Nadajnik - Hisky X-6S

Dział Małego Radiotelegrafisty...
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 17 gru 2015, o 17:34

Witam czy ktoś się już z tym spotkał że po przywróceniu ustawień fabrycznych apka zaczyna pikać i tylko taki napis widnieje Thro Stick nic więcej nie można zrobić W ogóle nie reaguje na nic sytuacja dokładnie taka sama jak na filmie z linku https://youtu.be/-Redaf6GQ8I

Obrazek

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 25 sty 2016, o 23:53 przez miki78, łącznie zmieniany 1 raz.
Filo1
Stały bywalec...
Posty: 138
Rejestracja: 07-10-2014
Lokalizacja: Wałbrzych
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 17 gru 2015, o 18:46

daj gaz na 100% może revers się zmienił.
albo dociśnij lekko do dołu jeszcze,
albo przytrzymaj trymer do dołu.
sprawdzałeś takie proste rzeczy?
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 17 gru 2015, o 19:11

Wszystko sprawdzałem nic nie pomaga walczę już z tym parę godzin i nic brak mi już pomysłów może trzeba ją rozebrać i jakoś zresetować ?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Posty: 844
Rejestracja: 02-05-2010
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 56 razy

Postautor: Wiktor » 17 gru 2015, o 21:00

Idle up na off
Jak odpalasz z holdem to kom ten sam?
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 17 gru 2015, o 22:35

Idle jest na off jak hold odpalony to komunikat jest Thro Hold i nic jak przełączam hold na wyłączony to znowu Thro Stick

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 18 gru 2015, o 00:10

Moze zerwał się kabel od potencometra lub sam potek padł.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13438
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 gru 2015, o 06:04

To bardzo możliwe bo z tego co mi wcześniej pokazywales na pw zanim dales ustawienia fabryczne w nadajniku to rudder nie działał juz w jedna stronę...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 18 gru 2015, o 08:43

Więc trzeba rozebrać i sprawdzić tylko ja słabo ogarnięty w tym temacie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13438
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 gru 2015, o 09:20

Najpierw otwórz (kilka śrubek) i po prostu spójrz. Możliwe, że od razu rzuci Cisię w oczy jakaś wyjętea wtyczka itp...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 18 gru 2015, o 09:53

Wtyczki wszystkie są na miejscu nic nie jest odłączone a żeby sprawdzić te potencjometry to wystarczy miernik czy trzeba jakieś konkretne urządzenie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2152
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: lenu » 18 gru 2015, o 12:53

Miernik a dokładnie taki co ohmy pokazuje
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 18 gru 2015, o 12:58

Więc taki miernik mam i zobaczymy czy to będzie przyczyną lecz ciągle wydaje mi się że to nie potencjometry

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 19 gru 2015, o 19:52

Tak jak się spodziewałem po oględzinach miernikiem wszystko jest ok a apka dalej nie do użytku. Brak pomysłu nerw szarpie helik uziemiony i raczej trzeba będzie się rozejrzeć za konkretną aparaturą na przyszłość

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13438
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 gru 2015, o 09:26

Napisz reklamacje do BG. Nagraj film na youtube, daj tez na yt dokładny opis co się stało i przede wszystkim gdzie kupiłeś.

W drugiej kolejności rozsyła sz linki do przyjaciół. Oni komentują pod filmem i udostępniają żeby popularności lekko rosła. Dajesz tez film na rcgroups i inne fora z prośbą o pomoc.

Jak temat ruszy, wysyłasz reklamacje do BG i dajesz link do filmu. Powinni szybko załatwić sprawę choć i bez tego powyższego tez powinni ale możliwe ze trochę wolniej ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
miki78
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 29-11-2015
Lokalizacja: Białystok
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: miki78 » 20 gru 2015, o 11:36

Nie ma co reklamacji składać bo kupiłem używkę z drugich rąk. Na Youtube jest trochę filmów z tym problemem ale bez rozwiązania. Na BG zamówiłem już nową płytkę główną podobno jakiś upgrejt z możliwością zapamiętania większej ilości modeli nowe więc jak wymienię powinno pomóc a jak nie to tylko 35zł w plecy a tak jak pisałem do Ciebie Miru na pw zamierzam kupić jakąś konkretną apke

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 3578
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 204 razy
Podziękowano: 358 razy

Postautor: Artja » 20 gru 2015, o 11:52

miruuu pisze:W drugiej kolejności rozsyła sz linki do przyjaciół. Oni komentują pod filmem i udostępniają żeby popularności lekko rosła. Dajesz tez film na rcgroups i inne fora z prośbą o pomoc.

Sugerujesz że BG odpala googlownicę oraz rozumi, że nasze 30 ekranów o doopie Maryni z "Hisky from BG" w temacie jako problem nie cierpiący zwłoki, mogący mieć katastrofalne skutki dla prestiżu i wyników finansowych? ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13438
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 gru 2015, o 20:46

Nie, ale sugeruje ze takie sklepy wiedzą że swoją popularność budują właśnie na forach i jedna plama generuje z reguły dziesiątki postów i tysiące czytań, przynajmniej na dużych forach międzynarodowych.
Nie twierdzę że to musi zadziałać, ale skoro sami proszą żeby wrzucać filmy na youtube z problemem, to czemu nie pokazać im filmu z nabitą popularnością przy okazji ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 2 lip 2017, o 10:14

Hej ;)
Kupiłem tytułowy nadajnik i mam do niego kilka pytań:
Do czego służą te przyciski u góry, podpisane hv. pt i hv. th? Domyślam się, że th to skrót od throttle czy jakoś tak, w każdym razie coś z lewym pionowym drążkiem :) ale nie mam pojęcia co to jest to hv i pt...
I drugie pytanie, czy jest w tym nadajniku może jakieś ukryte menu, w którym można by wyłączyć piszczyk? :D bo jak tylko cokolwiek robię przy nadajniku, to mi brat chce głowę urwać, że mu przeszkadzam :vhappy:
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 5 lip 2017, o 16:41

Nikt nie wie? w innych apkach nie ma takich lanserskich guziczków? Dodam, że te przyciski zachowują się jak trymy, jak je klikam w którąś stronę, to na ekranie pojawia się taki suwaczek i przesuwa się w tą stronę, w którą kliknąłem "trym"
Tak mi się jeszcze to "pt" skojarzyło z "pitch" no ale nadal nie mam pojęcia, do czego by to miało służyć...
Pomoże ktoś?

Wróć do „Aparatury i odbiorniki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości