WLtoys - V977

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
rawro
Elita forum...
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: rawro » 9 paź 2015, o 21:17

Tak wiem :) do zdjęcia było na szybko wrzucone
T-Rex 450 pro
T-rex 450 long 360 świecąca choinka
WL V977
Akrobaty: Redbull edge 540 mini, Multiplex Gemini :)
Combaty: Yak 3
Ciężkie: Twin Star 2
Drony : DJI SPARK ----- odlotowa zabawa
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 9 paź 2015, o 22:24

Gajos pisze:Teraz będzie porządek. I o to chodziło, choć miodowego ciut za dużo widzę było...

No to musisz uważać chłopie, bo na drugi dzień gowa boleli... :dance:
Gajos pisze:EDIT1: Mati śle jeszcze jedno śmigiełko, bardzo dla mnie ważne, więc kolejna niestety obsuwa, bo się Gamoń Jeden zaGamonił, tfuuu - zaGapił... :rotfl:

No tak - prawda. Pierdoła jedna. To drugie też już powinno dotrzeć. Chyba że znowu weekend przekoczuje na poczcie. A priorytet był. :wall:
Gajos pisze:EDIT 09.10.2015 10:39: Mati, Miruuu dziś będą klejeee! :D

To z moim poczekaj, aż Yellow Submarine przepłynie ocean z gratami i wrzucisz mi w pakę wszystko w kupie. A w zasadzie to w folii bąbelkowej może lepiej... :shock:
Tylko nie wywąchuj mi przypadkiem bo potem gęstnieje za bardzo. :rotfl2: ...tylko nałóż mi na SUTki... ,albo chociaż na jeden, a resztę sobię zrobię sam... :masakra:
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 10 paź 2015, o 13:09

Czy ktoś z szanownych posiadaczy V977 mógłby wrzucić listę co warto do tego modelu dokupić, żeby nim polatać? 60 stron wątku mnie trochę przeraża :D Chciałbym kupić to cudo znajomemu i nie wiem, czy kupić sam model i pakiety, czy może od razu zainwestować w SUTa, jakie śmigiełko kupić itp itd.
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 10 paź 2015, o 13:33

Tak, zrobiłem to w pierwszym poście tego watku:

viewtopic.php?t=4110
WLtoys V977 - upgrade

Znaczy się w nim jest link do postu, w którym taka listę zrobiłem ;)
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 10 paź 2015, o 13:34

StRess pisze:Czy ktoś z szanownych posiadaczy V977 mógłby wrzucić listę co warto do tego modelu dokupić, żeby nim polatać? 60 stron wątku mnie trochę przeraża :D ...

Tutaj znajdziesz. ;)

subframe pisze:ZANIM PRZECZYTASZ CAŁY TEN WĄTEK
ZERKNIJ W PONIŻSZY POST

KLICK --> TUTAJ

ZNAJDUJE SIĘ W NIM PODSUMOWANIE WSZYSTKICH NASZYCH DOTYCHCZASOWYCH ROZWIĄZAŃ ZWIĄZANYCH Z V977

POZDRAWIAM,
MIRUUU

Awatar użytkownika
StRess
Domownik forum...
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: StRess » 10 paź 2015, o 14:10

Me kulpa, ja wczesniej nie widzial. Dziekuje :)
Protos 500 FBL
Futaba T8J
Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
Awatar użytkownika
elfik
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: elfik » 16 paź 2015, o 20:13

Witam jeszcze raz wszystkich
Czy ktoś z was lata "waszką" z devo 7e?

waszka dlatego że zawsze gdy idę polatać v977 to kilka waszek się bardzo interesuje heli i latają sobie razem z nim :rotfl:
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 06:30

1) Jakie "tak naprawdę" różnice są między:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 24715.html
a:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 14247.html
2) Czy są do V977 baterie takie, że do koszyka trzeba je wpychać jednym palcem?
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 17 paź 2015, o 07:11

miruuu pisze:...Dodatkowo się zastanawiam jak wyglądaja jego ustawienia na "normalnym" nadajniku... ...expa i inne wg własnego uznania, choc z drugiej strony w V977 nie można

A czy v922 i v977 latają z takim samym linkiem czy wprowadzili coś nowego dla młodszego braciszka? Wie ktoś? Jeśli ten sam, to będę miał kilka spostrzeżeń na ten temat. ;)
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 17 paź 2015, o 07:19

Niestety nie ten sam.
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 11:52

elfik pisze:Witam jeszcze raz wszystkich
Czy ktoś z was lata "waszką" z devo 7e?

waszka dlatego że zawsze gdy idę polatać v977 to kilka waszek się bardzo interesuje heli i latają sobie razem z nim :rotfl:

Wiem ze od niedawna Devo której (nowe lub po aktualizacji??) Działa z v977, ale nic więcej. Na rcgroups chyba o tym pisali.

Gajos pisze:1) Jakie "tak naprawdę" różnice są między:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 24715.html
a:
http://www.banggood.com/WLtoys-V977-Pow ... 14247.html
2) Czy są do V977 baterie takie, że do koszyka trzeba je wpychać jednym palcem?

1)
Pierwszy jest BNF drugi RTF.
BNF - bind and fly. Czyli bez nadajnika. Ja takiego kupiłem sobie bo jeden poszedł na dawce. Ewentualnie jak ktoś chce z tym Devo kombinować
RTF - ready to fly. Czyli z nadajnikiem

2) nie rozumiem pytania, rozwiń ja możesz.

Mati pisze:
miruuu pisze:...Dodatkowo się zastanawiam jak wyglądaja jego ustawienia na "normalnym" nadajniku... ...expa i inne wg własnego uznania, choc z drugiej strony w V977 nie można

A czy v922 i v977 latają z takim samym linkiem czy wprowadzili coś nowego dla młodszego braciszka? Wie ktoś? Jeśli ten sam, to będę miał kilka spostrzeżeń na ten temat. ;)

Ja nie wiem ;)
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 12:39

miruuu pisze:... 2) nie rozumiem pytania, rozwiń ja możesz. ...
Chodzi mi o to, czy da się swobodnie i bezpiecznie dla kabli wsunąć aku do samego DNA koszyka, czy niestety trzeba je dopchnąć jednym palcem, narażając przewody aku, listek aku goły i listek aku z bezpiecznikiem...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 13:52

Nie wiem. Ja po prostu wciskam naciskając w miejsce do którego są przylutowane kabelki na serwie. Fakt ze w kilku kabelki ch te kabelki urwalem ale to raczej dlatego ze ciągnę za pakiety gdy odpinam od ładowarki...
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 14:12

miruuu pisze:... Ja po prostu wciskam naciskając w miejsce do którego są przylutowane kabelki na serwie. ...
Teraz ja się gubię, nie rozumiem. Cały czas chodzi mi o ogniwko. Czy można je wsunąć po samo dno koszyka bez naciskania jednym palcem na to jego czoło, z którego wychodzą oba kable główne, zakończone wtyczką (kabel czerwony i kabel czarny).
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 15:13

"Serwie" --> miało być "pakiecie" tylko się zaczytałem o serwach i mi wskoczyło pomyłkowo ;)

Co do pytania- da się wcisnąć trzymając po bokach. Tyle że niewygodnie.
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 15:27

miruuu pisze:"Serwie" --> miało być "pakiecie" tylko się zaczytałem o serwach i mi wskoczyło pomyłkowo ;)
Co do pytania- da się wcisnąć trzymając po bokach. Tyle że niewygodnie.
Tak myślałem, ale wolałem dopytać... :rotfl:
Czyli konkretniej mówiąc - to wygodne, więc jest wskazane, żeby ogniwko do V977 można był śmiało i bezpiecznie dopchnąć jednym palcem do dna koszyka?
Chciałbym zrobić ogniwku odpowiednie zabezpieczenie kabli i bezpiecznika... To nie dla mnie...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 16:07

Tzn moim zdaniem te "dopychanie" nie stanowi problemu. Problem jest jak się wyciaga ciągnąć za kable zamiast za paseczek.
Jeśli zrobisz zabezpieczenie na pewno nie zaszkodzisz, ale pomoc będzie raczej znikoma...
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 16:17

Mam akurat na tapecie http://www.banggood.com/5-x-V930-V977-R ... 23558.html i widzę, że takie dociskanie niszczy blaszki kontaktowe/bezpiecznik. Nie słyszałeś może, że komuś się tu zbyt wcześnie rozleciało, gdy nie wyciągał za kable?
Wyciąganie za kable nie ulega wątpliwości - kilka razy i po ptokach...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 17 paź 2015, o 16:25

Używam tych pakietów. Zawsze ciągnę za kable a czasem wręcz wyszarpuje. Podobnie żeby wyjąć z ładowarki to robie to szybkim szarpnieciem, czasem nawet dwóch na raz.
Na kilkaset (więcej niz 500) lotów urwalem kabelek 3 razy. I to ten jeden, bliżej brzegu, który dolutowalem bez demontażu folijki pakietu.

Dlatego Generalnie olalem temat tym bardziej ze te pakiety po jakichś kilkudziesięciu lotach robią się słabe i coraz gorzej się na nich lata...
Gajos

Postautor: Gajos » 17 paź 2015, o 16:38

miruuu pisze:... Dlatego Generalnie olalem temat tym bardziej ze te pakiety po jakichś kilkudziesięciu lotach robią się słabe i coraz gorzej się na nich lata...
Jasne, chciałem się tylko ciut rozeznać, czy nie robią się przedwcześnie "słabe" właśnie dokładnie od takiego męczenia blaszek. A i każde lutowanie im przecież nie służy. Z powodu normalnego zużycia z kolei, no to oczywiste. Ale, to taniocha, olał to.

Wróć do „Mikro heliki”