przemek pisze:Dajesz normalnie superglue, sklejasz, po czym jak klej jest jeszcze mokry to posypujesz go sodą, po prostu. Posypujesz lub czymś nakładasz w zależności od dostępu. Połączenie robi się naprawdę mocne, bez problemu mogę teraz wpinać i wypinać popychacz w tą kulkę i trzyma jakby nigdy nie była złamana. Ogólnie polecam
Xeo pisze:A macie pomysla jak wzmocnić popychacze?
Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
bejo pisze:Złamane miejsce łączysz klejem CA . Potem wokół smarujesz klejem i ten klej dokładnie opruszasz sodą . Nadmiar otrzepujesz i jeszcze raz na tą sodę dajesz klej . Trzyma jak spaw !
przemek pisze: Co ciekawe, to był mój pierwszy kret na pinionie 9T i od razu takie straty. Na pinionie 8T kretów trochę było ale nigdy takich strat.
przemek pisze: Na tym poprzednim filmiku latałem na najgorszej baterii i helik nie miał za bardzo siły. Zawsze mi się nie chce zaznaczyć i nigdy nie wiem na co trafię
aikus pisze:A ja mysle ze pinion jak najbardizej ma znaczenie. Nie ze wzgledu na obroty ale ze wzgledu na zazebeinie zebatek.
Tam sie nie ustawia luzu, a pinion o 1T MUSI miec wieksza srednice... ergo - zebatki sie bardziej zazebiaja.
Moze ten luz miedzyzebny ma duza tolerancje i tak czy siak jest OK, ale na 100% bardziej zazebione zebatki trudniej zerwac... a skoro trudniej zerwac zebatki to pusci cos innego.
subframe pisze:przemek pisze: Na tym poprzednim filmiku latałem na najgorszej baterii i helik nie miał za bardzo siły. Zawsze mi się nie chce zaznaczyć i nigdy nie wiem na co trafię
Nie no, baaardzo ładnie.. naprawdę. Jak tak jeszcze nie potrafię, zwłaszcza tic-toców.
Napisz jakie masz mody oprócz 9T, SUT?. Pakiety zwykłe czy niebieskie? Ile maja wylatane?
No i gdzie kupiłeś zębatkę 9T?
miruuu pisze:Wiem o czym mówisz. Ja mogę jedynie napisać, że średnica obu zębatek nie różni się więcej niż 0.5mm (bo więcej bym dostrzegł gołym okiem). Kładłem jedną na drugą. Wyglądały na takie same a jedynie zagęszczenie ząbków było inne.
Mówię o różnicach widocznych gołym okiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości