sl8er pisze:nie ale mam przed ostatnia, ta najnowsza to chyba jest z 28.09,22 niech inni testuja...na tej mialem bez problemow ponad 10 lotow. regulator naprawde fajny, pieknie rokreca wirnik, swietny soft, logi, dobrze trzyma obroty, nie ma sie czego czepic tylko taka mala wada potrafi sie zresetowac
Carson pisze:sl8er pisze:nie ale mam przed ostatnia, ta najnowsza to chyba jest z 28.09,22 niech inni testuja...na tej mialem bez problemow ponad 10 lotow. regulator naprawde fajny, pieknie rokreca wirnik, swietny soft, logi, dobrze trzyma obroty, nie ma sie czego czepic tylko taka mala wada potrafi sie zresetowac
odcina prad w locie, taka tam mala wada, kto by sie przejmowal![]()
sl8er pisze:Pisze ze esc ma sie chronic:) Czyli pewnie sie wylaczy albo zresetuje ale nie sfajczy....
mwx pisze:sl8er pisze:Pisze ze esc ma sie chronic:) Czyli pewnie sie wylaczy albo zresetuje ale nie sfajczy....
Nie. Chodzi i tzw "demag compensation" czyli ograniczenie mocy w momencie w którym ESC rozpoznaje że jest na granicy utraty synchronizacji. To jest normalnie stosowany zabieg przez większość producentów ESC, przez jakieś ułamki sekundy przestaje zwiększać moc żeby się odnaleźć. Niektóre bardziej nerdowskie ESC pozwalają użytkownikowi na własnoręczną regulację czułości tego parametru. Dlaczego tego nie zrobili wcześniej - nie wiem, pewnie istotnie dali ciała albo wysterowali to absolutnie na granicy bezpieczeństwa, żeby ESC dawało wrażenie mocniejszego napędu no i istotnie wyciskało z silnika pełen potencjał.
Stary firmware może dopuścić nie tylko do resetu ale też zjarania ESC. Ale tak jak mówisz - na pewno jest całkiem OK, skoro przez 10 lotów tylko raz się wysypało
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości