Siemka ... mówiłem że tak będzie, a że po 3 miodkach robię się rozmowny to najwyższa pora żeby popytać starszyznę o to i tamto... A pytań mam naprawdę sporo bo mnie wzięło... i wybaczcie te wielokropki taki mi się styl pisania spodobał i tak już zostało .... (bo 4 kropki są najlepsze)
Jak już dzisiaj zakomunikowałem stałem się pośrednio dzięki 911 posiadaczem 913, pan proponował honey bee v2 ale z uwagi na niską dostępność części odpuściłem, no i V913 bardziej mi się podobał.
Dzięki rzeczonej 911 poznałem też takie stronki jak banggood i dowiedziałem się że można nie tylko zabezpieczyć się z częściami ale zmodować śmigło. O ile w 911 modyfikacja głowicy na aluminiową i wału głównego na karbonowy raczej została mi wybita z głowy przez pana sprzedawcę, bo zwyczajnie ponoć stałby się nielotem... o tyle zapas cugu w 913 a tym bardziej z uwagi na późniejsze modyfikacje mam zamiar wykorzystać na dopieszczalstwo mojego podopiecznego... i tak do brzegu czyli pytania zakładając że ta 4 kanałówka jest dla mnie 3 miłością w życiu:
a.d. bezszczotkowca
1)Jaki ma sens (pobór energii, czas lotu na tym samym pakiecie)przejście na kompletny system bezszczotkowy (główne śmigło i tył) i czy to
http://www.banggood.com/WLtoys-V913-RC-Helicopter-Parts-Upgraded-Main-Brushless-Motor-p-925904.html jest ten sam system który jest montowany oryginalnie w bezszczotkowej wersji 913?
2)Czy przy tym systemie bezszczotkowym muszę użyć jakiś specjalnych pakietów czy jeśli przykładowo zainwestuję w 2200mAh około 25C z GenAce to mogę być spokojny o elektronikę ?
3)Czy faktycznie przy wymianie na bezszczotkę na głównym śmigle w miejscu gdzie dawniej był silnik będę mógł wreszcie wsunąć baterię i uniknąć podwieszania przy brzuchu maszyny??
a.d. modyfikacji
4)widziałem zmodyfikowaną głowicę dla mojego śmigła, czy to ma sens i gdzie ewentualnie ją namierzyć ?

5)Spotkałem się też z modyfikacją łopat, z tego co zdążyłem zauważyć to nie są one dedykowane do mojej 913 a o ile się nie mylę do 200SRX, jaki ma sens zmiana łopat (pomijam na razie demontaż flybara) i jeśli już to czy istnieje możliwość zamówienia tego w kraju?
6)Jakie ewentualnie zmodyfikowane części do innego śmigła pasują do 913? Widziałem różne wersje głowic i chciałbym wiedzieć czego szukać żeby zmodować tą helkę na maxa... tak żeby dopieszczona była.
7)Bardzo podoba mi się kolorystyka tego modelu:

czy można to gdzieś kupić ??
8)Na płytce oprócz podłączenia dolnej diody led zauważyłem obok drugie gniazdo, a na samym kontrolerze mam 4 aktywne przyciski, czy to możliwe że jednym z nich można sterować napięciem na tym gnieździe ?? Jeśli tak mam gotowe sterowanie dla pochylania kamery sportowej którą mam zamiar podwiesić

9)Jaki mam naprawdę zasięg nadajnika i jak to sprawdzić? No i co dzieje się jak helka wyleci poza ten zasięg ?
10)Bardzo chciałbym kupić coś takiego ...

tylko coby zmieściło cały sprzęt razem z helką, czego szukać i gdzie, jakie wymiary? Nie martwiłbym się transportem przy letnich wyjazdach na wieś z tą maszynką ...
Jak widzicie zawsze staram się iść na maksa ze sprzętem który mam. Zawsze byłem zdania że najlepiej kupować to co jest obiektem docelowym a nie tańszym i nie do końca spełniającym moje wymagania... wielu kwestii w profesjonalnym modelarstwie jeszcze nie rozumiem ale obiecuję pilnie się uczyć, tym bardziej że kocham helki ... od zawsze, a trafiłem w towarzystwo które wie o nich prawie wszystko ... więc do dzieła panowie i panie...
Aha ... i uwielbiam latać KA-50. Przynajmniej na super realistycznym (obsługa maszyny) symulatorze... Nie chcę nikogo namawiać, ale z moim lataniem związany jest również jeden z darmowych (2 maszyny są gratis i środowisko) i genialnych symulatorów na PC... w sumie od tego chyba się zaczęło. Odpalanie nie przez naciśnięcie E na klawie ale uruchamiając po kolei elektrykę, APU i silniki to coś pięknego w połączeniu z X52Pro saiteka jeszcze lepiej smakuje ... a z wiosny będzie oculus rift więc imersja będzie większa ... ale kończąc temat...
Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi...