Zaciskarki do kabli serwowych

Gdy je o coś prosisz, wzruszają ramionami...
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2989
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 167 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 cze 2015, o 09:43

Mam taką zaciskarkę, jak chcesz się pobawić, to pożyczę.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17589
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 cze 2015, o 09:45

Chętnie! Ale jak macie linki to chętnie poczytam już teraz jak to wygląda...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3128
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 99 razy
Podziękowano: 352 razy

Postautor: Artu » 2 cze 2015, o 09:53

JST-SH Connector Crimping Tool, i jest nawet na stanie :wow2:

A jak chcesz inną, to tylko 10 stron do przewertowania Zaciskarka do małych konektorów :mrgreen:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17589
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 cze 2015, o 09:58

Fakensraken, że też musiałem wczoraj zamówienie puścić...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9977
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 850 razy
Podziękowano: 590 razy

Postautor: aikus » 2 cze 2015, o 09:59

zajebiscie jak potem na skutek czegokolwiek Ci wyjdzie ze to serwo ktore ma najkrotszy kabelek masz zalozyc w miejsce gdzie potrzebny jest dluzszy :/
:gas:


Ja tam jestem pragmatykiem. Kable mi nie przeszkadzaja. Wystarczy je poupinac zeby nie dyndaly i juz.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17589
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 cze 2015, o 10:01

aikus pisze:zajefajnie jak potem na skutek czegokolwiek Ci wyjdzie ze to serwo ktore ma najkrotszy kabelek masz zalozyc w miejsce gdzie potrzebny jest dluzszy :/
:gas:

No fakt, o tym nie myślałem, ale na taki wypadek wole mieć po prostu jedno dwa zapasowe serwa w domu a kabelki mieć ładnie.
Przy nastepnym zamówiniu pewnie wezmę te obcęgi a wczesniej potestuję Piotrową chętnie jak to działa...
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2989
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 167 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 cze 2015, o 10:02

Najpierw potestuj. Obstawiam, że Ci przejdzie chęć skracania ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17589
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 cze 2015, o 10:03

Haha. Aż tak niefajnie się tym robi?
Jeśli jest z tym dłubanina to można po prostu wyciąć kawałek kabelka ze środka i zlutować ładnie też...
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1856
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 122 razy

Postautor: MacGyverek » 2 cze 2015, o 10:11

Jak masz za krótkie kable to jaki problem rozkręcić serwo i wlutować nowy dłuższy.

Odnośnie zaciskarki to chyba mam tą: http://www.tme.eu/pl/details/nb-8160-02/zaciskarki-koncowek-kablowych/newbrand/#td7cc0eb3a7b67719a88a26051b135107 Muszę sprawdzić dokładnie cyferki jak będe w domu.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1856
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 122 razy

Postautor: MacGyverek » 2 cze 2015, o 10:30

Właśnie ja mam inne odczucie niż PiotrS. Radocha zaciskać jest...Robisz ciach kabel , potem drugim narzędziem do ściągania izolacji ciach (albo ciach,ciach, ciach), potem wkładasz PIN do zaciskarki, kabelek i trrrrrttt...Gotowe ;) Ja dla całego quadrosa zaciskałem i nie było problemów. Na ok 60 PINów jeden poszedł do kosza, bo się omsknęło. Te małe kabelki wolę zaciskać niż lutować.
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX 2.2.2
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2989
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 112 razy
Podziękowano: 167 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 2 cze 2015, o 10:34

dwa pierwsze punkty - zgadzam się
ale zaciskarka jakoś nieporęczna jest dla mnie
muszę poćwiczyć, bo też nie lubię bałaganu w kabelkach
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9977
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 850 razy
Podziękowano: 590 razy

Postautor: aikus » 2 cze 2015, o 11:18

miruuu pisze:Haha. Aż tak niefajnie się tym robi?
Jeśli jest z tym dłubanina to można po prostu wyciąć kawałek kabelka ze środka i zlutować ładnie też...



Ja tam nie wiem, jak ta zaciskarka z HK, ale tą robi sie rewelacyjnie:

http://sklep.avt.pl/zaciskarka-uniwersa ... d-sub.html
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17589
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 cze 2015, o 11:29

Dzięki chłopaki, wyodrębniłem wątek - pewnie się komuś jeszcze przyda...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3128
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 99 razy
Podziękowano: 352 razy

Postautor: Artu » 2 cze 2015, o 12:01

aikus pisze:Ja tam nie wiem, jak ta zaciskarka z HK...

A ja wiem, bo mam i używam :dance:
Powiem krótko, jak jej użyłem po raz pierwszy, to już wiedziałem, że już nic nie będzie takie samo jak wcześniej... :swir:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kowal
Lider forum...
Posty: 2895
Rejestracja: 18-01-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 208 razy
Podziękowano: 254 razy

Postautor: Kowal » 2 cze 2015, o 23:18

Ja zawsze skracanie robiłem poprzez lutowanie. Przedlużki do dobrych modeli również lutowałem. A i te piny też lutowałem....... Zalutowywałem kabel na pinie i póżniej zaciskałem..... Mozolna robota......
Z lotniczymi pozdrowieniami,
Piotrek "Kowal" Kowalski

The fighter never quits, the quitter never wins ! ! !
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9977
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 850 razy
Podziękowano: 590 razy

Postautor: aikus » 3 cze 2015, o 11:13

@KOwal:
Ja lutowac kabel w pinach tez probowalem ale jakos mi to nie szlo i potem sie te piny nie chcialy miescic we wtyczce...
Olalem to i zaczalem robic tak jak fabrycznie - seryjnie: zacisnac i koniec.
Jak dotad nie mialem problemow typu zeby cos nie łączyło...


Artu pisze:
aikus pisze:Ja tam nie wiem, jak ta zaciskarka z HK...

A ja wiem, bo mam i używam :dance:
Powiem krótko, jak jej użyłem po raz pierwszy, to już wiedziałem, że już nic nie będzie takie samo jak wcześniej... :swir:



@Artu, znaczy sie co, taka dobra ona jest?
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3128
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 99 razy
Podziękowano: 352 razy

Postautor: Artu » 3 cze 2015, o 11:14

Jak dla mnie rewelka :thumb:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3128
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 99 razy
Podziękowano: 352 razy

Postautor: Artu » 17 lip 2015, o 09:22

Zaciskarka ponownie na stanie w magazynie EU Hobbyking JST-SH Connector Crimping Tool :-D
A poniżej efekty pracy z w/w zaciskarką (muszę jeszcze potrenować na tych "grubszych" przewodach :mrgreen:):

Obrazek
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9977
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 850 razy
Podziękowano: 590 razy

Postautor: aikus » 17 lip 2015, o 12:51

No i elegancko! Juz widze jaki piekny prad bedzie tymi zlaczami plynal;-)
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3128
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 99 razy
Podziękowano: 352 razy

Postautor: Artu » 17 lip 2015, o 16:22

To akurat kabelek do drukarenki... max 2A na przewód :grin2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Wróć do „Serwa”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość