Nadajnik - Jumper T8SG Multi-Protocol 2.4G 10CH

Dział Małego Radiotelegrafisty...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 8312
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 747 razy
Podziękowano: 513 razy

Postautor: aikus » 15 gru 2018, o 10:54

W Jumperze? Już teraz głowy nie dam ale jak dobrze pamiętam to tam jest jeden port który się konfiguruje jako in albo jako Out W zależności czy apka jest uczniem czy trenerem.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2018, o 12:17

nie, to chodzi o zewnętrzny nadajnik - wtedy nie ma problemów z bindowanie etc ale cała idea multiprotocol idzie się jebać. Chodzi o to złączę od spodu
Helikoptery
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 8312
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 747 razy
Podziękowano: 513 razy

Postautor: aikus » 15 gru 2018, o 14:55

No tak zewnętrzny nadajnik. Który musi mieć wejście PPM czyli PPM in. A z Jumpera wtedy wychodzisz wyjściem PPM czyli PPM Out.
Idea multiprotocol wtedy oczywiście pod tramwaj tak jak mówisz Tak zgadza się no ale to inna sprawa.

Nadal czegoś nie rozumiem?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2018, o 15:20

Tak, opis w Jumperze jest PPM In - None/ Stick/ Channel/ Extended a nie PPM Out (jak powinien być)
To jest oczywiście dobra rzecz bo dzięki temu możemy produkować posty jeszcze przez 3 strony.

A co to podłączeni zewnętrznego nadajnika to zakładam, że PPM In trzeba przestawić w tryb PPM In Extended i wyłączyć ten gówniany, ze wszystkim współpracujący multiprotocol.

Może ja coś kosmicznie mieszam ale to będę wiedział jak dojdzie moduł Eleres'a
Helikoptery
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 8312
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 747 razy
Podziękowano: 513 razy

Postautor: aikus » 15 gru 2018, o 16:14

Moduł eLeReSa....
Wojtuś a do czego Ty tego chcesz używać?
Do helików?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2018, o 16:41

nie, do samolotu
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16378
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1496 razy
Podziękowano: 717 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 gru 2018, o 17:53

Przecież ty samolotem latasz jeszcze gorzej niż helikiem.
.. A potem powie że wina tuska, sorry, kenobiego, sorry, jumpera...
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2018, o 17:55

To prawda, jednym i drugim latam słabo ale to nie zmienia postaci rzeczy, że jumper i multiprotocol to trochę lipa
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 15 gru 2018, o 17:57

Zobaczymy czy przynajmniej do eleres'a się nada
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 17 gru 2018, o 00:27

Nada się. Moduł pasuje idealnie to złącza od spodu. Trzeba ustawić PP In NONE i nadajnik jako PPM.

Szukając ustawień znalazłem wątek o instalacji CrossFire w tym radiu. Też działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 8312
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 747 razy
Podziękowano: 513 razy

Postautor: aikus » 17 gru 2018, o 07:42

I nareszcie wszystko jasne i ty masz zupełnie innego Jumpera niż ja. ty masz żółtego ja mam czarnego. Narobili tych jumperów pierdylion... dobrze że miru sprzedawal Bo tak na banggodzie jakbym miał kupić to bym nie wiedział którego kupić.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16378
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1496 razy
Podziękowano: 717 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 17 gru 2018, o 13:30

Wojtek ma żółtego. Aikus ma czarnego. A ja mam... duzego.
Życie :)
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 8312
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 747 razy
Podziękowano: 513 razy

Postautor: aikus » 17 gru 2018, o 13:37

Oj tam zaraz dużego...

aaa... Ty o otworze w d... mówisz ..?
No to może i tak.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2099
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 2 sty 2019, o 23:26

Dla Miruu duże jest święte. Zapamiętajcie to sobie... ;)
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
macem
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 67
Rejestracja: 23-03-2018
Lokalizacja: Kościelec
Podziękowano: 1 raz
Kontaktowanie:

Postautor: macem » 12 sty 2019, o 17:04

nabyłem tego jumpera i powiem że fajna sprawa, co prawda malutkie to :) ale jak ktoś ma małe rączki to ok,
udało mi się zbindować z calą moją flotą :), czyli flysky, flysky afhds 2A, dsm2, dsmx (Sport Cub S BNF) i frsky X4R (sbus),
mam jakiś odbiornik esky 6ch w szafie i nie udało się zbindować, być może jest jakaś procedura inna lub nie obsługuje jumper tego protokolu.

menu czytelne i jasne, podswietlenie ok, duzo ustawien i konfiguracji :) w porownaniu do flysky fsi6,
wrzucilem 2 ogniwa liion 2200mah zamiast koszyczka, zmiescilyby sie jeszcze 2 kolejne :).

wszystkie przelaczniki sa 3 pozycyjne, brakuje mi przynajmniej 1 2 pozycyjnego, pewnie mozna sobie przerobic i wrzucic taki :).
kds 450sv, miniTitanV2, trex 450 PRO, trex 450 PRO DFC, trex 450L Dominator
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 12 sty 2019, o 17:27

Do żółtego T8SG czyi V2 PLUS 18650 nie wchodzą. Wchodzi 2S/1800 TGY 12C. Nie wiem jak z żółtym nie PLUS.

Macem napisz mi jakieś PW
Helikoptery
Awatar użytkownika
macem
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 67
Rejestracja: 23-03-2018
Lokalizacja: Kościelec
Podziękowano: 1 raz
Kontaktowanie:

Postautor: macem » 20 sty 2019, o 00:15

macem pisze:nabyłem tego jumpera czarnego i powiem że fajna sprawa, co prawda malutkie to :) ale jak ktoś ma małe rączki to ok,
udało mi się zbindować z calą moją flotą :), czyli flysky, flysky afhds 2A, dsm2, dsmx (Sport Cub S BNF) i frsky X4R (sbus),
mam jakiś odbiornik esky 6ch w szafie i nie udało się zbindować, być może jest jakaś procedura inna lub nie obsługuje jumper tego protokolu.

menu czytelne i jasne, podswietlenie ok, duzo ustawien i konfiguracji :) w porownaniu do flysky fsi6,
wrzucilem 2 ogniwa liion 2200mah zamiast koszyczka, zmiescilyby sie jeszcze 2 kolejne :).

wszystkie przelaczniki sa 3 pozycyjne, brakuje mi przynajmniej 1 2 pozycyjnego, pewnie mozna sobie przerobic i wrzucic taki :).
kds 450sv, miniTitanV2, trex 450 PRO, trex 450 PRO DFC, trex 450L Dominator
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7584
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 289 razy
Podziękowano: 429 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 20 sty 2019, o 00:46

?
Helikoptery
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 766
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: mikegsx400 » 22 sty 2019, o 01:14

Wojtek na jeden "?" to nikt Ci nie odpowie nic konstruktywnego, trzeba dać ze cztery :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw - żeby na pewno nie było mnie w domu."
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16378
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1496 razy
Podziękowano: 717 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2019, o 05:21

A przed nimi spacje . Inaczej nikt nie zauważy . Prawda Mike ????
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO

Wróć do „Aparatury i odbiorniki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości