Gajos pisze:"Sie robi.":
Serwo Turnigy S306G-HV (Nr 24764, przyszło 10.10.2015) - modyfikacje Gajosa.
Podstawowe:
01) Usunięcie oryginalnego silikonu na zewnętrznej stronie PCB.
02) Przymocowanie PCB do pokrywy silnika "Klejem do odgiętek i nie tylko". Po przylutowaniu PCB do silnika, również po obwodzie pokrywy silnika.
03) Poprawienie oryginalnej odgiętki przewodów głównych "Klejem do odgiętek i nie tylko".
04) Wypełnienie przestrzeni między MOSFETami i pokrywką obudowy serwa białym silikonem do radiatorów.
05) Zabezpieczenie łbów śrub obudowy serwa odpowiednim klejem.
06) Pozostawienie korpusu silnika na wierzchu, bez zaklejania okienek w obudowie serwa.
07) Zmniejszenie grubości housingu wtyczki do 2,54 mm albo wymiana housingu wtyczki na właściwy.
08) Dorobienie odgiętki przy housingu wtyczki "Klejem do odgiętek i nie tylko".
09) Dotarcie komutatora silnika.
Dla nawiedzonych jak ja:
10) Usunięcie oryginalnego silikonu w całym serwie.
11) Wymiana przewodów potencjometru na lżejsze.
12) Dorobienie odgiętek na przewodach potencjometru "Klejem do odgiętek i nie tylko".
13) Naprawa obu łożysk wałka zdawczego.
14) Nasmarowanie przekładni smarem do przekładni.
Uwaga: Zbyt szybkie kręcenie serwa "z zewnątrz" może w nim spowodować uszkodzenia elektroniczne.
Absolutnie tak tego nie odebrałem! I powiem więcej - wyręczyłeś mnie i odpowiedziałeś sam sobie, za co zaserwowałem Ci [Dzięki], a masz!MASA pisze:sorki za obraze - tak tylko pytam czy sens jest tyle poświećac czasu na serwa za 20$
Jazz pisze:Jedyna czynnoscia ktora warto wykonac jest zabezpieczenie plytki przed mozliwoscia zwarcia sie o obudowe wewnetrzna.
w którym sugerowanej przez Ciebie Jazz możliwości w ogóle nie ma.a Gajos pisze:... Serwo Turnigy S306G-HV (Nr 24764, przyszło 10.10.2015) ...
w którym sugerowanej przez Ciebie Jazz możliwości w ogóle nie ma.a Gajos pisze:... Serwo Turnigy S306G-HV (Nr 24764, przyszło 10.10.2015) ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość