ocean_wro pisze:OWB 4mm co Krzysiek dostał zwrotnie ode mnie smarowałem delikatnie. Następnego (tego ostatniego) nie smarowałem wcale. Obydwa się zblokowały. Ten ostatni jak pisałem wygląda mechanicznie "nowo" więc eksperymentuje nadal. Naładowałem do niego smaru silikonowego od dołu tyle, że prawie górą wyszedł. Założyłem i przewisiałem (dosłownie przewisiałem) w ogródku dwa pakiety (no może kilka pompek delikatnych). Narazie OWB działa.
Sam nie wiem, czy smarowanie może pomóc, czy zaszkodzić. Piniona nie ściągam, poczekam do lotów na polu i wtedy się okaże co będzie. Zaryzykuje.
ocean_wro pisze:I powiem tak. Ten typ tak ma. Ja zamawiam solida i mam w dupie OWB w miniaku. Coraz lepiej czuje prosiaka i lata się nim świetnie, bosko, dokładnie i elegancko. Jestem z niego bardzo zadowolony i oby tak dalej. Nie będę już walczył za to z OWB, nie jest to mi do niczego potrzebne. (naprawdę). Nie robię autosów, a do lądowania z holdem z metra one waya nie potrzeba. Jeżeli komuś działa nowy one way to napiszcie bo mnie ciekawość zżera, no u mnie za Chiny nie chce i kij mu w ucho. Może jak pisał Aikus mam jakąś nietypową anomalię z wymiarem ośki silnika ???? Olać to.
Hej
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości