Jak chcesz zaoszczędzić 30g to zatankuj mniejArtja pisze:Używałem w 600N serwa KST215 (bo akurat takie miałem luzem) do obracania pantilta zamontowanego z Mobiusem. To nie był gimbal, jedyne zadanie tego serwa to był obrót kamery o 90st tak żeby obiektyw patrzył pionowo w dół. Całość wisiała pod bakiem na płytce z dumperami, serwo wytrzymało bez problemu kilkanaście lotów. Można przecież serwo gazu zamontować choćby na podkładkach z wężyka paliwowego i zastąpić tym brak tulejek amortyzujących. Jeśli już to brałbym właśnie serwo w metalowej obudowie, bałbym się montować w spalinie plastikowe serwo które ma tylko jedno ucho na stronę
oki188 pisze:Witajcie.
Zamierzałem wymienić serwa w spalinie 50 z zestawowych na Aligna DS610. Z kolei na HK zauważyłem serwa RotorStar RS-610MGC-HV
https://hobbyking.com/en_us/rotorstar-r ... c-59g.html
Może ktoś lata na takich serwach i powie jak się sprawują bo cena jest atrakcyjna.
mwx pisze:Przypomnij sobie jak porąbana jest mechanika w Raptorze i ile oporów na kulkach musi pokonać biedne serwo na skoku. Tak na prawdę powinno mieć pewno pod 20kg żeby to dobrze działało.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości