Nie wiem czy taka nowomowa.
Maszty jachtów regatowych są taperowane i nigdy nie słyszałem, że są stożkowe.
Ale OK, pewnie masz rację.
mwx pisze:Bo jak na stożku się ze sobą połączą to czasem cholernie ciężko je rozłączyć
pkali pisze:Przeglądam instrukcje i wynika z tego, że tak. Koszyczek powinien być od wewnętrznej strony.
Tapatalk

Hajcu pisze:Odnośnie IN i OUT na bieżniach to dla mnie oczywiste, tym bardziej, że w instrukcjach jest na to położony nacisk. Natomiast nie ma nic o tych koszyczkach. Może faktycznie jest tak jak piszesz, że nie ma znaczenia.
Chociaż, z tego co Aikus mówisz, jednak ma. Skoro na pewnym etapie zużycia mechanicznego jedno położenie może się blokować, a drugie nie, to jest tylko jeden słuszny kierunek.
Hajcu pisze:Wychodzi, że z tym smarowaniem jest tak, że i tak wypadałoby co kilkadziesiąt lotów - takie powiedzmy 50, głowicę rozebrać i nasmarować.
Hajcu pisze:Takie podobne objawy "wciągania" modelu miałem jeszcze w KDS Chase, ale model z drugiej ręki. Po rozebraniu głowicy - po prostu wyrobione bieżnie i smar zastygnięty w miejscu. Ale to nie szło go utrzymać na jednej wysokości. XL jest precyzyjny, tylko czasem go "wciąga", możliwe że jak piszesz przy przejściu z postępowego do zawisu, ale musiałbym poobserwować. W sumie w innych modelach, np. Goblinie 700 chyba tego nie zaobserwowałem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości