aikus pisze:Ty jednak chcesz oberwac tymi gumkami...
No to wojna.

Daje ci prawo pierwostrzału

aikus pisze:Ty jednak chcesz oberwac tymi gumkami...
Jazz pisze:Z Durexa
telemaniak pisze:A widzisz... to są właśnie takie pozorne oszczędności przy kupieniu ZYX'a, klona itp. Ostatecznie i tak kupisz Braina, porządny model itd. niestety po drodze poświęcając trochę pieniędzy i swojego czasu na walki z dziadostwem. Dlatego zawsze mówię że najtaniej jest od razu kupić porządny markowy sprzęt
Artja pisze:Czemu te strzały są tylko na ogonie? Może pokombinuj coś w okolicach samego serwa, zrób skrętkę z żył kabli które idą równolegle...
Kenobi36 pisze:Zyx reaguje na corony też nie wiadomo z jakiego powodu.
Kenobi36 pisze:Choćby wpakować pół kilo kondensatorów to bedzie glupieć . A jesli nie masą i zasilaniem to czym sie przenoszą zakłócenia? Przewodem sygnałowym? Drogą powietrzną?
Z elektroststyką i zyxem jest podobnie.
A przy elektrosrstatyce w takim modelu 300 ohm to wystarczająca przewodność aby odprowadzać ładunki.
aikus pisze:Kenobi ale ja mialem ZYXa i corony w 450tce i latalem na tym dlugo i NIC sie nie dzialo.Kenobi36 pisze:Zyx reaguje na corony też nie wiadomo z jakiego powodu.
aikus pisze:.... dlatego uwazam, ze poprostu odprowadzam je ze zlych miejsc, albo z nie wszystkich miejsc z ktorych je odprowadzac trzeba.
telemaniak pisze:Nie uważam abym się mylił. Jak patrzę po kolegach wokół to ci którzy od razu kupili uznane renomowane FBL'e oraz heliki cieszą się bezawaryjnym lataniem, natomiast koledzy latający na copterx, hk, tarot, zyx, o ile wytrwają w hobby to zmieniają w końcu sprzęty i FBL'e na bardziej markowe i w ostatecznym rozrachunku wychodzi im to znacznie drożej (nie licząc straconego czasu i nerwów).
Kenobi36 pisze:[...]
Na tym polega woodoo zyxa że jednym działa a innym nie, bo to może nie mini jest problemem lecz zyx
Kenobi36 pisze:Myślę że trzeba uziemić obudowę zyxa
telemaniak pisze:[...]
P.S. Nie mam pojęcia dlaczego zamieniłeś Braina na ZYX'a - musiał umknąć mojej uwadze ten wątek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości