nie wystarczy po prostu zalozyc darmowe konto walutowe i przed wiekszym zakupem zrobic symulacje zakupu w dwoch walutach a reszte (drobnice) olac?

bejo pisze:Kolega Artu pisał że ma kartę walutową podpiętą pod PP . Więc ile ściągają dolarów z tej karty przy płatności dolarami ? Dokładnie tyle jaka jest cena artykułu w $ ( mam tu na myśli Bg) ?
bejo pisze:Rozumiem , zawsze płaciłem z konta złotówkowego bo nie mam konta dewizowego . Za przewalutowanie PP pobierał sobie 2,5% prowizji . Teraz jest opcja płatności w PLN .
Gdy nie posiada się konta walutowego to nie ma różnicy czy będzie się płacić w PLN czy w $ bo te doliczone 2,5 prowizji do widocznej ceny w $ da taką samą cenę widoczną w PLN .
Przy zakupie np. helika V931 jest to jakieś 10 zł prowizji przy zleceniu płatności w $ z konta złotówkowego . Dużo to nie jest . Dolar w górę powindował ! Pamiętam że za Waspa CPx nie tak dawno dałem 310zł . A dzisiaj ? Dzisiaj kosztuje już 450zł .
bejo pisze:W Polsce V931 jeszcze nie mają . I raczej nie będą mieli . Musieli by wołać za niego coś koło 9 stów . Wątpię żeby im ktoś dał tyle kasy za takiego helika .
bejo pisze:A myślisz że samemu się chce ?
Wróć do „Zakupy nie tylko za waluty”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości