Kbar (czyli FBL za 30$)

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
JurekG
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 81
Rejestracja: 21-05-2018
Lokalizacja: Mielec

Postautor: JurekG » 20 gru 2019, o 16:10

Czy po za przyciskiem "Select Button" umożliwiający pracę poziomo/pionowo KBar'a jest jakaś inna różnica w działaniu w porównaniu do wersji bez otworu. A może tylko brak jest otworu w obudowie i ewentualnie switcha na płytce ? Pytam bo u mnie jedyne miejsce to pozioma półka za wirnikiem. W cenie to niewielka różnica około 6$.
Pozdrawiam, Jurek

ALZRC 450 Devil pro V2 FBL x 2 gotowe do lotu, V977, V911, wszystko z Flysky FS-TH9X z ER9X.
Awatar użytkownika
Kamilos
Domownik forum...
Posty: 256
Rejestracja: 28-08-2016
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Kamilos » 9 lut 2020, o 22:06

Przeczytałem cały temat i w sumie to nie ogarniam jeszcze za bardzo tego kbara, dostanę go pewnie dopiero w środę ale już chce się przygotować :D najbardziej mnie interesuje kwestia gova. Jest ktoś w Warszawie kto umie to zrobić żeby działało? Na którejś stronie ktoś napisał że trzeba coś lutować. Odbiornik to satelitka dsmx.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4463
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 363 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 lut 2020, o 01:51

No trzeba. W sumie ktoś już napisał i pokazał co.
Awatar użytkownika
Kamilos
Domownik forum...
Posty: 256
Rejestracja: 28-08-2016
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Kamilos » 10 lut 2020, o 12:14

Faktycznie, moj blad, przepraszam :wall2:
Awatar użytkownika
kwiatek
Stały bywalec...
Posty: 203
Rejestracja: 16-12-2016
Lokalizacja: solec kujawski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kwiatek » 19 lut 2020, o 19:55

Tarot 450 fbl Trex 450 pręt v977
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1273
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 94 razy
Podziękowano: 51 razy

Postautor: msheli » 19 lut 2020, o 20:01

Myślę że lepiej podpiąć moduł BT i zainstalować apke na smartfonie :)

Tapatalk
XL Protos 380 / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
kwiatek
Stały bywalec...
Posty: 203
Rejestracja: 16-12-2016
Lokalizacja: solec kujawski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kwiatek » 19 lut 2020, o 20:05

Nie mogę namierzyć w Polskim sklepie modułu a zależy mi na czasie wiadomo z chin długo idzie
Tarot 450 fbl Trex 450 pręt v977
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4463
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 363 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 20 lut 2020, o 09:36

Moduł BT szeregowy do namierzenia prawie w każdym sklepie z drobnicą elektroniczną - polskim i zagranicznym.

TRzeba go tylko odpowiednio ustawić do współpracy z v/k Barem
Awatar użytkownika
kwiatek
Stały bywalec...
Posty: 203
Rejestracja: 16-12-2016
Lokalizacja: solec kujawski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kwiatek » 20 lut 2020, o 10:11

To jeszcze trzeba potrafić :shock:
Tarot 450 fbl Trex 450 pręt v977
Awatar użytkownika
oki188
Domownik forum...
Posty: 355
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: oki188 » 25 cze 2020, o 22:35

Z "Ravp66" testowaliśmy dziś pracę K-Bara w goblinie 570 model ustawiony OK lata OK tylko w LOG-u lipa :masakra:
K-Bar podłączony do odbiornika Futaby po S-Bus w ustawieniach wybrany S-Bus a wali błędem że co do cholery domaga się satelity :wall2:
LOG.jpg


Używa ktoś K-Bara po S-Bus też tak wam wali błędami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
T-rex 600N-DFC BEASTX // Spektrum DX9 Black
Awatar użytkownika
Kamil_K
Stały bywalec...
Posty: 208
Rejestracja: 22-05-2020
Lokalizacja: Kostrzyn
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Kamil_K » 29 cze 2020, o 09:55

Witam jako że latam już tą swoją 450 xl na tarczy 90st z fbl. W miare to działa. Ale że wczesniej podejrzenie było na zle działające żyro to kupilem kbara bo tak mi polecono. Wrazie wu to zawsze sprzedam.
Do rzeczy.
Chce założyć kbara ale podłaczyć go tylko pod ogon .
Jak to zrobić. Ogolne podłączenie bez flb znalazlem. Ale z flb już nie.
Zdaje sobie sprawe ze zostane skrytykowany. Ale chodzi poprostu o to czy fizycznie da sie to pożenić z samym ogonem. Jesli tak to gdyby ktoś miał schemat był bym wdzięczny.
Trex 450 Pro 3G , Trex 450xl spectrum dx6i dsm2 , wltoys v930
Awatar użytkownika
Kamil_K
Stały bywalec...
Posty: 208
Rejestracja: 22-05-2020
Lokalizacja: Kostrzyn
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Kamil_K » 29 cze 2020, o 11:23

Wlasciwie juz mi Pomogli Piloci z Poznania Dzieki Maciej
Trex 450 Pro 3G , Trex 450xl spectrum dx6i dsm2 , wltoys v930
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 470
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Clad » 29 cze 2020, o 11:28

Nie wiem czy się da podłączyć go tylko pod ogon, ale był gdzieś wątek, gdzie założony był system fbl do 450tki z flybarem. Może tak spróbuj hmm
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Raptor e700 V2 K-30 (kit), Aurora 9X
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4463
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 363 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 30 cze 2020, o 20:48

Nie ma sprawy. Mam nadzieję że jakoś się w końcu spotkamy na polu.

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości