Sprzedali łopaty które były na stanie, ale nie mogli wysłać paczki przez kilka dni. Po mojej interwencji okazało się, że łopat nie było wcale.. W międzyczasie jeden z pracowników nakłamał, że przesyłka już wyszła od nich i nie wie co się dzieje.. Nawet podał numer przesyłki!

Jak się okazało, przesyłka wcale nie wyszła.. No i zwrócilem się (po odpowiednim okresie oczekiwania na choć pół maila z wyjaśnieniem) do PayPal. I wyobraź sobie, że na drugi dzień po interwencji, dostałem maila z przeprosinami i informacją, że nie mają tych łopat i to było przyczyną wstrzymania wysyłki i zaproponowali to co i tobie.. Zgodziłem się na rozwiązanie z pominięciem tych nieszczęsnych łopat a przesyłka po tej interwencji doszła w około 10 dni, ale już innym numerem nadani niż ten, który byl deklarowany przez spraedawcę "Ivy"..
Oni kasy nie zwrócą w żaden sposób, jedynie możesz mieć coś w rodzaju "nadpłaty" w postaci punktów bonusowych. To też dobre rozwiązanie.. Dla tego radzę Ci zrezygnować z części zamówienia ( z przedmiotów, których aktualnie nie ma), albo napisac o zamianę brakującego towaru na inny o podobnej cenie i wadze..
A z punktami bonusowymi - UWAGA! - Lepiej je pilnuj.. I dalej o HC:
- Po tej niechlubnej transakcji pozostało mi trochę tych bonusowych punktów. (Brak łopat i rezygnacja z nich wygenerowały jakiś tam bonus (ale i tak za brak lopat i przedpłatę zrobioną przez kolegę -musiałem różnicę zwrócić,) - plus punkty które miałem wcześniej). Upatrzyłem sobie jakiś drogi przedmiot (chyba JR'a - już nie pamiętam) i zasymulowałem zakup, by zobaczyć ile przyjdzie mi zapłacić.. Wliczyłem w to swoje punkty bonusowe,.. Gdy z zamówienia zrezygnowałem okazalo się, że PUNKTÓW BRAK..

Po dość rozległej czasowo wymianie argumentów - przywrócili mi te punkty.. Wielka łaska..
Tak więc - jeśli masz jakieś punty, to przy "symulowaniu" zakupu - nie doliczaj ich, bo możesz je stracić..