No i stało się... Combo z KST DS589MG i DS525MG oraz Scorpion HKIII-4020-1100KV. Dorzuciłem Brain2 BT + 2 satelitki SPEKTRUM DSMX4648,

Oblatany w sobotę

4 pakiety, trochę na szybko. Było świetnie, jeżeli chodzi o latanie
Natomiast nie jest idealnie jeżeli chodzi o ustawienia. Wpada w delirkę na cyklice i jeszcze merda ogonkiem
Latałem na defultowych ustawieniach braina, dla łopat 430-480.
Pytanie czy przyczyn szukać w mechanice - tu wydaje się, że chodzi ok, ale doświadczenia wielkiego nie mam, czy w brainie?
Czy Ktoś kto lata na brainie dla porównania poda swoje ustawienia (jeżeli są inne niż standard)?
Nie chciałbym za bardzo kombinować z mechaniką póki można by ewentualnie poprawić coś w elektronice, to jest raczej odwracalne
Za radą pkali-ego rzuciłem okiem na snapy i tarczę - wydaje się chodzić płynnie i bez jakichś większych oporów.
Byłem przed chwilą na zewnętrzu, zmieniłem ustawienia ogólne gaina dla cykliki (we Flying Style Setup) 2% w dół i potem 3% w dół ale jakiejś wielkiej różnicy nie widać.
W sprawie ogona przejechałem ustawienia gaina w Gyro na DX7 od 35% do 6% przy czym mniej oscyluje na 35%...
Lekko podpiłowałem właśnie przelotkę w ogonie dla orczyka bo wydawało mi się, że może jest ciężko. Jest nasmarowana. Zdjąłem snapa z serwa i ogon chodzi płynnie. Na serwie wiadomo....
Dla uzupełnienia napięcie BEC 7,4V, Gove Store z regla, 5 st dla silnika i PWM 32.
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, Oxy2, V977, iX12, DX7, RF7.5
"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."