ESC Frsky Neuron 80A 6s

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 640 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 16 cze 2021, o 09:31

qemay pisze:Problem w tym, że za diabła nie mogę znaleźć skąd wziąłem ten schemat... Na szczęście wysłałem go znajomemu i....

O przepraszam jedna dioda 1n4001 i rezystor 3k3

WhatsApp Image 2021-02-05 at 09.42.33.jpeg

Jakby ktoś oprócz nas dwóch zajrzał kiedyś do tego wątku to podpowiem że 3K3 to za mało na pull-up. Musi być więcej - np. 47k działa dobrze z moim USB-uart ale generalnie może się pojawić konieczność experymentowania tą wartością.
Awatar użytkownika
Hajcu
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Hajcu » 4 mar 2025, o 15:51

Odkopię temat po kilku latach, ale może ktoś odpowie. Czytałem, że Blheli został zamknięty a serwery skasowane. Czy to oznacza kłopoty dla ESC FrSky Neuron 80A, czy jednak nadal będzie działać jak należy? Nie wiedzieć czemu porwałem się na zakup takiego, a potem zacząłem czytać, że projekt open source zamknięty. Oczywiście Neuron z zamiarem podłączenia pod gov z Braina/Ikona i z integracją pod FRSky (w przyszłości).
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 5 mar 2025, o 12:06

Działać będzie, można podpiąć i zmienić ustawienia ale nie można już go zaktualizować ani wgrać firmware od nowa.

Dla mnie to lipa bo mój neuron zaczął wariować i chciałem od nowa załadować firmware ale nie ma i nie będzie takiej opcji.
Awatar użytkownika
Hajcu
Pierwsze koty za płoty...
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Hajcu » 8 mar 2025, o 16:53

Dzięki Maciej za odpowiedź. Kupiłem go pod kątem budowy jakiejś 420, ale na razie projekt wstrzymany. Obecnie przerzucam się na FrSky i ilość rzeczy do ogarnięcia przypomina mi pierwsze wejście w FBL.
Czyli teoretycznie powinien działać na tyle dobrze na ile ma wgrany fabryczny soft?
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 11 mar 2025, o 12:21

Tak.
To generalnie działa bardzo dobrze, ale wymaga odpowiedniego setupu. No i nie ma governora - dla mnie to żaden problem bo i tak używam tego z FBLa, ale pamiętaj o tym.

Wróć do „Regulatory obrotów”