bejo pisze:Znalazłem zagraniczne forum heli gdzie jest porównanie (podobieństwa i różnice ) V977 z V931 . Gościu miał oba heliki i robił różne kombinacje . Zamieniał pomiędzy helikami wirniki główne i ogonowe , jak i same łopaty główne . Był bardzo pozytywnie zaskoczony po założeniu łopat do V977 z V931 . Niby helik lata na nich dużo lepiej . Coś tam wspominał o nieco innym profilu tych łopat .
Zobaczymy co wyjdzie z moich kombinacji ?Trzy łopatki z przodu i tyłu .
Po założeniu na tył tak dużego wirnika będzie tylko 7mm luzu do podłoża .
waldekjakwaldek pisze:bejo pisze:Znalazłem zagraniczne forum heli gdzie jest porównanie (podobieństwa i różnice ) V977 z V931 . Gościu miał oba heliki i robił różne kombinacje . Zamieniał pomiędzy helikami wirniki główne i ogonowe , jak i same łopaty główne . Był bardzo pozytywnie zaskoczony po założeniu łopat do V977 z V931 . Niby helik lata na nich dużo lepiej . Coś tam wspominał o nieco innym profilu tych łopat .
Zobaczymy co wyjdzie z moich kombinacji ?Trzy łopatki z przodu i tyłu .
Po założeniu na tył tak dużego wirnika będzie tylko 7mm luzu do podłoża .
I wyszło coś z twoich kombinacji,pytam bo sam się nad taką modyfikacją zastanawiam, a przy okazji nie wiesz przypadkiem jak wygląda sprawa wału? czy średnice są takie same?
bejo pisze:Tzn. ja miałem zamiar wstawić tą głowicę do Waspa CPx .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość