Symulator bezprzewodowo PPM

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7162
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 19 cze 2017, o 19:11

Kontynuując wątek bezprzewodowego podłączenia symka poszedłem na łatwiznę i taniochę i zamówiłem takie coś, podłączyłem i działa.

Jedyny wymóg to tylko interface od symulatora pracujący w standardzie PPM

Bindujemy radio, a wyjście PPM idzie na wtyczkę od trenera.


https://www.banggood.com/IRangeX-RM601- ... ds=myorder

Obrazek
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7162
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 19 cze 2017, o 19:25

Podłaczenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15269
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 665 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 19 cze 2017, o 19:30

A to tylko pod futabe działa czy jak?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7162
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 19 cze 2017, o 19:34

Spektrum i wszystko inne co działa na PPM
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15269
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 665 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 19 cze 2017, o 21:30

A na tym działa Graupner?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Posty: 997
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 19 cze 2017, o 21:41

No i trzeba zasilić. Czy pociągnie z kabla trenera?
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7162
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 19 cze 2017, o 21:42

Przecież jest zasilanie na schemacie, z USB

donia pisze:No i trzeba zasilić. Czy pociągnie z kabla trenera?


Kabel trenera z tego co pamiętam nie ma zasilania tylko masę.

Graupner chyba tez ma na trenerze PPM
Helikoptery

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości