Witam wszystkich i tu!
Otóż po zakupie z przed kilku dni (V977) nabyłem już pewnych doświadczeń
Pierwsza sprawa - bicie na wirniku
Nówka sztuka i od razu wpadała w wibracje. Przyczyna prozaiczna ale może kogoś też spotkać. Ja nie mając doświadczenia musiałem poszukać....
No po prostu kółko zębate była za nisko. Chińczyki przysłali z luzem jakieś 3 mm...
Latanie katastrofa, pakiet po 3 min (spada mu napięcie) nie dawał rady podnieść helka bo kąty łopat i obroty już za niskie.
Się namartwiłem i naszukałem i byłem zły... A tu wystarczyło docisnąć kółko
Żyra przy 6G do teraz nie ogarniam. Niby robisz wszystko jak napisane (przez Przemka też) a po ponownym włączeniu znowu ściąga...
Wyłączysz pakiet, TX, włączysz działa. Ale nigdy tak samo... Przytrzymanie Hover Debuging dłuuugo chyba kasuje ustawienia, albo nie. Raz tak, raz tak. Fajne
A dołączona instrukcja powala

Kto to pisał????? I co brał wcześniej??????
Ale do rzeczy. Postanowiłem olać 6G i zacząć się uczyć na 3G. W pomieszczeniu 4x4 m..... Hardcore ale pełne skupienie i nisko nad podłogą (wymyśliłem sobie, że tak jest bezpieczniej

)
Spociłem się aż i mała dekoncentracja, za duża prędkość - chciałem skontrować ale to już 3G a nie 6G... No i urwane zaczepy na tarczy serw!!!

Ja głupi...
Poradźcie gdzie najlepiej kupić

, bo co do ALU to widzę nie ma jednogłosności... Przechodzić przy tej okazji? Czy może przy następnej? Czy szkoda czasu/kasy?
Z bangood miałem już taką przygodę, że zamówiłem pakiety x6 z ładowarką i anulowali zamówienie po 3 dniach. Jakieś restrykcje.... Nie wiem o co common.

G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, Oxy2, V977, iX12, DX7, RF7.5
"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."