Zaopatrzenie w śrubki, nakrętki, podkładki itd...

Porady, kruczki i sztuczki, setupy, wskazówki... warto korzystać.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 31 paź 2013, o 14:38

No dobra Cwaniaczki :rotfl2: a gdzie kupić tanio śrubki aluminiowe w rozmiarach M3;M4 i długości ~30mm :dk:
Są niby w sklepach "rowerowych", ale cena... :wall: Probolt-M3x30 śruba aluminiowa 3,30/szt :gas:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 31 paź 2013, o 14:51

Za luksus Panie - trza płacić :thumb:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 31 paź 2013, o 16:03

Luki35 pisze:Za luksus Panie - trza płacić :thumb:

Tia, ale ja potrzebuję ~40szt, i to już się robią mega koszty :wall:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 31 paź 2013, o 17:10

Weź plastiki :banana:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15787
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1460 razy
Podziękowano: 680 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 31 paź 2013, o 17:17

Artu pisze:Tia, ale ja potrzebuję ~40szt, i to już się robią mega koszty :wall:

Lepiej przyznaj się co tam tworzysz ciekawego... hmm
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
shacker
Elita forum...
Posty: 578
Rejestracja: 28-01-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: shacker » 31 paź 2013, o 17:25

Luki35 pisze:A biały smar silikonowy sie nada do tych 3 elementów o których wspominasz?


Nie wiem, ja wszystko czymś tego typu http://rcmaniak.pl/pl/p/Grease/1184 daje i się nie przejmuję. Mam jeszcze jakąś tubkę z modelu jednego i drugiego (były w zestawie). Co to jest nie wiem :D
DEVO 8S @ ALZRC 450 Pro V2 FBL (ZYX) / T-rex 600 Pro (MSH Brain)
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 31 paź 2013, o 18:58

miruuu pisze:
Artu pisze:Tia, ale ja potrzebuję ~40szt, i to już się robią mega koszty :wall:

Lepiej przyznaj się co tam tworzysz ciekawego... hmm

Potrzebuję lekkie śruby do skręcenia takich uchwytów (plastikowe nie wytrzymają :mad2:)

Obrazek
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 31 paź 2013, o 20:02

Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 31 paź 2013, o 20:56

Gmeracz pisze:Na Amazonie najtaniej wychodzi po 0.6 funta...

Aluminium Allen Bolt M3 x (0.5mm) x 30mm Pack x 10 Black za £6,48, ale to nadal 3,34zł/szt + wysyłka :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 31 paź 2013, o 22:55

aluminiowo i tanio to tylko nity... hmm teraz na to wpadlem, nie wiem czy zdalo by to egzamin ale gdyby cos nie tak to nawiercanie wiekszym wiertlem i nit wypada. za tak smieszne pieniadze nie oparlbym sie nie sprobowac :grin2:
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 1 lis 2013, o 01:20

Nity odpadają, bo Artu będzie tymi obejmami montował silniki na ramionach (rurki) hexy/octo...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 19-07-2012
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 1 lis 2013, o 01:37

domyslilem sie ze silniki, ale dlaczego nie? poluzuja sie od wibracji? bo jesli chodzi o mozliwosc ustawienia silnika wzgledem osi multikoptera to mozna to zrobic nitujac wstepnie tylko na jeden nit a po ustawieniu "donitowac". tylko teoretyzuje oczywiscie :roll:
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 1 lis 2013, o 08:19

Artu pisze:
Luki35 pisze:Za luksus Panie - trza płacić :thumb:

Tia, ale ja potrzebuję ~40szt, i to już się robią mega koszty :wall:



Poczekaj, teraz dopiero przeliczyłem sobie na szybko.
=132 zł - to sa meeega koszty?

Przeca te śrubki tak szybko Ci się nie zniszczą.
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...
Posty: 179
Rejestracja: 29-01-2013
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: szkubi » 2 lis 2013, o 14:52

Mam jeszcze jedno pytanko: Gdzie zaopatrujecie się w łożyska? Luki35 podał jedną opcję z allegro ale może macie jakieś zwykłe sklepy, które mają opcję wysyłki? Na allegro łatwo trafić na wyrób "łożysko podobny", który rozpadnie się po kilku cyklach. Szukam czegoś co nie będzie kosztować majątku a będzie przynajmniej takiej jakości jak np łożyska Align'owskie. A nie chcę kupować łożysk w modelarskich bo tam dodatkowo trzeba zapłacić za napis Align.
KDS 450s + KDS K-7XII ---> SPRZEDANY
Tarot 500 ESP złożony i oblatany ;D
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2805
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 2 lis 2013, o 18:53

szkubi pisze:Gdzie zaopatrujecie się w łożyska?

Na przykład: PoltechCNC ; nieco droższe ale podobno lepsze Ceramit
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 4 lis 2013, o 11:44

Porównanie:
http://www.e-poltechcnc.pl/lozyska-wyso ... p-489.html

i

http://lozyskaceramiczne.pl/product_inf ... cts_id=152

2000% różnicy :wow2: :wow2:

IMO - nie warto. Lepiej zakupić większą ilość i co jakiś czas wymieniać
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 5 lis 2013, o 01:05

Też tak się kiedyś przymierzałem, ale doszedłem do wniosku że to sztuka dla sztuki. Niby mniejsze opory toczenia, ale cały świat się kręci na metalowych łożyskach i jakoś to działa :lol: No i ceramiczne po krecie mogą paść od udaru.
Co sezon zmieniam komplet i to i tak wychodzi znacznie taniej.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
sympatic
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 1
Rejestracja: 19-08-2014
Podziękowano: 1 raz

Postautor: sympatic » 19 sie 2014, o 23:45

wojtekr pisze:jeszcze jest asmet
w


Polecam również: http://www.e-nierdzewne.pl

Wróć do „Warsztat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości