Nabyliśmy drogą kupna wraz z AdamemP 520 do G500 Sport i 550 do Logo 550SX. Dziś polatałem Logo na 550 MS Composit i na 560 Rotortech, które miałem z kita i latałem na nich od początku oraz uważam że są świetne.
MS są znacznie twardsze od RT, praktycznie nie da się ich ugiąć. Waga jest podobna mimo że RT są 10mm dłuższe (2g różnicy), a MS o jakieś 1.5mm szersze, czyli znowu prawie takie same. Profil łopat jest bardzo podobny, różnią się końcówką, ale ja się tak bardzo nie znam, żeby stwierdzić czy to ma jakieś znaczenie.
Co do zachowania w locie na MS: mam wrażenie że jest bardziej dynamiczny i ogólnie szybszy jednocześnie tak samo stabilny jak na dłuższych RT. Świetnie "kleją" się do powietrza, przy tic-tocach bardzo fajnie trzymają (mi na słabych łopatach helik opada zwyczajnie). Są ciche i jak twierdzi Adam nie "pierdzą", trzeba mocno dawać po kątach, żeby było coś słychać. Pod tym względem RT "pierdzą" fajniej

.
Porównując cenę cennikową to RT kosztują 76.5 EUR (ok. 329 zł) a rapidy 330, ale Paweł robi fajne rabaty

, więc MS wygrywa.
RT mają ładniejsze wykończenie, są fajnie polakierowane, błyszczące i widać na oko wysoką jakość. MS są po prostu czarne, lekko matowe, a wszystkie napisy itp. to po prostu zwykłe naklejki, a na końcu jest wklejone takie plastikowe coś. Uważam, że jak na łopaty za taką kasę mogło by być lepiej.
Generalnie MS to moim zdaniem bardzo dobre łopaty, pod względem właściwości "lotnych" nie ustępują RT, czyli moim zdaniem jest nieźle i fajnie, że będzie w Polsce wreszcie sklep z czymś innym niż Zeale i Rjx - ja osobiście nie przepadam ani za jednymi ani za drugimi.
Trochę zdjęć:
IMG_2589.JPG
FullSizeRender 2.jpg
FullSizeRender 3.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_2592.JPG
IMG_2595.JPG
IMG_2596.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.