kajan pisze:No niestety, okazało się że mam uszkodzone serwo...
Buszmen pisze:kajan pisze:No niestety, okazało się że mam uszkodzone serwo...
Wykonanie servo-severa jest proste, skuteczne (wielokrotnie już doświadczyłem) i nic nie kosztuje. Po krecie wystarczy spoziomować ramię - o ile się przestawiło i latamy dalej bez stresu![]()
Tu jest instrukcja: http://benmlee.com/genius_servo_saver.htm
Tu filmik obrazujący działanie: https://www.youtube.com/watch?v=sA60VePZcP8
kajan pisze:Nie rozumiem tylko co to ma wspólnego z moją awarią o której przecież pisałem. Serwo ma uszkodzone zęby w przekładni mniej więcej w centralnym położeniu. Ostatnio toto rozebrałem, faktycznie ostatnie duże koło (żółtawe) (przy orczyku) ma wyrwany jeden ząb. Gdyby udało się te koło zębate przestawić o 180 st, serwo dało by się naprawić. Niestety, ze względu na wymiary i brak jakiejś podświetlanej lupy ja tego w zasadzie nie widzę
Ponawiam pytanie: naprawdę nikt w okolicy wawy nie poratuje mnie serwem za pieniądze lub pożyczy bo serwa już idą z chinowa?
Buszmen pisze:kajan pisze:Nie rozumiem tylko co to ma wspólnego z moją awarią o której przecież pisałem. Serwo ma uszkodzone zęby w przekładni mniej więcej w centralnym położeniu. Ostatnio toto rozebrałem, faktycznie ostatnie duże koło (żółtawe) (przy orczyku) ma wyrwany jeden ząb. Gdyby udało się te koło zębate przestawić o 180 st, serwo dało by się naprawić. Niestety, ze względu na wymiary i brak jakiejś podświetlanej lupy ja tego w zasadzie nie widzę
Ponawiam pytanie: naprawdę nikt w okolicy wawy nie poratuje mnie serwem za pieniądze lub pożyczy bo serwa już idą z chinowa?
Servo-saver właśnie zabezpiecza zębatki przed "ogolenem" podczas uderzenia w glebę. Oczywiście, że to nie jest naprawa JUŻ rozwalonego serwa, tylko "profilaktyka".
Podaj adres na PW, po niedzieli podeślę Ci serwo z moich zapasów
Xeo pisze:Do mnie lipole przyszły w 3 tygodnie więc tragedii nie ma biorąc pod uwagę fakt że niby lipoli nie wysyłają.
miruuu pisze:Przyjda szybko jest wezmiesz z trackingiem.
Ja do v977 ladowalem własnoręcznią przejsciowka, ktora z 6 pakietow robilem jeden 6S.
To najwygodniejsze w punktu widzenia ladowania reaktorem bo nie bylo problemu z podlaczaniem roznie rozladowanych pakietow.
Ale te malenstwa i tak najlepiej mi sie ladowalo tymi malymi ladowarkami.
miruuu pisze:A nie masz tego balans checkera z hobbykinga do pakietow. Ja storydża robiłem na nim. Male pakiety szybko obrabiał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości