YGE / YEP - cała seria...

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 1086
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 57 razy
Podziękowano: 47 razy

Postautor: Adam12 » 26 paź 2019, o 10:44

mikegsx400 pisze:Miałem kiedyś podobnie przy programowaniu z drąga, ale po podpięciu karty się naprawiło... :dk:

Uwalony regiel. Na drugim takim samym wszystko hula. A tu nawet zaczyna inne wartości gubić ...
Gaui X3; XL Power 380; Skylark; Spektrum DX8
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 6077
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 492 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 27 paź 2019, o 08:22

Nie pierwszy raz ice/yep dostają na łeb.
Mi yep najpierw szalał rozpoznając złą ilość cel przy podłączaniu a potem postanowił w losowych momentach obcinać w locie.
Jeśli model jest coś wart a Ty nie jesteś mistrzem autorotacji to wywal ten szmelc i wstaw w to miejsce np. Hobbywinga.
Awatar użytkownika
kubacki
Lider forum...
Posty: 1914
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 55 razy

Postautor: kubacki » 27 paź 2019, o 09:23

Juz tak kolega zrobił, hobbywing wyruszy jutro w podróż do niego
OMP M2 Explore
OMP M2 V2
XL Protos 380
Spektrum NX10
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 6077
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 492 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 27 paź 2019, o 09:27

No i git. Szkoda modelu.
Te wynalazki można wstawiać do samolotów - o ile nie spłonie to nic złego się nie stanie.
Awatar użytkownika
Vector
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 26-12-2021
Podziękował: 1 raz

Postautor: Vector » 15 kwie 2022, o 21:51

Witam. Chciałbym sprawdzić jaki firmaware mam na regulatorze YGE . Jest moze ktoś z okolic Warszawy i posiada na podoredziu link do aktualizacji?
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 13837
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1371 razy
Podziękowano: 809 razy

Postautor: aikus » 18 kwie 2022, o 09:11

Kurde po tylu latach....
Nawet jak gdzieś istnieją jakieś linki to ja bym tego nie ruszał bo członek męski wie co w tych linkach jest...
YGE/YEP/ICE/SUNRISE ktore mam we flocie, traktuję jako blackboxy.
Dopoki działa - to dobrze.
Co najwyzej zakres gazu moge skalibrowac....
Ale jak bardzo chcesz to zapytaj u źródla, czyli u Kenobiego (rcmaniak.pl)
- Jak to się dzieje, że Twoje problemy są zawsze większe niż nasze wszystkie?
- Są moje. [Ally McBeal]
Awatar użytkownika
Vector
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 26-12-2021
Podziękował: 1 raz

Postautor: Vector » 18 kwie 2022, o 10:10

aikus pisze:Kurde po tylu latach....
Nawet jak gdzieś istnieją jakieś linki to ja bym tego nie ruszał bo członek męski wie co w tych linkach jest...
YGE/YEP/ICE/SUNRISE ktore mam we flocie, traktuję jako blackboxy.
Dopoki działa - to dobrze.
Co najwyzej zakres gazu moge skalibrowac....
Ale jak bardzo chcesz to zapytaj u źródla, czyli u Kenobiego (rcmaniak.pl)

O wodzisz. No tak, z takim podejsciem to na dzis w telefonie pewnie miasz andrid marshmallow i vista albo xp na pc. :piwo:
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 13837
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1371 razy
Podziękowano: 809 razy

Postautor: aikus » 19 kwie 2022, o 16:04

Wiesz co.... Skoro nie widzisz różnicy pomiędzy OSem w telefonie/kompie czy innym urządzeniu podłączonym do sieci i sensem jego aktualizacji a firmwarem w reglu/FBLu odbiorniku, który działa i gdzie aktualizacja może co najwyżej coś spierdolić (czego nie raz doświadczyłem(*)) .... no to co ja mogę powiedzieć...
- Jak to się dzieje, że Twoje problemy są zawsze większe niż nasze wszystkie?
- Są moje. [Ally McBeal]
Awatar użytkownika
Vector
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 6
Rejestracja: 26-12-2021
Podziękował: 1 raz

Postautor: Vector » 19 kwie 2022, o 16:22

Widze sens w aktualizacj dlatego zapytałem czy ktoś może posiada YGE USB adapter. Tak czy innaczej już kupione. Bez tego nie zmienisz Voltow na BEC, nie wlaczysz i nie wylaczysz telemetrii. Rozumiem ze jezeli ktos kupuje ESC BEC z opcją 6V - 8.4 V to chce skorzystać z mozliwosci wyboru np pod HV servo. Jezeli akualizacje firmware sa nie potrzebne to po co robią hardware z możliwością aktualizacji? Banalny przykład Frsky i ttelemetria na jednym kablu f.port. Niestety tez trzeba zaktualizować firmware bo out of box jest s.buss.
Awatar użytkownika
Osa
Elita forum...
Posty: 627
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: Osa » 19 kwie 2022, o 16:29

aikus pisze:...no to co ja mogę powiedzieć...


Możesz powiedzieć na przykład: Miłej zabawy :mrgreen:
ALZRC X360/ Taranis Q X7
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 13837
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1371 razy
Podziękowano: 809 razy

Postautor: aikus » 19 kwie 2022, o 17:14

Oo, to to, tak:)
- Jak to się dzieje, że Twoje problemy są zawsze większe niż nasze wszystkie?
- Są moje. [Ally McBeal]
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 6077
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 492 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 19 kwie 2022, o 19:54

Nie znacie się. Może nowe melodyjki dodali apdejtem

Ja na przykład mam melodyjkę z Mario w ESC w swojej 380.

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron