacja..

No jak widać do wyrwania w "normalnym" sklepie. Tam można płacić w PLN! Nie ma problemu z przelicznikiem PayPala!... I pamiętaj, że dolar raczej stanieje (mam nadzieję...)

Bartoszko pisze:Luke, a jak celnicy doliczą VAT, to juz nie bedzie tak kolorowo.. ;)

A gdyby tu w przyszłości było NAGLE przedszkole... w przyszłości?! I gdyby tędy... :vhappy: Ja stamtąd ściągnąłem swoje DSX7 normalną paczką z pełnym sukcesem. Ale oczywiście wycieczka na Łączyny zawsze się może zdarzyć :grin2:

Bartoszko pisze:Cóż.. Trza się napić i przemyśleć.. :grin2:

Oooo... a na to to ja już w ogóle nie jestem obrzydliwy... Mówisz i masz.

Zdrówka!
Ł.
Lama 2V3
Outrage 550 ("Stock version")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2092
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 7 paź 2011, o 17:59

A może by tak za połowę ceny to: http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=845&p=10830#p10830?

Masz też wszystkie cuda-wianki, tyle że ty jak Ramotniak, przywiązany drutem kolczastym do pewnej firmy... :gas:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3346
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 258 razy

Postautor: Ramotny » 7 paź 2011, o 20:57

Gmeracz pisze:A może by tak za połowę ceny to: http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=845&p=10830#p10830?

Masz też wszystkie cuda-wianki, tyle że ty jak Ramotniak, przywiązany drutem kolczastym do pewnej firmy... :gas:
żadnym drutem... raczej drucikiem... sie ma worek deesemowodwójkowych odbiorników w sporej liczbie modeli to zmiana systemu jest sporym wydatkiem...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 7 paź 2011, o 21:06

Ramotny pisze:... sie ma worek deesemowodwójkowych odbiorników ...


...No właśnie - to po pierwsze primo
A marka radia którą używam jest jedyna i słuszna..! :thumb: - to po drugie primo :D

A tak poważnie:
- Już myślałem, że nie będzie mi potrzebne radio z wiekszą ilością kanałów, szczególnie że moja "dziewiątka" jest wspaniała..!
MiG niestety wymaga więcej i jestem w ciemnej.. ;)
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2092
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 paź 2011, o 10:25

Widzisz Bartek, umoczyłeś i tyle w te cholerne satelitki... A ja będę miał na święta kolejny update z kilkoma kanałami więcej i telemetrią... :kopara:
Tylko se wsadzę kartę, pstryknę i leeeciii... :banana:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 8 paź 2011, o 10:51

Jak to z kilkoma kanałami więcej?? :shock: O co tu chodzi??
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2092
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 paź 2011, o 12:13

No o to, że najpierw była Futaba 8FG z 8-ma kanałami. Potem tylko samym upgradem softu zrobili z niej 14-to kanałową apkę 8FG Super, co już praktycznie wystarcza do wszystkiego. No dobra, wypuścili też wersję Super, ale zmiany są kosmetyczne. Trwają też prace nad telemetrią i nie zdziwiłbym się, gdyby dodali jeszcze kilka tzw. wirtualnych kanałów.

To fajny pomysł szczególnie dla samolotów. Możesz pstrykiem zmieniać całą konfigurację modelu w locie. Na jedną z pięciu konfiiguracji z resztą :thumb: Im bardziej się zagłębiam w oprogramowanie tym bardziej mi się podobają te alpejskie kombinacje... A szczególnie dla samolotów, ze względu na mnogość wariantów sterowania jest tego masa.

Oczywiście Bartek nie mam zamiaru odwodzić cię od standardu Spectrum. Jest to tylko przykład że cały bajer z kanałami tkwi de facto w sofcie i tylko od polityki danej firmy zależy, za ile i na ile pozwolą użytkownikom.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Bartoszko
Stały bywalec...
Posty: 249
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: Bartoszko » 8 paź 2011, o 12:17

hmm Zabiłeś mi klina.. Muszę poczytać więcej na ten temat. A jak jest z menu..? W JR jest bardzo intuicyjne a w Futabie..? Ciekawe ile bym się musiał uczyć innego nadajnika.. A ile takie cudeńko kosztuje..?
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Posty: 500
Rejestracja: 21-02-2010
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Luke Skywalker » 8 paź 2011, o 20:50

Lama 2V3
Outrage 550 ("Stock version")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
Qugar_
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 27-02-2010
Lokalizacja: Rogoźno
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Qugar_ » 9 paź 2011, o 10:08

Bartoszko tu masz wątek o tej futabie Ja i Gmeracz opisaliśmy swoje odczucia.
Ja na ta apkę przesiadłem z DX7 i menu nauczyłem się w 3 godziny, gorzej było z wszystkimi funkcjami, bo tego jest od groma :grin2:
KDS 450SV
EasyGlider PRO
Futaba T8FG

Wróć do „Aparatury i odbiorniki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości