Dongiel do symka - bezprzewodowo

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 854
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 22 razy

Postautor: Bi0ly » 3 sty 2020, o 20:50

Ja kupiłem taki, tylko nie wiem czy podejdzie hmm
http://www.myrcmart.com/dsm2-dsmx-pro-2 ... 11479.html
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17833
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 792 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 sty 2020, o 21:45

A takie cos?

[zł87.35]DasMikro DSM2 DSMX 7CH 2.4Ghz RC Micro Receiver With PPM Output RC Parts from Toys Hobbies and Robot on banggood.com
https://banggood.app.link/fs3CjbXmX2
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 854
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 22 razy

Postautor: Bi0ly » 3 sty 2020, o 22:38

Czyli tamten nie będzie :( . Mogę kupić tylko czy nie ma za mało kanałów ?
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17833
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 792 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 sty 2020, o 22:59

7 to mało?
Do symka wystarczy 5, gaina nie musisz mieć ;)
Awatar użytkownika
JurekG
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 21-05-2018
Lokalizacja: Mielec

Postautor: JurekG » 4 sty 2020, o 09:46

Ja kupiłem na Aliexpress z wysyłką z Polski, powinien szybko przyjść.
https://www.aliexpress.com/item/4000405 ... 4c4dAxKJ7h
Chyba identyczny jak opisywałeś miruuu.
Pozdrawiam, Jurek

ALZRC 450 Devil pro V2 FBL x 2 gotowe do lotu, V977, V911, wszystko z Flysky FS-TH9X z ER9X.
Awatar użytkownika
JurekG
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 21-05-2018
Lokalizacja: Mielec

Postautor: JurekG » 9 sty 2020, o 21:49

Miruuu,
tą żółtą obudowę dongla to się otwiera sposobem czy siłowo ? Lada moment będę miał moduł FRSKY PRO i tak przyglądam się donglowi i nie chcę mu na wejściu zrobić krzywdy. Wygląda mi na klejony.
Pozdrawiam, Jurek

ALZRC 450 Devil pro V2 FBL x 2 gotowe do lotu, V977, V911, wszystko z Flysky FS-TH9X z ER9X.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17833
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 792 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 9 sty 2020, o 22:01

Nie pamiętam jak to było, może mwx pamięta, ale mój finalnie jest związany tasiemką do okoła;)
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4015
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 325 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 9 sty 2020, o 23:33

Nic na siłę, lekko młotkiem.

Z tego co pamiętam tam była jakaś tasiemka którą wystarczyło odkleić żeby dokonać otwarcia skorupy.

Nie należy wykluczać alternatywnego scenariusza w zgodzie z którym przyjaciele z dalekiego wschodu w międzyczasie zmienili technologię produkcji skorup, co mogło poskutkować np. permanentnym sklejeniem Twojego egzemplarza.
Awatar użytkownika
JurekG
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 78
Rejestracja: 21-05-2018
Lokalizacja: Mielec

Postautor: JurekG » 15 sty 2020, o 16:08

Obudowa bez klejowa, ostry nożyk i lekko odchodzi.

Połączyłem wszystko jak Miruuu nakazał i jest okey ale nie do końca. Otóż, układ się z bindował z nadajnikiem. W Phenixie chodzi bez zastrzeżeń, działa ok.
Ale w moim ulubionym Heli-X mam zagadkę. Otóż w ustawieniach kontrolera drążki są widoczne, ładnie idzie je ustawić, z kalibrować, paski na kanałach chodzą jak trzeba.Ale po wyjściu z ustawień kontrolera, mając na ekranie widoczne drążki, one ani drgną, są w środkowej pozycji. Nie rozumiem co jest źle ? Na kabelku dongielek chodził bez zarzutu.
Co to może być ?

Ale ten Heli-X jest głupi, a zarazem fajny, dla mnie ulubiony.
Trzeba było na nowo wybrać model i działa ok.
Często mnie denerwuje to, że po wyjściu z programu nie zapamiętuje wszystkich wybranych ustawień. Za każdym razem po wejściu trzeba ponownie je wybierać. Powinien to autor Heli-X usprawnić.

Ważne że dongielek bezprzewodowy działa. Dzięki.
Pozdrawiam, Jurek

ALZRC 450 Devil pro V2 FBL x 2 gotowe do lotu, V977, V911, wszystko z Flysky FS-TH9X z ER9X.

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości