Beeper dla fanaberiusza ;)

Pakiety, lipo guardy i inne akcesoria dla naszych baterii...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2014, o 12:49

Mam fanaberię.
Potrzebuje beepera, który podpinamy do pakiety celem wycia gdy pakiet zaczyna padać.

Bardzo sposobała mi sie jednak funkcja, która była chyba w KK 2.1. Chodzi o to, że wyjec nie odzywał sie tylko powyżej pewnej wartości krytycznej, ale pracował stopniowo. Poniżej pewnego napięcia zaczynał pikać spokojnie i powoli a wraz z dalszym rozładowaniem pakietu wył coraz bardziej namolnie. Dzięki temu wiedziałem nie tylko o tym, że pakiet zaraz padnie, ale miałem świadomośc, że czas nadchodzi... O iel w samolotach można doszybować, w kopterach jest inaczej i wolałbym wcześniej wiedzieć co mnie czeka.

Spotaliście się z czymś takim?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
adrian4424
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 14
Rejestracja: 05-01-2014
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: adrian4424 » 15 wrz 2014, o 17:36

Mam taki w moim kopterze i po odpowiednim ustawieniu działa stopniowo :)
http://abc-rc.pl/buzzer-miernik-tester-1-8S-lipol
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2014, o 18:23

A moglbys napisac cos wiecej? Jakie ma ustawienia (w jaki sposob) i na czym polega u niego stopniowosc alarmowania?
Niestety w opisie o tym nic nie ma :(
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
adrian4424
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 14
Rejestracja: 05-01-2014
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: adrian4424 » 15 wrz 2014, o 18:41

Możesz ustawić ciągły alarm od 3,3 do 3,8 V na cele. Jednak ja mam ustawione na 3,4. Alarm wraz ze spadkiem napięcia zaczyna piszczeć z coraz większą częstotliwością. Gdy już jest sygnał prawie ciągły wtedy uzyskujemy napięcie krytyczne i w moim przypadku mam około 45 sekund na wylądowanie. Trzeba wylatać kilka pakietów aby ustawić pod siebie i zobaczyć jak to dokładnie działa :D
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 988
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 16 wrz 2014, o 16:27

mam kleniowy lipomonitor za parę groszy do oddania.
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 wrz 2014, o 11:15

adrian4424 pisze:Możesz ustawić ciągły alarm od 3,3 do 3,8 V na cele. Jednak ja mam ustawione na 3,4. Alarm wraz ze spadkiem napięcia zaczyna piszczeć z coraz większą częstotliwością. Gdy już jest sygnał prawie ciągły wtedy uzyskujemy napięcie krytyczne i w moim przypadku mam około 45 sekund na wylądowanie. Trzeba wylatać kilka pakietów aby ustawić pod siebie i zobaczyć jak to dokładnie działa :D

Jak to się ustawia?
Widzę sporo takich na ebayu za 2$ z przesyłką.
Tylko za bardzo nie potrafię rozróżnic tych działających stopniowo od wyjców jednostajnych...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 wrz 2014, o 11:17

Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
adrian4424
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 14
Rejestracja: 05-01-2014
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: adrian4424 » 18 wrz 2014, o 16:28

Jest mały klawisz (opisany ze strzałką), którym zmieniasz napięcie.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 18 wrz 2014, o 16:41

Ok. Dzieki. Zamowiony.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa

Wróć do „Pakiety”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron