Silnik albo zębatka do klasy 450 +- trex :-)

Jak nie podepniesz to nie zaiskrzy.
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 1878
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 134 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 3 cze 2017, o 17:54

Myszor pisze:Troszkę się skomplikowało otuż wersja rygla wcześniej wybrana jest po niejszona i weszłaby w ramę ale okazuje się że nie mam jednak wyprowadzenia do odbiornika i opcja nr 2 z obrazka nie będzie możliwa


Zewnętrzny czujnik fazy hobbywinga to 20PLN i jakieś 8g, nie ma sensu kierować się tym kryterium.
Używam takiego z GOVem FBLa - jest bardzo przyjemnie.
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 353
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 4 cze 2017, o 09:26

mwx pisze:
Myszor pisze:Troszkę się skomplikowało otóż wersja rygla wcześniej wybrana jest pomniejszona i weszłaby w ramę ale okazuje się że nie mam jednak wyprowadzenia do odbiornika i opcja nr 2 z obrazka nie będzie możliwa


Zewnętrzny czujnik fazy hobbywinga to 20PLN i jakieś 8g, nie ma sensu kierować się tym kryterium.
Używam takiego z GOVem FBLa - jest bardzo przyjemnie.


Wiem że, są takie czujniki oryginał który na pewno współpracuje mogłem kopić za 100zł, przede wszystkim chciałem mocniejszego ESC i deko mocniejszy silnik, kiedyś tam może za rok może wcześniej jakąś 420 pewnie będę chciał mieć to elektronika oprócz silnika tam się nada, a do tej mojej 450 założę głowice fb i tak zostanie for ever już. :-)
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
DonPaco
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 79
Rejestracja: 29-06-2017
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: DonPaco » 20 paź 2017, o 08:37

Panowie bawicie się w programowanie swoich rygli czy lecicie na fabrycznych ustawieniach?
Nine Eagle solo pro 4ch | Syma S8W | V977 | Blade 230s |Tarot 450 PRO V2 FBL Silver | Phantom 4
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7115
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 20 paź 2017, o 08:45

fabrycznych
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15073
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1438 razy
Podziękowano: 657 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 paź 2017, o 08:52

Jesli chodzi CI o aktualizacje softu itp to dotyczy do raczej wielowirnikowców.
W helikach wystarczy ustawić to co jest do ustawienia i wsio, przede wszystkim:
- kalibracja gazu
- ilość cel
- soft start
- governor
- cut off.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
DonPaco
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 79
Rejestracja: 29-06-2017
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: DonPaco » 20 paź 2017, o 09:16

ehh, karty do programowania swojego rygla nie mam, a bawienie sie w rozkodowywanie ilość pipnięć do czego przypisać plus kręcenie drągami, szczerze zabradzo mi się nie chce ;)
ale gdzieś czytalem ze jesli chodzi na o HobbyWing 40A jest fabrycznie ustawiony na 3 cele,soft start czy cut off
Nine Eagle solo pro 4ch | Syma S8W | V977 | Blade 230s |Tarot 450 PRO V2 FBL Silver | Phantom 4
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15073
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1438 razy
Podziękowano: 657 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 paź 2017, o 09:24

Nie wiem jak jest fabrycznie ustawiony Twoj regiel, ale jak znam życie helików to doustawienie regla Cie nie ominie.
Im szybciej to zrobisz tym szybciej będziesz miał to za sobą ;)

A tak na prawde to te pikanie odraża, wiem. Ale jak zczytasz manuala to się zorientujesz, że wcale nie jest to takie straszne. Kilka minut i z głowy.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
DonPaco
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 79
Rejestracja: 29-06-2017
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: DonPaco » 20 paź 2017, o 10:41

no trudno trza będzie i za to się zabrać.
Nine Eagle solo pro 4ch | Syma S8W | V977 | Blade 230s |Tarot 450 PRO V2 FBL Silver | Phantom 4
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 543
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 20 paź 2017, o 13:48

Zastosuj programator i wszystko jest prostsze.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7115
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 20 paź 2017, o 15:17

Defaultowo raczej jest ustawiony na auto (jeżeli chodzi o cele).
Helikoptery
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 353
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 20 paź 2017, o 18:24

DonPaco pisze:ehh, karty do programowania swojego rygla nie mam, a bawienie sie w rozkodowywanie ilość pipnięć do czego przypisać plus kręcenie drągami, szczerze zabradzo mi się nie chce ;)
ale gdzieś czytalem ze jesli chodzi na o HobbyWing 40A jest fabrycznie ustawiony na 3 cele,soft start czy cut off


Tabelka z instrukcji gwiazdką masz zaznaczone fabryczne ustawienia.

Pozdr.
M.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
DonPaco
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 79
Rejestracja: 29-06-2017
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: DonPaco » 26 paź 2017, o 10:03

Myszor pisze:
DonPaco pisze:ehh, karty do programowania swojego rygla nie mam, a bawienie sie w rozkodowywanie ilość pipnięć do czego przypisać plus kręcenie drągami, szczerze zabradzo mi się nie chce ;)
ale gdzieś czytalem ze jesli chodzi na o HobbyWing 40A jest fabrycznie ustawiony na 3 cele,soft start czy cut off


Tabelka z instrukcji gwiazdką masz zaznaczone fabryczne ustawienia.

Pozdr.
M.

dzieki za tabele, rygiel ustawiony :)
Nine Eagle solo pro 4ch | Syma S8W | V977 | Blade 230s |Tarot 450 PRO V2 FBL Silver | Phantom 4
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 543
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 27 paź 2017, o 06:24

Kolego @DonPaco: rygiel to Kolega może mieć np. przy drzwiach do kibla; a w modelu z napędem elektrycznym mamy urządzenie klasyfikowane jako REGULATOR.
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 353
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 27 paź 2017, o 15:03

gumi pisze:Kolego @DonPaco: rygiel to Kolega może mieć np. przy drzwiach do kibla; a w modelu z napędem elektrycznym mamy urządzenie klasyfikowane jako REGULATOR.


Pozostałym 16 osobom z tego forum w tym 2 adminom też napisz to samo bo urzywają słowa rygiel dla określenia regulatora. Jak też tak piszę. Będziesz miał więcej postów :)

Pozdro.
M.
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7115
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 paź 2017, o 17:30

O przepraszam

Regiel nie rygiel

ja nie używam słowa rygiel tylko regiel a Mirek użył raz w kontekście maszyny do szycia :) Poza tym on i tak pisze byle by pisać i posty nabijać- wreszcie dostanie się na giełdę.

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=rygiel
Helikoptery
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 353
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 27 paź 2017, o 17:57

wojtekr pisze:O przepraszam

Regiel nie rygiel

ja nie używam słowa rygiel tylko regiel a Mirek użył raz w kontekście maszyny do szycia :) Poza tym on i tak pisze byle by pisać i posty nabijać- wreszcie dostanie się na giełdę.



search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=rygiel


Nie miałem na myśli kolegi, tylko inną osobę. Acz teraz dopiero ogarnołem że już nie jest adminem.

słowa regiel i rygiel jest powszechnie urzywane i jakoś nikt do tej pory na to nie zwracał uwagi, to czemu nagle nagle mamy sobie toalety przerabiać? :)

Pozdro.
M.
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7115
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 paź 2017, o 18:01

Mirek nie jest już adminem? I dobrze
Helikoptery
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 353
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 27 paź 2017, o 19:06

Nie o Mirka......chodziło....
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7115
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 paź 2017, o 19:18

kto, kto?
Helikoptery
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 734
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: Damdodo » 27 paź 2017, o 20:26

Z zasady rygiel coś rygluje a regiel (regulator) reguluje. Dla mnie jednak jest różnica. Tak jak z "piciem w Szczawnicy" i "szczaniem w piwnicy".
Rygiel poza tym strasznie w oczy kole ;)
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, V977, iX12, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."

Wróć do „Silniki elektryczne i akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości