WLtoys - V911

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 11 sty 2014, o 16:52

Dokładnie ! Można sobie coś wybrać. Trochę tam mają różnych V911. Ja mam zielonego Commandera V1( taki sam jak na zdjęciu).
Awatar użytkownika
CockS
Pierwsze koty za płoty...

Postautor: CockS » 11 sty 2014, o 17:11

Witam zadałem takie samo pytanie w swoim temacie,
viewtopic.php?f=112&t=2650
moze znajdziesz tam odpowiedz która Cię usatysfakcjonuje
Rrush 'Hok ichnar vinim 'Hok !!
pasiu
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: pasiu » 11 sty 2014, o 19:48

dzięki :-)
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 27 sty 2014, o 23:34

Dzisiaj w końcu doszedł do mnie mój V911-pro/v2 :D nie wiem dalej jak to się dokładnie nazywa.Ale JA jako inwalida i niezdara już przy 3 pakiecie "rozwaliłem" cudeńko :masakra: , a dokładnie flybar się rozdwoił i śmigło nadłamało (widać nawet taki pancerniak nie ma szans z moimi zdolnościami :kopara: ), cóż rada nie rada zamawiam na alledrogo brakujące elementy (flybar, 1 parę śmigieł i może ze 2 pakiety), ale będąc teraz mądrzejszy chce zakupić na BG taki zestawik w ilości sztuk 3 na długi zapas, bo 5,88 dolara za taki komplecik to psie pieniądze a przy 3 sztukach widzę jest za 5,56 xD
http://www.banggood.com/WLtoys-V911-Pro ... rrency=USD
Na to będę czekać znowu prawie miesiąc ;/,powiedzcie czy jest sens go brać czy nie koniecznie, bo może 3 zestawy to za dużo i 1 by wystarczył? Ale i tak te z alledrogo będą szybciej to i narzekać na nudę nie będę.

Ale teraz dalej, po odpaleniu helika zauważyłem że dziwnie go ściąga na lewą stronę, nakręciłem filmik i wrzucę go na yt i tutaj zamieszczę byście ocenili i poradzili co z tym fantem zaradzić by było dobrze, jak tylko przyjdzie flybar

Pozdrawiam
Krzysiek

EDIT
FILMIK JUŻ MA WŁĄCZONĄ OPCJĘ OGLĄDANIA NA STRONIE
Ostatnio zmieniony 28 sty 2014, o 07:08 przez CockS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 27 sty 2014, o 23:39

Jeśli to Twoje totalne początki to weź 3 komplety. Najwyżej niezużyte elementy sprzedaż na allegro i tyle :)

Film - masz zablokowane oglądanie na stronach...
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 28 sty 2014, o 01:13

Pod prawym drążkiem masz trymer aby wyrównywać takie zachowania. Próbowałeś go?
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 04:23

Odnosnie czesci . Czemu na Alledrogo? Sprawdz w Riku Modelsport . Ceny podobne jak u Chinczyka. Za czesci ktore rozpirzyles ( lopaty i flybar ) zaplacisz az 6zl ! :vhappy:
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 28 sty 2014, o 07:13

Filmik już powinien działąć.
Tak więc dzisiaj zamawiam 3 takie pakiety z BG

Tak próbowałem przestawiłem to według wskazań na wyświetlaczu na prawą stronę i była lekka poprawa, ale nie wystarczająca bo przy maksymalym ustawieniu i tak go lekko ściągało.

Dzięki za nawę sklepu, nie znalem jej wcześniej dlatego już zamówiłem na szybko na alledrogo i już wiem że przepłaciłem ehhh
Awatar użytkownika
crash
Domownik forum...
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: crash » 28 sty 2014, o 08:14

jak chcesz wystartować nie dotykając nawet prawego drąga? przyzwyczaj się do takiego sciągania, a bez kontry pilota to model potrafi czasem udeżyć łopatami w podłoże jakby chciał się na plecy przewrócić. z czasem zobaczysz że model trzeba jak najpredzej oderwać od podłogi...
na początek radze ogonem do siebie :thumb:
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 sty 2014, o 09:04

Tak jak napisał crash...
Dodatkowo, jeśli ściagać będzie również w zawisie (start pomijamy) to znaczy, że trzeba nieco rozkręcić snapa na serwie. I generalnie to właśnie bym snapami ustawił optymalne wychylenia a trymery zostawił jedynie do ewentualnych korekt...
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 28 sty 2014, o 10:29

Ten helikopter w lewo ściąga fizyka. I trzeba to polubić...
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 sty 2014, o 10:38

Z resztą z tego co pamiętam to nawet jak wisiał to wisiał krzywo :)
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 28 sty 2014, o 10:50

Aleście mnie pocieszyli, to może spróbuje opcję ze snapami na serwie tylko jak by mi to ktoś jeszcze łopatologicznie wyjaśnił było by fajnie :)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 28 sty 2014, o 11:06

Prosta sprawa. Wróć trymer do pozycji neutralnej. Później zacznij trymować do pozycji docelowej (prawie docelowej, bo z tego co pisałeś brakło mu zakresu). Zwróć uwagę, które ramie serwa przesuwa się w trakcie trymowania i o ile. Następnie wróć do pozycji neutralnej trymerem, odczep snapa i rozkręć (lub skręć) go tyle, co poruszało się ramie serwa przy trymowaniu.
W ten sposób uzyskasz ten sam efekt co trymowanie ale mechanicznie. A zakres trymowania pozostanie Ci do wykorzystania w trakcie lotu. Żeby trafić w idealną długość snapa, czasami trzeba próbować kilka razy aż doregulujesz go na odpowiednia długość.
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 28 sty 2014, o 11:35

miruuu pisze:Z resztą z tego co pamiętam to nawet jak wisiał to wisiał krzywo :)

Aby zrównoważyć siłę od wirnika ogonowego każdy helikopter musi wisieć odrobinę krzywo... :)
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 28 sty 2014, o 13:02

super_mario2 pisze:
miruuu pisze:Z resztą z tego co pamiętam to nawet jak wisiał to wisiał krzywo :)

Aby zrównoważyć siłę od wirnika ogonowego każdy helikopter musi wisieć odrobinę krzywo... :)

->Tu (co prawda inne zagadnienie) jest taki rysuneczek:

Obrazek
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 13:26

Ależ Panowie ! Helika 4 Ch da się tak wyregulować poprzez odchylenie tarczy w przeciwną stronę w która ściąga helika że będzie wisiał w miejscu . Wszystkim posiadaczom V911 będę powtarzać to samo.

Jeśli chcecie aby wasz helik naprawdę latał dobrze to kupcie sobie do helika tarczę z przegubem kulowym ( jeśli takowej nie posiada ). Wtedy zobaczycie jaka jest różnica w lataniu . Zwykła tarcza jest osadzona luźno na wale. Czasami potrzeba poruszać prawym drążkiem na wszystkie strony aby się odpowiednio ułożyła .

Z tym przechyłem w prawo . Jeśli przy zawisie ściąga go bokiem w lewo ( co jest normalnym zjawiskiem). A ja staram się to zlikwidować poprzez odchylanie tarczy w przeciwną stronę. To helik zawiśnie nieruchomo odchylony w przeciwną stronę ( to też jest normalnym zjawiskiem). A że koślawo to jakoś wygląda podczas zawisu . Cóż? Prawa fizyki.

Co do regulacji . Patrząc od tyłu helika . Lewe serwo odpowiada za lot helika bokiem lewo - prawo. Prawe serwo za lot przód -tył . Ściągasz kabinkę i robisz zawis , jakiś metr nad ziemią. W zależności co się dzieje z helikiem ( w którą stronę go ściąga ).

To od tego serwa wypinasz snapa i wykręcasz go albo wkręcasz.Jeśli np. helika ściąga w lewo to wykręcasz snapa na lewym serwie . Jeśli w prawo to wkręcasz. I tak naprzemian start , zawis , korekta . Aż helik zacznie wisieć w miejscu. No powiedzmy prawie w miejscu. Idealnie nieruchomo nigdy nie będzie wisiał . Tylko pamiętaj ! Trymery w apce mają być w neutrum.
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 28 sty 2014, o 21:23

Dobra zamówiłem na BG tamte 3 zestawy na zapas (ale trafiłem dupnie z terminem bo mają tam teraz nowy rok czy coś i dopiero od 7 lutego będą wysyłać zamówienia wrrrr to sobie poczekam :( ), a na alledrogo zamówiony ten flybar plus wziąłem jeszcze śmigła bo pewnie długo nie wytrzymają te co mam teraz, mam nadzieje że jutro dotrze to zamówienie i wieczorem po pracy będę mógł go wyregulować według waszych wskazówek tak by mi nie ściągało myndki.

Dziękować za porady :)

PS. znając życie pewnie w niedługim czasie się znowu odezwę z jakimś problemem xD
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 28 sty 2014, o 21:42

Wal śmiało . Na ile będę mógł to pomogę. Jeszcze nie ogarnęła mnie mania wielkości i Alignomanii. I raczej nie ogarnie. Dobre wyregulowanie helika to podstawa. To Ty masz nim rządzić w locie , a nie on Tobą. :nono:
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 29 sty 2014, o 10:31

Bejo jedna generalna uwaga:
Takie korygowanie tarczą dryfu od wirnika ogonowego sprawdza się tylko do czasu gdy nie latasz na plecach...
Pozdrawiam Mariusz
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC

Wróć do „Mikro heliki”