LiPo - wszystko o...

Pakiety, lipo guardy i inne akcesoria dla naszych baterii...
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Posty: 844
Rejestracja: 02-05-2010
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 56 razy

Postautor: Wiktor » 1 maja 2015, o 15:06

Jak to pakiet od radia to do 3.2v można chodić jak zwykły to 3.6-3.7v
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 maja 2015, o 15:37

Spektrum drze japę przy 7V
Poza tym ponizej 3.5V jest bardzo mało energii i jest ryzyko ze całkowicie się rozladuje.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6485
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 357 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 maja 2015, o 15:47

Kenobi36 pisze:Spektrum drze japę przy 7V
Poza tym ponizej 3.5V jest bardzo mało energii i jest ryzyko ze całkowicie się rozladuje.


Przy lipo, jak ustawisz NiMh drze japę niżej. A zdaje się, ze przestawienie LiPo-NiMh to tylko kwestia alarmu
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 maja 2015, o 18:22

Nie chcę drugi raz ryzykować.

Jak miałem autorę to pokała, latałem, zgasł ekran, dalej latałem, aż w koncu trytkopter spadł :-)
Ale od alarmu zrobiłem ze 3 ośmio minutowe loty :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Posty: 844
Rejestracja: 02-05-2010
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 56 razy

Postautor: Wiktor » 1 maja 2015, o 18:32

a jakiego miałeś lipolka? mój kolega w radiu walkery ma jakiegoś 8c czy 10c i na nim właśnie odniosłem wrażenie,że pojemność aku zaczyna sie od dużo niższego napięcia. ładowarka rozładowała go do 3v na cele co w normalnych lipolach jest niemożliwe bo przy 3.5v prawie nie ma już energii i napięcie gwałtownie leci w dół..
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 maja 2015, o 18:41

To był zużyty zippy 6s 3000 chyba 20c a konkretnie dwie cele od niego.
Jak pakiet mawysoką rezystancję to napiecie jest nizsze niż na mocnym pakiecie podczas pracy.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Luki35 » 10 maja 2015, o 19:05

Wyrzucić pakiet, czy jakoś na nim latać , ale krócej:


YouTube

Do ok 12.40 jest oki, ale potem nie da sie naładować wiecej
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 11 maja 2015, o 05:42

Daj mu sie zbalansować do końca.
A co ładowarek pokazuje jak podczas ładowania klikniesz na strzałkę w prawo?.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Luki35 » 11 maja 2015, o 06:48

Kenobi36 pisze:Daj mu sie zbalansować do końca.
A co ładowarek pokazuje jak podczas ładowania klikniesz na strzałkę w prawo?.


Dałem, ale po 200 minutach - na tyle mam ustawiony czas - wyłączyło i napięcie stanęło na 12.40 V (to na filmiku, to tyko potem nagrałem, by zobrazować ocb).

Co do strzałki - sprawdzę
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Luki35 » 14 maja 2015, o 10:15

Nie będę ryzykował kreta z w/w pakietem. Zamówiłem 3 x takie cuś:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

Dziś kurier juz dzwonił ,że ma paczkę dla mnie :-)
Ps. Wiem, że ten pakiet jest 8mm dłuższy od poprzedniego (choc jak pomierzyłem, to wydaje się , że kabinke domknę na szczęście i parametry nierewelacyjne ( choć to akurat do moich "akrobacji" w zupełności starczy ;-) ) ale ten , który chciałem brać na wstępie:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=32553

, był niedostępny w Europie, a cena przesyłki za 3 szt. z magazynu ogólnego - to jakiś kosmos.
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Posty: 2137
Rejestracja: 01-08-2014
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 59 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 5 paź 2015, o 08:40

Proste mam pytanie czy ktoś moze się podzielić wiedzą pod katem pakietów 7S
Chciałbym spróbować wystawic helika na 14S i szukam pakietów koło 4-5A - 7S - 30-45C - jako że tym razem zaczynamy od wersji budżetowej to zaczołem od HK ale tam jest tylko 20C
Poleci coś ktoś?
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
niebochod
Elita forum...
Posty: 705
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 45 razy

Postautor: niebochod » 5 paź 2015, o 09:50

Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Posty: 2137
Rejestracja: 01-08-2014
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 59 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 5 paź 2015, o 10:10

Podziękował
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 5 paź 2015, o 11:07

http://www.gensace.de/gens-ace-5000mah- ... -pack.html
Akurat klepnąłem zamówienie ale następne też będą.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Posty: 2137
Rejestracja: 01-08-2014
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 59 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 5 paź 2015, o 11:12

A propos klepania zamówienia to wklepałes mi ze dwie 1800 do G380?
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5055
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: Kenobi36 » 5 paź 2015, o 15:26

Będą
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13438
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 13 lut 2016, o 19:20

Pytanko mam.
Chodzi o mojego hcp60 i pakiety eflite do niego.
Dzisiaj je troche obserwowalem w domu i mam wrazenie, ze one lezakowaly w sklepie baaaaardzo dlugi czas, przy czym jeden z nich jeszcze dluzej.

mam w ladowarce (reaktor 250w) taka funkcje gdzie nastawia sie iles cykli i ładowarka laduje i rozladowuje pakiet. Czy takim czyms je rozruszam?

To co mnie niepokoi, to rozladowujac pradem 0.8A (pakiety maja 150mah 1s) bardzo szybko wskoczyly na napiecie 3.6-3.8 i na nim rozladowywaly sie wiekszoac czasu.
Pakiety sa 45C, wiec wydaje mi sie ze nie powinny miec takiego skoku w dol na dzien dobry.

Uprzedzając pytanie - w reklamacje nie bede sie bawić, to raczej nie ten poziom cenowy zeby sie bujać, wysylac tłumaczyć i tak dalej. Wystarczy jesli rusza. Chyba ze nie ma zadnych nadzieji na nie ti sie zastanowie bo w sumie wzialem 3 szt...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
MacGyverek
Elita forum...
Posty: 1364
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 91 razy

Postautor: MacGyverek » 13 lut 2016, o 20:41

Nie mam odpowiedzi na twoje pytanie, ale mam zato nowe :) Jesteś zadowolony z reaktora 250W?
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Posty: 1105
Rejestracja: 04-01-2013
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 114 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 13 lut 2016, o 20:51

Nie rozruszasz tak pakietu. Może na chwile zrobi się ciut lepszy ale nie licz na trwały efekt. Niestety lipole starzeją się i jest to nieodwracalne.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Lasiek
Domownik forum...
Posty: 276
Rejestracja: 07-04-2015
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 13 lut 2016, o 20:57

Kula pisze:Nie rozruszasz tak pakietu. Może na chwile zrobi się ciut lepszy ale nie licz na trwały efekt. Niestety lipole starzeją się i jest to nieodwracalne.

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka



Tu się zgodzę z kolegą jak masz pakiety to trzeba dużo latać jak leżą to niestety ale się psują same z siebie. Mam pakiety 6 s 5200 mah i mam na kilku z nich zrobione po 250 lotów z tym że wylatałem je w jednym sezonie.
pozdrawiam Bartek

heliki : Goblin 500 k bar, Goblin 700 kbar, Goblin700 brajan;
GauiX3 x2 k bar;Goblin 570 k bar ALZRC 380 k bar
samoloty: Arcus F3a, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6

Wróć do „Pakiety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości