Postautor: Kenobi36 » 27 lut 2016, o 07:03
Jak oierwszy raz wsadzilem Synrise (to samo co YEP) do G700 to mi się co pewien czas silnik wyłączał.
Kombinowałem na różnych ustawieniach i doszedlem do jakichś optymalnych ale nadal nie gwarantowalo to ciągłości pracy silnika.
Natomiast obasurdalnym ale powtaralny efekt wywoływało połeżenie wtyczki od kable od programowania. Krótko na początku miale tą wtyczkę wetkniętą za trytkę trzymającą regiel na miejscu. Problemy zaczeły się jak kabelek wyciągnąlem aby coś tam zmienić, po dlugiej walce postanowilem wetknąc ten kabelek ma miejsce i problemy znikły i tak przez 2 lata się nie pojawily nigdy alexzawsze po jakiejkolwiek zmianie upewnialem się aby wetknąć wtyczkę pod tą trytkę

YEP, Sunrise i pierwowzór YGE HV wymagają sygnału PWM z odbiornika ba poziomie 5V, niektóre odbiorniki i sysremy FBL daja sygnał 3.3V i z tym nie zawsze sobie te regulatory radza i potrzebny jestxsignal booster ktory yge wysylało kiedyś za darmo. Możliwe że jak sygnał z odbiornika jest na granicy czytelności to ten kabel id programowania dodatkowo zbiera jakieś sygnały njczym antena zakłócając niski sygnał z odbiornika i po to jest terminator.
Jak zamontowalem Sunrisec180HV to niestety już musiałem zastosować signal booster aby silnik się nie wyłączał.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe