Jeszcze raz witam Kolegów Modelarzy!. Jak już wcześniej wspomniałem ( w powitalni) od 2012r latam mini helikiem V911. Proszę, powiedzcie mi gdzie mogę w miarę tanio kupić helika FBL 100 Turnigy ARF.
W HK mają , ale tylko RTF. Zamówiłem sobie u nich apkę TG 9X. Zamierzam z 4Ch przesiąść się na 6 Ch. Ale narazie nadal chcę pozostać przy mini helikach.Szukałem już sprawdzonych przez modelarzy modeli, takich które najczęściej przewijają się przez fora.
Wybrałem trzy modele : V922, FBL 100 i WAsp100 nano CP( skyartec). Z tych trzech muszę wybrać jeden , ten najlepszy. Różne opinie krążą o poszczególnych modelach wśród modelarzy. To też trudny wybór przede mną.
W zasadzie V922 i FBL 100 to niby to samo? Rzecz gustu , FBL 100 ma ładniejszą kabinkę ( nie ta zielona, tylko jak w HK podobna do V922).
Cena tych trzech modeli też podobna , ok. 120 dol. ( model ARF + moduł + aku 4szt + ładowarka ).
W banggood można skompletować V922 ARF za 115 dol. Nieco drożej wychodzi wasp100. I co ważne przesyłka darmowa
Nigdzie nie mogę znaleźć FBL 100 Turnigy w wersji ARF