WLtoys - V911

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
CockS
Pierwsze koty za płoty...

Postautor: CockS » 29 sty 2014, o 11:47

Haha w moim przypadku o lataniu na plecach nie ma co nawet marzyć, więc jak tylko wrócę do domu wezmę się za montaż nowych części i regulację :)
Rrush 'Hok ichnar vinim 'Hok !!
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 29 sty 2014, o 16:06

Oczywiście, mówimy tutaj cały czas o heliku 4Ch V911. Chociaż V911 na upartego też da się latać na plecach ( po pewnych przeróbkach ). :mrgreen:
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 3 lut 2014, o 13:56

Chcę powrócić jeszcze raz do tematu tarczy w V911 . Zwykła tarcza , bez przegubu kulowego to jakieś nieporozumienie . hmm Nawet po kilkukrotnej regulacji snapami , helik nadal może się "nie słuchać" .:gas: Tzn. samowolnie "uciekać " w którąś ze stron .

Denerwowało mnie to . Dziasiaj udało mi się znależć tarczę z przegubem kulowym ( mam trzy zwykłe tarcze i tą jedną ) . Po jej założeniu do helika i jednej regulacji helik lata całkiem inaczej. :thumb: Wisi praktycznie w miejscu i o wiele precyzyjniej nim się steruje.

Wydaje mi się że nie jest to bez znaczenia dla tych , którzy swe pierwsze kroki w przygodzie z helikami stawiają właśnie z 4Ch V911. Taka tarcza dużo nie kosztuje . Warto ją sobie zakupić.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 3 lut 2014, o 14:01

Pewnie tak, chociaż na Twoim miejscu to bym wział starą tarcze, rozregulował ja jeszcze bardziej i trenował przed nadejściem WASPa :)
Im 4 kanałowiec lepiej lata, tym trudniej będzie się przesiąść. No chyba, że ktoś nie planuje 6ch a po prostu ładnie wisieć nad kanapą to spoko.
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 3 lut 2014, o 14:08

Chyba aż tak tragicznie nie będzie ? hmm Zrobiłem parę zawisów 450-tką . Więc mniej więcej wiem co mnie czeka. :wow2:
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 3 lut 2014, o 14:12

Tragicznie na pewno nie będzie, ale uważam, że zawis helika bez ucieczek powinien wynikać wyłącznie z (wręcz podświadomych) drgnięć palców, pełniących funkcje stabilizatora. Fajnie jest puścić drążki i sie spokojnie podrapać, tylko czy to o to chodzi..? Żaden prawdziwi model tak nie zawiśnie, więc po co wyrabiać sobie zgubne odruchy..? Dlatego napisałem, że jesli ktoś traktuje 4kanałowca docelowo to spoko. Jak ma być modelem przejściowym to takie zabiegi mogą później utrudniać.
Między innymi z tego właśnie powodu sprzedałem swoją biedrone, która znudziało mi się po kilku lotach i samowisach...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 3 lut 2014, o 14:33

Często zabieram swego mikrusa do pracy ( mam taką możliwość ). Częściej nim latam tam w pomieszczeniu niż na zewnątrz. Jest to malutka kanciapka , jakieś może 3x3m . Polatać tam może się nie polata . Ale można sobie poćwiczyć orientację kierunków i refleks tak aby nie uderzyć helikiem o ścianę.
Awatar użytkownika
SLAWEKS
Stały bywalec...
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: SLAWEKS » 3 lut 2014, o 21:38

witam dzisiaj przyszła mi paczka z częściami z banggood http://www.banggood.com/WLToys-V911-4CH ... 10869.html i ten http://www.banggood.com/Wholesale-BenMa ... 49228.html i mam problem ponieważ nie mogę przykręcić flybara nie wkreca się śrubka do główki czt mogę to rozwiercić?? Oraz sam flybar ma grubsze te główki co mocuje się połączenia czy poszerzyć mogę otworki w nich ??
V911
V911 PRO
V977
KDS 450 SV
Hubsan x4
QAV 250 mini wariat
Reptile 500 w budowie
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 4 lut 2014, o 09:06

Obrazek

Z tą środkową częścią masz problem ?

Obrazek

I z tym flybarem ?

Obrazek

I zamówiłeś sobie metalową głowicę . Cóż ? hmm Może być problem . Flybara tego sprzedają jako upgrade V911. Ale tak naprawdę to jest on od całkiem innego helika. Miałem też ten flybar kiedyś w swoim V911 . Ale u mnie nie było żadnych problemów z zainstalowaniem tego flybara.

W głowicy też są metalowe kulki do snapów. Ich raczej nie da się zmniejszyć. Można delikatnie powiększyć otwór w plasikowym cięgle ( środkowa część na pierwszym zdjęciu ). Ale abyś nie przeholował! Snap ma swobodnie poruszać się po kulce , ale z niej nie spadać . :nono: Flybar swobodnie wchodzi w widełki huba ? (pierwsza część od góry po lewej stronie na ostatnim zdjęciu ).
Awatar użytkownika
SLAWEKS
Stały bywalec...

Postautor: SLAWEKS » 4 lut 2014, o 18:34

Flybar swobodnie wchodzi w widełki huba ? (pierwsza część od góry po lewej stronie na ostatnim zdjęciu ).[/quote]
właśnie ciężko wchodzi a oryginał flybar ma mniejsze kulki niż ten może rozwierce troszkę jak mówiłeś ale poczekam jeszcze aż mi przyjdzie 2 helik a ten jeszcze w locie trzęsie się dzisiaj troszkę polatałem i muszę poustawiać na snapach bo ściąga go troszkę a widze ze ciężej ma się wznieść cięższy musi być bardziej
V911
V911 PRO
V977
KDS 450 SV
Hubsan x4
QAV 250 mini wariat
Reptile 500 w budowie
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 4 lut 2014, o 18:58

Obrazek

W Bg ostatnio kupiłem coś takiego. Helik ten nazywa się Commander , ale w zasadzie jest to V911 tylko pod inną nazwą. Helik ten w Bg kosztuje 23$. Jak widzisz na zdjęciu jest helik BnF i części zapasowe ( prawie drugi helik ).

Sam BnF kosztuje 19 $. Więc za 4$ masz te części . Jak za darmo . :mrgreen: Tylko jak chcesz żeby ten helik latał super , to niestety ale trzeba w nim wymienić tarczę ze zwykłej na tarczę z przegubem kulowym.

Obecnie jaką masz założoną tarczę w heliku, tą co na zdjęciu (zielona) czy plastikową? Te elementy są z alu czy jakiś inny metal?
Awatar użytkownika
SLAWEKS
Stały bywalec...

Postautor: SLAWEKS » 5 lut 2014, o 22:33

metal alu z przegubem kulowym jest Czekam na 2 helika to porównam je i zobaczę jak latac będą najwyżej jeden będzie na części
ja zamówiłem wersje PRO troszkę się kabinką różni a czytałem ze tarcza z przegubem kulowym jest lepsza ale trochę dziwnie lata musze jeśli nie dam rady sam ustawić go , zawieźć do jakiegoś serwisu może ustawią go
V911
V911 PRO
V977
KDS 450 SV
Hubsan x4
QAV 250 mini wariat
Reptile 500 w budowie
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 5 lut 2014, o 22:45

Po co do serwisu ? Przeciez regulacja jest bardzo prosta. Wypinasz snapy z tarczy i w zaleznosci co dzieje sie z helikiem albo je wkrecasz albo wykrecasz . Az helik bedzie w miare spokojnie wisial.
Awatar użytkownika
Gmeracz
Lider forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 207 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 7 lut 2014, o 00:47

I dobrze że tak robisz. tłucz ile wlezie aż pewnego dnia zrobi ci się w głowie taki "pstryk" i stwierdzisz że od dłuższego czasu nie myślałeś jak lecieć, tylko... Leciałeś :)
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 7 lut 2014, o 02:53

Tych pstrykow na drodze do latania porządnego jest bardzo wiele a każdy z nich daje sporo radości. I nie ma znaczenie na jakim etapie jesteśmy.
Jak zaczalem latać tym calym mikrusem 6ch to normalnie poczulem to samo co parę lat temu przy lamie :) a początki sa wyjątkowo przyjemne bo postępy widać praktycznie po każdym wyjściu na pole...
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 7 lut 2014, o 07:09

miruuu pisze:bo postępy widać praktycznie po każdym wyjściu na pole...

Nie zauwazylem... :gas:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 7 lut 2014, o 07:42

bejo pisze:Chcę powrócić jeszcze raz do tematu tarczy w V911 . Zwykła tarcza , bez przegubu kulowego to jakieś nieporozumienie . hmm Nawet po kilkukrotnej regulacji snapami , helik nadal może się "nie słuchać" .:gas: Tzn. samowolnie "uciekać " w którąś ze stron .

Denerwowało mnie to . Dziasiaj udało mi się znależć tarczę z przegubem kulowym ( mam trzy zwykłe tarcze i tą jedną ) . Po jej założeniu do helika i jednej regulacji helik lata całkiem inaczej. :thumb: Wisi praktycznie w miejscu i o wiele precyzyjniej nim się steruje.

Wydaje mi się że nie jest to bez znaczenia dla tych , którzy swe pierwsze kroki w przygodzie z helikami stawiają właśnie z 4Ch V911. Taka tarcza dużo nie kosztuje . Warto ją sobie zakupić.

Kolego a może podlinkował byś miejsce skąd wyrwałeś tą tarczę? Bo kurde od 2 dni próbuje swojego urwisa ustawić i mi nie idzie, zawsze nim miota, a do tego teraz jeszcze zaczął się kręcić wokół własnej osi ehhh :masakra: to może jak bym ją wymienił udało by mi się coś więcej "polatać" niż tylko od ściany do ściany
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 7 lut 2014, o 09:15

Uśmiechnij się do kolegi @ rc4u :lol: . Czasami tutaj zagląda na forum . Od niedawna prowadzi mały sklepik modelarski pod taką nazwą . Prawdopodobnie ma tą tarczę . Zaraz zerknę na stronę sklepu.

Obrazek

No mają . Aż po całe 13 złociszy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
CockS

Postautor: CockS » 7 lut 2014, o 10:25

Dziękówka, już zamówiłem, pewnie koło środy będzie, i może dzięki temu coś zdziałam bo teraz mikrusek szaleje jak dzik po polu kartofli i nie da się nim, błąd nie nie da się tylko ja jeszcze nie potrafię lądować w miejscu ustalonym przeze mnie. ehhh te poczatki :)
Awatar użytkownika
kamilask
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kamilask » 7 lut 2014, o 11:43

Witam,

Jakie pakiety wybrać do WL v911?
Słyszałem że te z Bang Good są kiepskiej jakości- czy to prawda ?

Jakie były by najlepsze i gdzie je można nabyć drogą kupna?

Wróć do „Mikro heliki”