Pawel_P73 pisze:W Trex600 jest dwu średnicowy wał główny. Takie wały lubią się zgiąć w cieńszej części i ciężko to zauważyć metodą np. "taczania po płaskim".
Pawel_P73 pisze:....
Artja- z Twoich postów wnioskuję, że sprawdza Ci się na ogonie, jeśli dobrze zrozumiałem- Futaba S9254 ? Tylko ono jest na 4,8V a polecany BLS451 daje 10,5kg dopiero przy 6V więc tu muszę zasilać 6V.
Oraz Savox 1290- to jest mocniejsze(większa siła nie zaszkodzi choć niekonieczna), na 6V i niedrogie ale jak rozumiem sprawdzone?
Czy ten SAVOX zrozumie się z żyro spartan quark?
wojtekr pisze:Pawel_P73 pisze:W Trex600 jest dwu średnicowy wał główny. Takie wały lubią się zgiąć w cieńszej części i ciężko to zauważyć metodą np. "taczania po płaskim".
To jakiś mit raczej, nie ma opcji, żeby tam się zgiął. Miałem 4 600'tki, wiele kretów i tam nigdy się nie zgiął bo nie ma jak. Ta część wału jest za 2 łożyskiem- musiał być ramę rozwalić na kawałki.
Pawel_P73 pisze:2kg na serwach to blisko 20% różnica zapewne będzie odczuwalna tym bardziej, że fabryczne serwa są i tak trochę silniejsze.
Nie widzę możliwości by osłabiać znacznie to co i tak nie za mocne. Stepdown tylko w ostateczności.
Pawel_P73 pisze:Idę w zakład, że i na 5 kg serwach też polecę.
Na marginesie- To nie jest sprzęt do wyrafinowanych figur i latanie nim to też zupełnie coś innego niż latanie 3kg maluszkiem takim jak Raptor 50
Latajac na ustawieniach według instrukcji i tak jest "krowiasty". Wejście w zakręt, wyjście, hamowanie, czy szybkie schodzenie wygląda zupełnie inaczej
niż w sprzętach do 3D. Po dociążeniu ładunkiem przypomina raczej lot prawdziwego śmigłowca niemalże z rozbiegiem przy starcie i dobiegiem przy lądowaniu.
Rzecz w tym, że mój problem to nie analiza doboru parametrów, a zamiana oryginałów, tak jak pisałem kilka postów wyżej, dobranych przez konstruktorów
JR PROPO. Sił Nie chcę wyważać otwartych drzwi. Ktoś mądry to przemyślał ja chcę tylko z jego obliczeń korzystać.
W oryginale mam 11kg.
Chcę dobrać jak najbliższe parametrami, sprawdzone jakościowo serwa. Gdyby nie chodziło o sprawdzoną jakość i pewność dobór byłby łatwy.
Tower pro za ~50zł i po ptokach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość