TomRar pisze:Natomiast ja sobie ustawiłem jeden profil nadajnika tylko do lotów 3D na dworzu, drugi profil wytrymowany do latania tylko 6G, a trzeci profil mocno ograniczony D/R oraz obroty/kąty do zabawy w domu. No i teraz to dopiero odczuwam przyjemność z posiadania mikrusa. Pierwszy raz od półtora roku, bo chyba w końcu zrozumiałem, że to tylko mikrus i trzeba go ubijać dla przyjemności, a nie szukać głowić się, że troszeczkę krzywo lata itd
Mati pisze:Co to za moduł? Spasuje do FS-i10?
CichyBart pisze:Cały czas nad tym się zastanawiam, lecz stówka drogą nie chodzi... i tak już kilka miesięcy się tylko zastanawiam.
CichyBart pisze: ... Trochę ćwiczeń na symulatorze i na K110 zawis przodem może nie jest idealny, ale udaje mi się go tak utrzymać. ...
marek_c4 pisze:I tak trzymać![]()
Ja też męczę symulator ... efekty raczej mizerne (kółka dalej nie mogę zrobić) ale się nie poddaję
CichyBart pisze:marek_c4 pisze:I tak trzymać![]()
Ja też męczę symulator ... efekty raczej mizerne (kółka dalej nie mogę zrobić) ale się nie poddaję
Zapewne latasz na phoenix'ie? Ja ćwiczę na RF7.5, zawsze stawiam host heliteam (bez hasła).
CichyBart pisze:Przed chwilą przedmuchałem aparaturę - niestety nie pomogło. Najbardziej dobitne jest ustawianie ogona - bardzo duże martwe pole przy pozycji neutralnej, przez co muszę sporo wychylić, by potencjometr dał sygnał... masakra.
Co do luzów... oni doskonale wiedzieli, że aparatura jest walnięta. Kawałek plastiku był odłamany, brak rolki trzymającej go i specjalnie rozkręcona sprężyna tak, by można było zachować neutrum; przy dokręconej sprężynie i braku prawidłowego mocowania był znaczny przechył.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości