Lasiek pisze:Co daje zmiana gov store na gov elf?
Pan Byku pisze:Mnie natomiast zaciekawiła opcja z govem. Próbowałeś w ogóle powisieć na klasycznych krzywych?
Coś, gdzieś mi się obiło (albo to była czyjaś teoria, która wydała mi się sensowna), że ustawienie gova na końcu. W pierwszej kolejności mechanika, fizyka i delirka)
Lasiek pisze:E to od tego ogon na pewno nie przestal wariowac. Ja sciaglem ta prowadnice naladowalem pakiety2 i do pracy mnie zawolali. I nie wiem w koncu czy ona cos zmienia
Lasiek pisze:Ja rano dzwigne to napiszę. Wpienia ten ogon fikac sie da i nie puszcza ale trzepie bardzo. Rozumiem ze kolega Damdodo nie ściągnął
Damdodo pisze:Sprawdziłem jeszcze kąty łopat 12 oraz 10 st....
Damdodo pisze:Patrzyłem jeszcze na stronę Skorpiona. Według nich ten silnik powinien być ustawiony na 5 st i 8kHz.
Ja mam na 5 st i 32 kHz. Ale czy to ma znaczenie dla delirki
miruuu pisze:Apropo łopatek - może warto wyważyć dla pewności lub wykluczenie tej przyczyny? (łopaty z wirnikiem ogonowym całym)
wojtekr pisze:A jak jest procedura Elf? Jak wygląda start przy Elf?
donia pisze:Jeszcze dwa słowa odnośnie bujania.
Generalnie w Goblinach (tyle że 700) bujanie na elevatorze przy zawisie na 99% spowodowane jest mocno skręconą głowicą i występuje nie przy najniższych obrotach tylko w jakimś zakresie - to na przyszłość gdybyś miał takie coś. Zmień obroty +- 100, 150 i jak bujanie zniknie, to masz dwa wyjścia.
1. olać to i latać na nieco innych obrotach - moim zdaniem najlepsze wyjście;
2. walczyć
U mnie (G700) jak po kilkunastu pierwszych lotach dołożyłem podkładki na damperach, to między tak 1600 a 1750 obrotów się bujał. Jak latałem na 1300 lub ponad 1750 nie, więc olałem zakres obrotów 1600-1750.
Jeżeli miałbyś bujanie na elewatorze przy szybkich lotach postępowych ewentualnie przy ciągnięciu elewatora w szybkim locie postępowym to pogrzeb (obniżając) P oraz I gaina elewatora.
pzdrv,
MASA pisze:donia pisze:Jeszcze dwa słowa odnośnie bujania.
Generalnie w Goblinach (tyle że 700) bujanie na elevatorze przy zawisie na 99% spowodowane jest mocno skręconą głowicą i występuje nie przy najniższych obrotach tylko w jakimś zakresie - to na przyszłość gdybyś miał takie coś. Zmień obroty +- 100, 150 i jak bujanie zniknie, to masz dwa wyjścia.
1. olać to i latać na nieco innych obrotach - moim zdaniem najlepsze wyjście;
2. walczyć
U mnie (G700) jak po kilkunastu pierwszych lotach dołożyłem podkładki na damperach, to między tak 1600 a 1750 obrotów się bujał. Jak latałem na 1300 lub ponad 1750 nie, więc olałem zakres obrotów 1600-1750.
Jeżeli miałbyś bujanie na elewatorze przy szybkich lotach postępowych ewentualnie przy ciągnięciu elewatora w szybkim locie postępowym to pogrzeb (obniżając) P oraz I gaina elewatora.
pzdrv,
Ja bym raczej pomyślał o kombinacji I i D - moim zdaniem ze względu na duży pakiet i ciężki ogon nawet jak model jest wyważony to w osi elewatora ma duża bez władność / dużo większą niż w osi lotek
a co najważniejsze dużo większą niż modele MSH gdzie do zatrzymania ruchu na ELE trzeba uzyć mniejszej siły niż w goblinach
Głowica nie ma tu nic do rzeczy - tak samo jak obroty w 570 i 770 mam plastikowe dumpery
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość