Nadajnik - FlySky FS-i6 6CH

Dział Małego Radiotelegrafisty...
owieczka
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 39
Rejestracja: 16-04-2015
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: owieczka » 9 cze 2015, o 06:42

Witam zakupiłem ostatnio aparaturę i nie wiem jak (i czy się da) by pod jakimiś przełącznikami tymi na górze mieć serwa np pozycja 1 przełącznika serwo w pozycji neutralnej pozycja 2 przełącznika serwo wychylone max w jedną ze stron .

przesyłam link do instrukcji :
http://abc-rc.pl/templates/images/files ... abc-rc.pdf
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 9 cze 2015, o 07:53

Nie mam czasu teraz analizować instrukcji, ale jestem pewien, że się da :)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 9 cze 2015, o 08:34

1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
owieczka
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 39
Rejestracja: 16-04-2015
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: owieczka » 10 cze 2015, o 04:31

Wielkie dzięki za pomoc .

Mam kolejny problem potrzebuję zmiksować kanały potrzebuję to zrobić chyba mikserem V
ale nie bardzo to działa według instrukcji potrzebuję pod jedną gałką mieć możliwość sterowania 2 silnikami
gałka w górę (dwa silniki kręcą śrubami do przodu )
gałka w dół (dwa silniki kręcą śrubami do tyłu)
gałka w lewo jeden silnik do przodu drugi do tyłu
gałka w prawo odwrotnie niż na górze
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 06:31

Napisz otwartym tekstem, że potrzebujesz skonfigurować aparaturę pod łódkę zanętową :grin2:
Takich mikserów raczej nie uzyskasz na tej aparaturze. Nie wiem, czy dało by się to nawet zrobić na sofcie er9x hmm
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2015, o 06:48

A jakieś miksery zewnętrzne?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 07:12

Mirek, sześć powiązanych ze sobą funkcji na jednym kanale :wow2: To by trzeba było solidnie przysiąść i napisać takie oprogramowanie "od zera" :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2015, o 08:33

Albo kupić taranisa :P
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 08:36

Obawiam się, że nawet soft Taranisa sobie z tym nie poradzi :grin2: Za dużo zależności w mikserach :masakra:
Ostatnio zmieniony 10 cze 2015, o 08:43 przez Artu, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2015, o 08:38

"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Dam taranisa MLP i się zobaczy ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 08:43

owieczka pisze:gałka w górę (dwa silniki kręcą śrubami do przodu )
gałka w dół (dwa silniki kręcą śrubami do tyłu)
gałka w lewo jeden silnik do przodu drugi do tyłu
gałka w prawo odwrotnie niż na górze


Jeśli "gałka", to drążek aparatury, to powinno się to dać zrobić :thumb: Bo dla mnie "gałki" są na potencjometrach obrotowych :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2015, o 08:46

owieczka pisze:gałka w górę (dwa silniki kręcą śrubami do przodu )
gałka w dół (dwa silniki kręcą śrubami do tyłu)

Masz 4 silniki (2 do przodu i 2 do tyłu) czy dwa, które mają zmieniać kierunek kręcenia?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 09:18

Mirek, zapewne dwa silniki w "łódce zanętowej" i pewnie jedyne sterowanie kierunkiem, to różnicowanie "ciągu" silników.
Powinien to rozwiązać mikser V, jak analogicznie w "płatowcu" sterowanie usterzeniem Rudlickiego SW/SK hmm
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2015, o 09:23

To się pogubiłem. Bo jeśli silniki mają zmieniać kierunek kręcenia to pytanie do tajemniczego kolegi ;) czy ma regle samochodowe...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 09:27

Może jeszcze nie wie, że musi takie mieć, aby to zadziałało :grin2: Nie koniecznie samochodowe, wystarczą dwukierunkowe jakiekolwiek :thumb:

My się tutaj produkujemy, a jak na razie "milczenie owiec" :swir:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 3576
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 204 razy
Podziękowano: 358 razy

Postautor: Artja » 10 cze 2015, o 09:47

Artu pisze:My się tutaj produkujemy, a jak na razie "milczenie owiec" :swir:


Masz na myśli to wrażenie, że ktoś właśnie wyjada Ci mózg łyżeczką do lodów? hmm
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6483
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 357 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 10 cze 2015, o 20:13

Artja pisze:
Artu pisze:My się tutaj produkujemy, a jak na razie "milczenie owiec" :swir:


Masz na myśli to wrażenie, że ktoś właśnie wyjada Ci mózg łyżeczką do lodów? hmm


tak, i nie odpowiada na pytania :)
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 10 cze 2015, o 21:15

Oj tam, wystarczy na chwilę wyjechać, a tutaj moozg wyżerają, rząd mi rozmontowali... :swir:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Mentalista
Stały bywalec...
Posty: 102
Rejestracja: 20-03-2015
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Mentalista » 11 cze 2015, o 03:27

"– A więc coś cię obudziło. Co? Coś ci się śniło? Co to było?
– Obudziłam się i usłyszałam krzyk owiec. Obudziłam się w ciemności i gdzieś obok przeraźliwie beczały owce. (...)
– Nadal budzisz się czasami w środku nocy, prawda? Budzisz się w kamiennej ciemności i w uszach masz krzyk owiec?
– Czasami.
– Sądzisz, że jeśli uda ci się własnoręcznie złapać Buffalo Billa i uratować Catherine, to owce umilkną. Sądzisz, że je także uda się uratować i nie będzie budzić cię po nocy ich krzyk? Tak? Clarice?
– Tak. Nie wiem. Może".

Rozmowa Clarice Starling i doktora Hannibala Lectera.

Chyba Buffalo Bill wreszcie wpadł :piwo2: (na razie wstawiłem tu piwo).

PS Jak zamiast piwa wstawić Chianti?
SkaY
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 1
Rejestracja: 20-06-2015
Lokalizacja: Chrzanów

Postautor: SkaY » 23 cze 2015, o 12:04

Witam

Przymierzam się do zakupu aparatury. Chciałem kupić ET6I lecz spore grono osób ją odradza więc wypatrzyłem nowe apki od FlySky. Myślę że do CP v2 wystarczą. Obie są w podobnej cenie różnią się tylko rozmiarem, ilością potrzebnych baterii i umiejscowieniem przełączników. Czy mają jeszcze jakieś różnice o których się nie dowiedziałem? Warto je kupić? Czy do FS-T6 da się zamontować pakiet czy ten koszyczek na baterie jest na stałe?

Pozdrawiam

Wróć do „Aparatury i odbiorniki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron