Pipczyk, buzzer, lokalizator modelu

Bo modelarze prądu potrzebujo...
Awatar użytkownika
Carson
Domownik forum...
Posty: 385
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: Carson » 22 cze 2018, o 13:45

Panowie jest moze taki pipczyk z dodatkowa funkcją informowania o niskim poziomie napiecia na LIPO (ustawiony np na 3.7v)? Chcialbym to wcisnąc do k110, wiec najlepiej zeby byl wielkosci paznokcia :D
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 611
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bizon220 » 22 cze 2018, o 14:28

Szkoda masy dokładać.
Zobacz ile czasu Ci trzeba latać, żeby takie napięcie osiągnąć a potem ustawiaj timer w aparaturze na ten czas.
Albo ustaw sobie 4 minuty i po locie sprawdź poziom napięcia pakietu.

Ta metoda sprawdza się na dużych helikach, to i na małym zadziała.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 380, Gaui X3 380
Bixler 3, Quad 220 FPV
Traxxas E-Revo
Taranis
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16167
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1479 razy
Podziękowano: 706 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 cze 2018, o 14:40

W v977 To do odciecia latalem i pakiety dawały radę cały sezon
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Beta 75 Pro 2 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4368
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 421 razy

Postautor: Artja » 22 cze 2018, o 14:58

To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Carson
Domownik forum...
Posty: 385
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: Carson » 22 cze 2018, o 17:49

Artja pisze:To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)


masz na mysli autorotacje? jest to do zrobienia w takich mikrusach jak k110? :)
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4368
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 246 razy
Podziękowano: 421 razy

Postautor: Artja » 22 cze 2018, o 18:13

Nie wiem, ale różne są szkoły. Jak się kumpla spytałem, czy coś z żoną kombinuje analnie, to był zdziwiony że można inaczej :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16167
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1479 razy
Podziękowano: 706 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 cze 2018, o 18:30

Carson pisze:
Artja pisze:To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)


masz na mysli autorotacje? jest to do zrobienia w takich mikrusach jak k110? :)
Zależy z jaka siłą wyrzucisz go w dol ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Beta 75 Pro 2 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa
Awatar użytkownika
Piotr_T
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Piotr_T » 26 cze 2018, o 08:38

Carson pisze:Panowie jest moze taki pipczyk z dodatkowa funkcją informowania o niskim poziomie napiecia na LIPO (ustawiony np na 3.7v)? Chcialbym to wcisnąc do k110, wiec najlepiej zeby byl wielkosci paznokcia :D

Temat próbowałem zglębić z tego samego powodu - a niech sobie V-977 pipczy, łatwiej mi będzie opanować stan jego zasilania.
A efekty poszukiwań - znalezienie pipczyka na 1S - problem, choć rozwiązywalny. Znalezienie pipczyka na 1S który nie zwiększył by o 50% masy startowej V-977 i zmieścił się na "pokład" - problem, i to duży. Na tyle duży, że temat odpuściłem.

Niebieskie Goo 520 mAh wytrzymują 7 minut mojego latania i kończą na 3,7V. Ustawiam timer w telefonie i jakoś idzie.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - Protos Mini 3S, ALZRC Devil 450 Pro V2 DFC, WLT V977
Śmigła - LIDLolek w wersji RC-Electric
Koła - WLT A979
FlySky FS-I6X
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 364
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 30 cze 2018, o 23:46

Jak zamienić red led na jakiś piezo „(pipek)”
To będzie puszczało zamiast świecić.
91242E87-DFD8-4317-A692-7191647D598C.jpeg


Nie jestem zwolennikiem latania na czas ;-).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, X360, Puzzle 190 PRO, Betafpv 75X, Puzzle 210, Merica, Hantu, 2 x Legit 3, Lynx GosH 2. Coraz mniej miejsca na półce :-), DX18, X-Lite.

Wróć do „Elektro-narzędzia i akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron