WLtoys - V977

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 19 gru 2014, o 11:48

Też coś czytałem na ten temat na zagranicznych forach . Niby V977 i V931 mają te same nadajniki i te same płytki . Ale chyba nie do końca ? Płytka V931 jest nieco tańsza od V977 . Też ktoś tam miał problem z bindowaniem .
Awatar użytkownika
subframe
Stały bywalec...
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: subframe » 19 gru 2014, o 20:36

przemek pisze:Spróbuj najpierw podłączyć płytkę, pociągnij i przytrzymaj prawy drążek w którąś stronę po czym włącz nadajnik. Mi udawało się tak bindować starsze modele 922/933.

Dzięki! Udało się za pierwszym razem. To był klucz do sukcesu. Szkoda że chinczyk o tym nie napisał w instrukcji.. :hammer:
pozdrawiam
Subframe
450PRO DFC, V977, 250GT
Me-109, Cessna 182
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 19 gru 2014, o 21:31

Noo to super! Odkrylem to zupelnie przypadkowo ale wazne ze z reguly dziala :)
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Batman
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Podziękował: 1 raz

Postautor: Batman » 20 gru 2014, o 11:14

Panowie mam takie pytanko czym sie rózni v 977 od tego helika? http://www.banggood.com/WLtoys-V966-Pow ... 14250.html
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 20 gru 2014, o 11:19

Silnikiem. Ten z linka ma szczotke.
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...

Postautor: przemek » 22 gru 2014, o 18:03

Mirek nie chciał, to kupiłem ja ;)
Łopaty od V931, cięższe o 0,2g/szt., węższe i dłuższe, pasują idealnie w okucia. Czy heli lata lepiej, nie wiem. No ale w zawisie w pokoju przy szarpaniu gazem silnik jakby nieco bardziej przygasa i ogonek przy tym lekko majta. Przy identycznej próbie ze stockowymi łopatkami ogon praktycznie jak zamurowany (z silnikiem sut i długim czarnym śmigiełkiem).
Raczej wrócę do stockowych no ale wcześniej jeszcze zrobię normalny lot na dworze.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 22 gru 2014, o 20:05

Czy chodzi tutaj o zbindowanie apki helika V977 z helikiem V931?

https://www.youtube.com/watch?v=LrXaL-ZaWyA

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą kalibracją ? Chyba kalibracja to nie to samo co bindowanie ?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 sty 2015, o 16:36

A dzisiaj do mnie zapukał donosiciel. Co prawda krotki lot w domu, ale wiem ze dziala...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 2 sty 2015, o 19:22

Szczęściarz ;)
Niestety, ja w dalszym ciągu czekam za nowym silnikiem i regulatorem.
Mam tylko nadzieję że wymiana tych części coś da i wreszcie zobaczę kręcący się wirnik :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...

Postautor: przemek » 2 sty 2015, o 20:36

Miru gratki ;)
X1 czy X2?

P.S. Dlaczego poodcinałeś te pudełka z góry? :P
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 sty 2015, o 22:05

Mam tego:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 14247.html

Czyli X1. Nawet nie wiedziałem, że istnieje X2.

Dlaczego obciąłem pudełka? No właśnie jeśli chodzi o mikrusy to zawsze preferowałem RTFy z tego względu, że całość można nosić w niewielki i dopasowanym pudle, co się czesto sprawdza wrzucając jak bądź do auta. Pudełka małe obciąłem żeby łatwiej wkładać i wyjmować heli i nadajnik, które będą noszone właśnie w tej pudło-walizce. Nie wyciąłem jedynie tego małego pudełeczka, w którym już leżą woreczki z nie małym zapasem :)

Marek, a Ty brałeś w Polsce czy w Chinach tego swojego?
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...

Postautor: przemek » 2 sty 2015, o 23:11

W Polsce można już kupić V977?
A X2 istnieje i potrafi to:

Ale w niektórych X1 też się da, trzeba sprawdzić bo nie ma reguły na to w którym działa, a w którym nie.
Przydatna rzecz, w moim niestety nie działa i czasem mi trochę przeszkadza brak większych kątów. Kombinuję kręceniem snapami, ale jak na plecach jest ok, to w normalu brakuje i na odwrót. No i trzeba kurde zasuwać drążkiem ze skrajnego plusa w skrajny minus w ułamku sekundy, żeby szybko przykontrować ;)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 sty 2015, o 23:26

Ożesz. Fajne! No właśnie musze powiedzieć, że dopiero dzisiaj jak obejrzałem nadajnik to doceniłem Waspowe dobrodziejstwo ;)
Albo jeszcze nie obczaiłem o co chodzi, albo ten nadajnik nie ma żadnych ustawien dotyczących kątów, krzywych poszczególnych kanałów itp...
Właściwie to nie da się dopasować pod siebie niczego. Do tego jeszcze ten tryb stabilizacji, który włącza mi się za każdym razem pomimo, że od razu go wyłączam...
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 2 sty 2015, o 23:47

witam,mam je wszystkie wiec V977 to PSX1 ,V930 to PSX2,V966 to PS1, V988 toPS2.W przypadku V977 zmieniono nadajnik wiec ta X2 na kabince
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...

Postautor: przemek » 2 sty 2015, o 23:48

Obczajasz obczajasz, w tym nadajniku po prostu nie da sie niczego ustawic :) Ale spoko, ustawienia fabryczne sa naprawde dobre i poza tymi zbyt plytkimi katami ja nie zmienilbym nic.
A tryb stabilizacji wlacza sie samoczynnie podczas lotu? Jesli tak to cos jest nie teges.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 3 sty 2015, o 00:03

Ustawienia - na moim heli-etapie uciąłbym ail i ele o jakieś 30% żeby go spokojniej trzymać. Tzn wywisiałem kilka pakietów w domu dzisiaj, ale ogonkiem do siebie i walcząc o utrzymanie w jednym miejscu. Przy mniejszych wyhyleniach na pewno powisiałbym tez bokami.

Tryb stabilizacji - niema tematu. Coś pomieszałem. Wszystko jest ok. Jedyne co mnie w nim denerwuje to to, że nie planuje go używać a tryb normalny, w którym chce latać zawsze wywałuje u mnie drgawki związane z ciągłym wku**cym mryganiem nadajnika.

Ograniczone kąty - jak Ci brakuje wychyleń to może jakieś inne, dłuższe orczyki dopasować? Ogranicza jedynie przednie serwo, gdzie orczyk kończy się ok 2mm przed silnikiem, ale orczyk o 1,5mm dłuższy już dałby odczuwalną różnicę no i na pewno większe możliwości niż dotychczasowe...? Nie chce marudzić, że nie ma krzywych jak w waspie, ale wychylenia powinny być zmienialne...

A skoro już jesteśmy przy nadajniku, to sa tam te 4 guziki...:
- dual rate - czy dobrze zrozumiałem, że to wyłącznie dotyczy ogona?
- hover debbuging - co to???
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...

Postautor: zbig » 3 sty 2015, o 00:19

miruuu pisze:Ustawienia - na moim heli-etapie uciąłbym ail i ele o jakieś 30% żeby go spokojniej trzymać. Tzn wywisiałem kilka pakietów w domu dzisiaj, ale ogonkiem do siebie i walcząc o utrzymanie w jednym miejscu. Przy mniejszych wyhyleniach na pewno powisiałbym tez bokami.

Tryb stabilizacji - niema tematu. Coś pomieszałem. Wszystko jest ok. Jedyne co mnie w nim denerwuje to to, że nie planuje go używać a tryb normalny, w którym chce latać zawsze wywałuje u mnie drgawki związane z ciągłym wku**cym mryganiem nadajnika.

Ograniczone kąty - jak Ci brakuje wychyleń to może jakieś inne, dłuższe orczyki dopasować? Ogranicza jedynie przednie serwo, gdzie orczyk kończy się ok 2mm przed silnikiem, ale orczyk o 1,5mm dłuższy już dałby odczuwalną różnicę no i na pewno większe możliwości niż dotychczasowe...? Nie chce marudzić, że nie ma krzywych jak w waspie, ale wychylenia powinny być zmienialne...

A skoro już jesteśmy przy nadajniku, to sa tam te 4 guziki...:
- dual rate - czy dobrze zrozumiałem, że to wyłącznie dotyczy ogona?
- hover debbuging - co to???

dual rate -L lub H(maly wariat),hover debbuging -ustawienie zerowe ale tylko dla 6g
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...

Postautor: przemek » 3 sty 2015, o 00:31

Nie nie, dual rate to wlasnie glebokosc wychylenia tarczy i o tym zapomnialem. To jedyna rzecz jaka mozna zrobic w tym nadajniku. Hover debuging opisywalem kilka stron wczesniej. W skrocie to przyuczanie zyroskopu w trybie 6g do nowego punktu zero, czyli neutralnego zawisu praktycznie bez uzywania cykliki. Rozkrecasz wirnik w trybie 6g, przed uniesieniem trzykrotnie szybko klikasz hover debugging, helikopterek na wyswietlaczu zaczyna mrugac, unosisz sie i sprawdzasz w ktora strone sciaga. Jesli masz duzy pokuj to trymerami zakladasz kontre, jesli maly to ladujesz, nie gasisz silnika, na oko trymujesz po czym znowu w gore. Jak juz wisi neutralnie to ladujesz, gasisz silnik, raz wciskasz hober debugging po czym rozlaczasz pakiet i wylaczasz apke.
Sprobuj, byc moze masz dual rate na H i dlatego tak nerwowo reaguje na prawy drazek. Ja latam w sumie tylko na dworze i tylko w H, bo w L za wolno przewraca sie na plecy.
I dzieki za podpowiedz z dluzszymi orczykami! Nie wpadlem na to:/ Tylko skad tu takie wziac... Jutro przejrze internety ;)
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...

Postautor: zbig » 3 sty 2015, o 02:48

no wlasnie to mialem na mysli w H tarcza na max i zabawa na calego ,na poczatek w 3D polecam L
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 3 sty 2015, o 06:14

miruuu pisze:... Marek, a Ty brałeś w Polsce czy w Chinach tego swojego?

Tak kupiłem go w Chinach:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 14247.html
Pozdrawiam

Wróć do „Mikro heliki”